[ad_1]
به گزارش روشنفکر
وقتی که مقدار ترشح اسید در غدد معده بیش از حد معمول باشد، معده حالت اسیدی اشکار میکند که این افزایش اسید معده یکی از نشانههای تشکیل رفلاکس معده است. ترشح زیاد اسید معده جهت نفخ، بوی بد دهان، درد معده و مشکلات دیگر میشود که زیاد آزاردهنده می باشند. خوشبختانه اسید معده در تعداد بسیاری از موارد با مراعات پرهیزهای غذایی قابل کنترل است. در این مقاله به بازدید بیماری رفلاکس معده، نشانهها و عوامل تشکیل کننده آن خواهیم پرداخت و این چنین ۱۳ روش درمان خانگی برای افت اسید معده و ۵ غذای محرک که علتافزایش اسید معده خواهد شد را معارفه می کنیم.
به حرف هایی آنشول جیبارت (Anshul Jaibharat) متخصص تغذیه در دهلی، «اسیدی بودن معده میتواند بهعلت فاصلهی طویل بین قولهای غذایی، خالی بودن معده یا مصرف بیشازحد چای، قهوه، سیگار یا الکل تشکیل شود.» هنگامی ترشح اسید معده بیش از حد معمول باشد، دچار سوزش سردل یا بیماری رفلاکس معده (GERD) میشویم. طبق معمول این حالت وقتی تشکیل میشود که غذای سنگین یا پرادویهای خورده باشیم. درواقع، رفلاکس اسید معده بهعلت ضعیف شدن دریچهی متصلکنندهی معده به مری رخ میدهد. هنگامی این چنین مشکلی تشکیل میشود، اسید معده به مری برمیگردد.
برای افت اسید معده چه بخوریم:۱۳ خوراکی افت اسید معده
۱. برگ ریحان
خواص آرامقسمت و ضدنفخ برگ ریحان جهت میشود که مشکل اسیدی شدن معدهی شما بعد از زمان کوتاهی رفع شود. با مشاهدهی نخستین نشانههای نفخ معده چند برگ ریحان بخورید یا ۳ یا ۴ برگ ریحان را در یک فنجان آب بجوشانید و اجازه دهید تا چند دقیقه دم بکشد؛ بهطور مرتب از این جوشانده منفعت گیری کنید.
۲. رازیانه
به حرف هایی متخصص تغذیه، آنشول جیبارات: «میتوانید بعد از صرف غذا تخم رازیانه بجوید تا از اسیدی شدن معده جلوگیری کند.» به حرف هایی شیلپا آرورا (Shilpa Arora)، پزشک طب طبیعی، متخصص بهداشت، متخصص تغذیه و مربی سلامت ماکروبیوتیک (Macrobiotic): «چای رازیانه بهعلت داشتن مزایا زیاد برای دستگاه گوارش، به سلامت و شادابی آن پشتیبانی میکند. این چای بهخاطر روغنهای حاضر در رازیانه برای پشتیبانی به سوءهاضمه و نفخ زیاد سودمند است.»
۳. دارچین
این ادویهی سودمند، نوعی ضداسید معدهی طبیعی است که با بهبود فرایند هضم و جذب غذا، معدهی شما را آرام میکند. برای درمان اسیدی شدن معده و بهبود عفونتهای حاضر در دستگاه گوارش، از چای دارچین منفعت گیری کنید. دارچین منبعی از مواد مغذی است و خواص بسیاری برای سلامتی دارد.
۴. آبدوغ
آیا میدانستید که آبدوغ در آیوروِدا (طب سنتی هندی) جزو غذاهای ساتْویک (غذاهای سودمند برای بدن و ذهن در طب آیورودا) به حساب میآید؟ به این علت اگر بار دیگر بعد از خوردن غذای سنگین یا پرادویه دچار ازدیاد اسید معده شدید، مصرف داروهای ضداسید معده را کنار بگذارید و به جای آن یک لیوان آبدوغ بنوشید. آبدوغ دارای اسید لاکتیک است که اسید معده را به حالت طبیعی برمیگرداند. برای کسب نتیجهی بهتر، مقداری فلفل سیاه یا ۱ قاشق چایخوری پودر برگ گشنیز را نیز به آن اضافه کنید.
۵. شکر زرد

دکتر مانوج کی آهوجا (Manoj K. Ahuja) از بیمارستان فورتیس (Fortis) در دهلی نو میگوید: «شکر زرد بهعلت داشتن منیزیم زیاد به تحکیم روده پشتیبانی میکند.» شکر زرد برای هضم غذا سودمند است و جهت میشود که سیستم گوارشی طبیعت قلیاییتری اشکار کند، به این علت اسید معده را افت میدهد. بعد از هر قولی غذایی مقداری شکر نیمهتصفیهشده مصرف کنید تا از مزایا آن منفعتمند شوید. از آنجا که شکر زرد به نگه داری دمای طبیعی بدن نیز پشتیبانی میکند و جهت خنک شدن معده میشود، متخصصان نوشیدن شربت شکر نیمهتصفیهشده (شکر زرد حل شده در آب یخ) را در تابستان پیشنهاد میکنند.
۶. میخک

درطول سالها، میخک یکی از با اهمیت ترین درمانهای مشکلات گوارشی در طب سنتی چینی و آیورودا بوده است. میخک طبیعتی ضدنفخ دارد، به این علت از راه اندازی گاز معده در دستگاه گوارشی جلوگیری میکند. درهنگام پختن غذاهای نفاخی همانند لوبیا قرمز یا نخود، به آنها میخک اضافه کنید. حتی میتوانید برای درمان اسیدی شدن معده و رهایی از بوی بد دهان (که طبق معمول همراه با مشکل اسیدیتهی معده تشکیل میشود) از میخک و هل خردشده (به مقدار مساوی از هر کدام) منفعت گیری کنید.
۷. زیره سبز
دانههای زیره سبز برای خنثی کردن اسید بسیار می باشند، به هضم غذا پشتیبانی میکنند و درد معده را تسکین خواهند داد. مقداری زیره سبز بوداده را پودر کنید و آن را در یک لیوان آب مخلوط کنید یا یک قاشق چایخوری دانهی زیره سبز را در یک فنجان آب جوش بخیسانید و بعد از هر قولی غذایی میل کنید.
۸. زنجبیل

زنجبیل در بعد آن ظاهر ناهموار و پر از گره، مزیتهای بسیاری برای سلامتی دارد. زنجبیل بهطور طبیعی جهت تسکین یافتن معده میشود و به افت تشکیل اسید معده پشتیبانی میکند. به حرف هایی دکتر آهوجا از بیمارستان فورتیس، «زنجبیل خواص گوارشی و ضدالتهابی بسیارای دارد.» برای خنثی کردن اسید معده میتوانید برشی از زنجبیل تازه را بجوید یا دو تا سه بار در روز یک قاشق آب زنجبیل مصرف کنید یا زنجبیل تازه را در یک فنجان آب جوش بخیسانید و آب را بنوشید.
چای زنجبیل بدون کافئین بههمراه مقداری عسل، بهترین نوع چای زنجبیل برای افرادی است که دچار رفلاکس اسید معده می باشند. انواع مختلفی از چای زنجبیل در بازار وجود دارد. یقیناً بهنظر نمیرسد که لیموناد زنجبیلی (نوعی نوشیدنی شیرین و گازدار غیرالکلی) چندان سودمند باشد، چون گازدار است و امکان پذیر حاوی کافئین باشد. بهعلاوه مقدار زنجبیل در زیاد تر لیمونادهای زنجبیلی حاضر در بازار به حدی نیست که بر رفلاکس اسید معده تاثییر داشته باشد.
۹. شیر سرد
شیر میتواند در تثبیت اسید معدهی افرادی که دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز نیستند، مؤثر باشد. چون شیر سرشار از کلسیم است و کلسیم نیز از راه اندازی اسید در معده جلوگیری میکند. یقیناً باید از شیر کمچرب یا بدون چربی منفعت گیری شود، چرا که چربی حاضر در شیر علائم رفلاکس اسید معده را تشدید میکند. آنشول جیبارت، متخصص تغذیه میگوید: «تنها کاری که باید انجام بدهید این است که دفعهی سپس که دچار اسیدیتهی معده شدید یک لیوان شیر سرد بنوشید.»
شیر بادام نیز زیاد سودمند است، چون قلیایی است و اسید معده را خنثی میکند.
۱۰. سرکهی سیب
در زیاد تر موارد، رفلاکس معده بهخاطر مقدار زیاد کم اسید معده به وجود میآید. در این حالت میتوان از سرکه سیب منفعت گیری کرد. فقط کافی است ۱ یا ۲ قاشق چایخوری سرکهی سیب خام و تصفیهنشده را در یک فنجان آب مخلوط کنید و این مخلوط را یک یا دو بار در روز بنوشید. این چنین میتوانید یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب میل کنید و بلافاصله بعد از آن یک لیوان آب بنوشید.
۱۱. آب نارگیل

دکتر آهوجا میافزاید: «هنگامی آب نارگیل مینوشید، pH اسیدی بدن شما قلیایی میشود.» آب نارگیل به تشکیل موکوس یا مخاط در معده نیز پشتیبانی میکند. این مخاط از معده دربرابر اثرات زیان اور تشکیل بیشازحد اسید محافظت میکند. از آنجا که آب نارگیل سرشار از فیبر است، در گوارش غذا مؤثر است و از اسیدی شدن مجدد معده جلوگیری میکند.
۱۲. موز
موز ویژگیهای سودمند بسیاری دارد. موز حاوی آنتیاسیدهای طبیعی است که بهگفتن سپری دربرابر رفلاکس اسید عمل میکنند. مصرف موز سادهترین درمان خانگی برای خلاص شدن از اسیدیتهی معده است. برای پیشگیری از اسیدی شدن معده روزی یک موز بخورید.
۱۳. ماست
بعضی اوقات محصولات لبنی نشانههای رفلاکس اسید معده را افت خواهند داد. به این علت افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده میتوانند ماست ساده را نیز امتحان کنند و در صورت لزوم برای شیرین شدن مزهی ماست مقداری عسل به آن اضافه کنند.
۱۴. آلوئهورا

آب آلوئهورا به علت خواص ضدالتهابی خود شناخته شده است و میتواند به تسکین التهاب مری و معده پشتیبانی کند. این گیاه این چنین به افت تشکیل اسید و بهبود فرآیند هضم پشتیبانی میکند. برای بهترین نتیجه، نصف فنجان آب آلوئهورای خالص را قبل از غذا بنوشید. حتماً از آب آلوئهورایی منفعت گیری کنید که مخصوص مصرف خوراکی تهیه شده باشد.
۱۵. جو دوسر
جو دوسر یک صبحانهٔ عالی و سرشار از فیبر است. فیبر حاضر در آن به جذب اسید معده پشتیبانی میکند و علائم رفلاکس را افت میدهد. این چنین حس سیری طویلزمان تشکیل میکند و از پرخوری، که یکی از دلایل اسیدیتهٔ معده است، جلوگیری میکند. یک کاسه جو دوسر پختهشده با شیر کمچرب یا آب میتواند شروعی آرام برای روز شما باشد.
۱۶. هندوانه و طالبی

این میوهها به علت قلیایی بودن و داشتن مقدار بسیاری آب، به رقیق و خنثی کردن اسید معده پشتیبانی میکنند. هندوانه و طالبی حاوی منیزیم می باشند که یک مادهٔ معدنی مؤثر در تعداد بسیاری از داروهای ضداسید است. مصرف چند تکه از این میوهها در طول روز، بهاختصاصی در روزهای گرم، میتواند به افت سوزش سر دل پشتیبانی کند.
۱۷. سیبزمینی
آب سیبزمینی خام یک درمان قلیایی قدیمی برای مشکلات معده است. این ماده میتواند اسید اضافی معده را خنثی کرده و به تسکین پوشش داخلی معده پشتیبانی کند. یک سیبزمینی کوچک را رنده کنید، آب آن را بگیرید و با مقداری آب رقیق کنید. نوشیدن این مخلوط قبل از هر وعدهٔ غذایی میتواند به پیشگیری از اسیدیته پشتیبانی کند.
۱۸. پاپایا

پاپایا حاوی آنزیمی به نام پاپائین است که به هضم پروتئینها پشتیبانی کرده و کارکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد. این میوه به طور طبیعی میتواند به افت سوزش سر دل و علائم سوءهاضمه پشتیبانی کند. خوردن چند تکه پاپایای رسیده بعد از غذا یا بهگفتن بینوعده پیشنهاد میشود.
۱۹. چای بابونه
چای بابونه به علت خواص آرامقسمت و ضدالتهابیاش مشهور است. نوشیدن یک فنجان چای بابونه قبل از خواب میتواند به افت استرس، که یکی از عوامل تشدیدکنندهٔ رفلاکس اسید است، پشتیبانی کند. این چنین این چای میتواند به آرام کردن معده و افت التهاب دستگاه گوارش پشتیبانی نماید.
۲۰. بادام خام

بادام منبع خوبی از کلسیم است و طبیعتی قلیایی دارد که میتواند به اعتدال اسید معده پشتیبانی کند. خوردن ۳ تا ۴ عدد بادام خام بعد از هر وعدهٔ غذایی یا زمان ابراز علائم سوزش سر دل، یک راهکار سریع و مؤثر است.
۲۱. سبزیجات برگسبز
سبزیجاتی همانند اسفناج، کلمپیچ و بروکلی به طور طبیعی چربی و قند مقداری دارند و سرشار از فیبر می باشند. این سبزیجات به افت اسید معده پشتیبانی میکنند. گنجاندن آنها در رژیم غذایی روزانه، چه به طور خام در سالاد و چه به طور پخته، برای سلامت دستگاه گوارش سودمند است.
۲۲. آدامس جویدن (بدون قند)

جویدن آدامس (بهاختصاصی انواع بدون قند) بعد از غذا، تشکیل بزاق را افزایش میدهد. بزاق یک مادهٔ قلیایی طبیعی است که به خنثی کردن اسید حاضر در مری پشتیبانی کرده و آن را به سمت معده بازمیگرداند. این کار میتواند به پاکسازی سریع تر مری از اسید پشتیبانی کند.
۲۳. عسل مانوکا
این نوع خاص از عسل، که از نیوزلند میآید، دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی قوی است. عسل مانوکا میتواند به ترمیم بافت صدمهدیدهٔ مری و محافظت از پوشش معده پشتیبانی کند. مصرف یک قاشق چایخوری از آن به تنهایی یا حلشده در آب ولرم، میتواند تسکینقسمت باشد.
۲۴. تخم کتان

تخم کتان سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا-۳ است. این دانهها با جذب آب، یک مادهٔ ژلهای در معده تشکیل میکنند که میتواند به پوشاندن دیوارهٔ معده و مری پشتیبانی کرده و از آنها در برابر اسید محافظت نماید. یک قاشق غذاخوری پودر تخم کتان را در یک لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید.
۲۵. دمنوش شیرینگفتن
ریشهٔ شیرینگفتن میتواند به افزایش لایهٔ مخاطی پوشش مری پشتیبانی کند و مقاومت آن را در برابر اثرات تحریککنندهٔ اسید معده افزایش دهد. منفعت گیری از نوع خاصی از شیرینگفتن به نام DGL (مخفف deglycyrrhizinated licorice) پیشنهاد میشود، چون فاقد ترکیبی است که میتواند سختی خون را بالا ببرد. میتوانید از قرصهای جویدنی DGL قبل از غذا منفعت گیری کنید.
۲۶. روغن زیتون

جانشین کردن چربیهای اشباع و ترانس با چربیهای غیراشباع سالم همانند روغن زیتون میتواند به افت علائم رفلاکس اسید پشتیبانی کند. چربیهای سالم همانند روغن زیتون، آووکادو و مغزها، التهاب کمتری در بدن تشکیل میکنند و برای سلامت کلی دستگاه گوارش مفیدتر می باشند.
از چه خوراکیهایی اجتناب کنیم
برخی از نوشیدنیها در تحریک اسید معده تأثیر بهسزایی دارند. مدیریت و کنترل نشانههای رفلاکس اسید معده نیازمند شناخت و اجتناب از محرکهای آن است و پرهیز از مصرف محرکها و موادی که جهت ابراز نشانههای رفلاکس اسید معده خواهد شد، بهترین راه تسکین اثرات این بیماری است. برخی از مواد غذایی و نوشیدنیها زیاد زیاد تر از سایرین جهت رفلاکس اسید معده خواهد شد. برای نمونه، بیماران مبتلا به رفلاکس اسید معده به مری نمی توانند نوشیدنیهای گازدار و کافئین مصرف کنند. چرا که برخی از مواد غذایی جهت ضعیف شدن اسفنکتر تحتانی مری (عضلات اطراف تکه پایینی مری) خواهد شد و رفلاکس معده را بدتر میکنند. رفلاکس اسید معده طبق معمول در زمان کوتاهی بعد از خوردن یا نوشیدن خوراکیها و نوشیدنیهای محرک تشکیل میشود. به این علت بهراحتی میتوان مصرف عوامل مهم رفلاکس اسید معده را افت داد.
۱. الکل
الکل جهت سست و ضعیفتر شدن دریچهی متصلکنندهی معده و مری میشود و معده را تحریک میکند تا اسید بیشتری تشکیل کند.
۲. نوشیدنی های گازدار

حبابهای حاضر در نوشیدنیهای گازدار، در معده بههم متصل خواهد شد و گسترش مییابند. این قضیه جهت سختی آمدن به اسفنکتر مری (دریچهی ورودی مری به معده) و برگشت اسید معده و محتویات آن به مری میشود.
۳. نوشیدنیهای کافئیندار
قهوه، چای و آب گازدار حاوی کافئین می باشند و کافئین نیز جهت تشدید رفلاکس اسید معده میشود. منفعت گیری از مثالهای بدون کافئین این نوشیدنیها به افت علائم این بیماری پشتیبانی میکند.
۴. شکلات
شکلات دارای کافئین و کاکائو است که هر دو جهت افزایش علائم رفلاکس اسید معده خواهد شد. به این علت کاکائوی داغ یا شیرکاکائو نیز محرک این بیماری می باشند.
۵. آب مرکبات
آب مرکباتی همانند پرتقال و گریپ فروت بهشدت اسیدی است و این قضیه رفلاکس اسید معده را بدتر میکند.
بهترین روشی مصرف نوشیدنیها
روش مصرف نوشیدنیها نیز میتواند رفلاکس اسید معده یا سوزش سردل را تشدید کند. میتوانید با منفعت گیری از راه حلهای مؤثر زیر نشانههای این بیماری را افت دهید:
- برای هیدراته نگه داشتن بدن در همه طول روز مایعات بنوشید و از نوشیدن یکبارهی مقدار بسیاری از مایعات پرهیز کنید.
- اواخر شب نوشیدنی و مایعات مصرف نکنید.
- بعد از نوشیدن مایعات در حالت نشسته یا ایستاده باقی بمانید و دراز نکشید.
عمل های مراقبتی دیگر
دیگر عمل های مراقبت از خود که به کنترل رفلاکس اسید و دیگر نشانههای بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) پشتیبانی میکند، عبارت هستند از:
داروها

برای درمان سوزش سردل و دیگر نشانههای رفلاکس معده داروهایی وجود دارند که بدون نسخهی پزشک قابل خریداری می باشند. این داروها موارد زیر را شامل خواهد شد:
- آنتیاسیدهایی همانند شربت معدهی گاویسکون (Gaviscon) یا قرص Tums، که اسید معده را خنثی میکنند.
- مسدودکنندههای گیرندهی H-۲ همانند رانیتیدین (زانتاک) که تشکیل اسید در معده را بهزمان حداکثر ۱۲ ساعت افت خواهند داد.
- مهارکنندههای پمپ پروتون (PPIs) که تشکیل اسید را تا بهبودی نسبی مری، متوقف میکنند.
مسدودکنندههای گیرندهی H-۲ و مهارکنندههای پمپ پروتون در اشکال نیرومندتری نیز حاضر می باشند که درصورت تجویز پزشک میتوان آنها را تهیه کرد. تنها وقتی از این داروها منفعت گیری میشود که داروهای بدون نیاز به نسخهی پزشک مؤثر نباشند. منفعت گیریی طویل مدت از این داروها جهت افزایش خطر شکستگی استخوان، افتویتامین B۱۲ و ابراز عفونتهای خاصی همانند سینه پهلو و کلستریدیوم دیفیسل میشود.
نشانههای بیماری رفلاکس معده
علائم و نشانههای بیماری رفلاکس معده عبارت هستند از:
- رفلاکس اسید معده یا سوزش سردل که جهت حس سوزش در گلو یا سینه میشود.
- مزهی ترش در دهان
- مشکل در بلع
- درد قفسهی سینه
- گلودرد
- صدای خشن
- سرفه خشک
- حس داشتن تودهای در گلو
- بالا آوردن و قی کردن غذا یا اسید
طبق معمول رفلاکس اسید معده از علائم خفیف ولی ازردهکنندهی بیماری رفلاکس معده به مری است. برخی افراد نشانههای جدیتری از بیماری رفلاکس معده به مری دارند که زندگی روزمرهی آنها را مختل میکند . برخی از بیماریها، شرایط پزشکی و مشکلات سلامتی، خطر ابراز نشانههای شدید این نوع از بیماری رفلاکس معده را افزایش خواهند داد، ازجمله:
- چاقی
- بارداری
- مصرف نیکوتین
- خشکی دهان
- دیابت
- برخی اختلالات بافت همبند (connective tissue disorders)
- فتق هیاتال (hiatal hernia) که در آن معده از درون سوراخی در دیافراگم که محل ورود مری به حفرهی شکمی است، بیرون میزند.
اگر فردی بهطور مرتب و شدید دچار رفلاکس اسید معده یا سوزش سردل میشود، باید به پزشک مراجعه کند، چون امکان پذیر که این مشکل او به مشکل جدیتری تبدیل شود.
اسید معده و عوامل تشدید کننده آن
عوامل مختلفی میتوانند در تشدید اسید معده نقش داشته باشند مه با شناخت این عوامل نی توانید از ابراز این بیماری جلوگیری کنید. برخی از با اهمیت ترین علایم عبارت هستند از:
تغذیه نامناسب: مصرف برخی غذاها میتواند تشکیل اسید معده را تحریک کرده و علائم بیماری را تشدید کند. این غذاها شامل غذاهای چرب، سرخ شده، تند، ادویهدار، حاوی کافئین (همانند قهوه، چای سیاه و نوشابههای گازدار)، الکل، شکلات، مرکبات، گوجهفرنگی، پیاز و سیر خواهد شد. این مواد غذایی میتوانند سختی بر روی اسفنکتر تحتانی مری (LES) داخل کرده و علتبازگشت اسید به مری شوند.
سیگار کشیدن: نیکوتین حاضر در سیگار علتشل شدن اسفنکتر تحتانی مری شده و خطر برگشت اسید به مری را افزایش میدهد. این چنین، سیگار کشیدن میتواند تشکیل بزاق را افت داده و به این ترتیب از توانایی بدن در خنثیسازی اسید معده بکاهد.
استرس: استرس میتواند بر روی سیستم گوارشی تأثیر گذاشته و علتافزایش تشکیل اسید معده شود. این چنین، استرس میتواند علتتغییراتی در حرکات روده شود و روال هضم را کند کند.
بارداری: در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و سختی رحم در حال رشد بر روی معده میتواند علتشل شدن اسفنکتر تحتانی مری و افزایش خطر رفلاکس اسید شود.
برخی داروها: برخی داروها همانند آسپرین، ایبوپروفن، داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)، برخی آرامقسمتها و برخی داروهای قلبی میتوانند تشکیل اسید معده را افزایش داده یا اسفنکتر تحتانی مری را شل کنند.
چاقی: اضافه وزن و چاقی سختی بسیاری بر روی شکم داخل میکند و میتواند علتبازگشت اسید معده به مری شود.
تنگ شدن مجرای خروجی معده: تنگ شدن این مجرا میتواند علتکند شدن تخلیه معده و افزایش سختی داخل معده شود که در نتیجه تبدیل برگشت اسید به مری میشود.
افت علائم اسید معده و پیشگیری از آن
تغذیه سالم: مصرف غذاهای کم چرب، فیبر بالا و اجتناب از غذاهای تحریک کننده.
افت وزن: در صورت اضافه وزن، افت وزن میتواند به افت سختی بر روی معده پشتیبانی کند.
ترک سیگار: ترک سیگار یکی از با اهمیت ترین عمل های برای افت علائم اسید معده است.
مدیریت استرس: منفعت گیری از تکنیکهای اسایشبخشی همانند تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا.
تحول سبک زندگی: خوابیدن با سر بالا، اجتناب از خوردن غذاهای سنگین قبل از خواب و پوشیدن لباسهای گشاد.
مصرف داروهای تجویزی: در صورت لزوم، مصرف داروهای تجویزی برای افت تشکیل اسید معده و بهبود علائم.
زمان مراجعه به پزشک

درست است که رفلاکس اسید معده حالت ناخوشایندی را تشکیل میکند، ولی تا حد بسیاری قابلدرمان است. میتوان برخی از موارد را بهراحتی در خانه و با تشکیل تغییراتی در روشی زندگی و پرهیز از محرکها کنترل کرد. در موارد شدید بیماری رفلاکس معده باید از دارو منفعت گیری کنیم و در موارد نادر نیز درمان این بیماری نیازمند جراحی است.
اگر فردی دچار علائم شدید یا مکرر رفلاکس اسید معده است، باید به پزشک مراجعه کند تا گمان ابتلای او به دیگر مشکلات و بیماریها بازدید شود. یقیناً افرادی که دچار رفلاکس اسید معدهی گاهبهگاه یا خفیف می باشند، طبق معمول میتوانند با تشکیل تغییرات سادهای در روشی زندگی، انجام درمانهای خانگی و مصرف داروهای بدون نیاز به نسخهی پزشک، رفلاکس معدهی خود را کنترل کنند.
بعضی اوقات پزشک مری را معاینه میکند تا وجود هرگونه صدمه جدی فرد دیگر در بافت آن را بازدید کند.
اگر فرد فکر میکند که دچار رفلاکس اسید معده یا هر یک از علائم دیگر بیماری رفلاکس معده به مری شده است و همزمان با مشکلات فرد دیگر همانند درد قفسهی سینه، تنگی نفس، درد فک یا درد بازوی راست نیز دچار است، حتما باید به پزشک مراجعه کند، چون امکان پذیر که این علائم نشاندهندهی مشکل جدیتری همانند دعوا قلبی باشند.
الزام احتیاط در مصرف گیاهان دارویی برای درمان اسید معده و اهمیت مشورت با پزشک

اگرچه تعداد بسیاری از گیاهان دارویی دارای خواص درمانی برای افت علائم اسید معده می باشند، اما مصرف خودسرانه آنها میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد. یکی از با اهمیت ترین این خطرات، تداخل دارویی است.
تعداد بسیاری از گیاهان دارویی با داروهای تجویزی و بدون نسخه تداخل دارند. به گفتن مثال، برخی گیاهان میتوانند تاثییر داروهای رقیقکننده خون را افزایش داده و خطر خونریزی را بالا ببرند. برخی دیگر امکان پذیر با داروهای افت سختی خون تداخل کرده و سختی خون را افت دهند. این چنین، برخی گیاهان امکان پذیر جذب دیگر داروها را در بدن افت داده یا افزایش دهند.
اهمیت مشورت با پزشک
قبل از مصرف هرگونه گیاه دارویی برای درمان اسید معده، حتماً با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. پزشک با بازدید حالت سلامتی شما و داروهایی که مصرف میکنید، میتواند بهترین گیاه دارویی را برای شما پیشنهاد کند و از ابراز هرگونه عارضه جانبی جلوگیری کند.
عوارض احتمالی مصرف خودسرانه گیاهان دارویی
مصرف خودسرانه گیاهان دارویی امکان پذیر عوارض جانبی مختلفی را به همراه داشته باشد، از جمله:
- تداخلات دارویی: همانطور که حرف های شد، تعداد بسیاری از گیاهان دارویی با داروهای دیگر تداخل دارند.
- آلرژی: برخی افراد ممکن به گیاهان دارویی حساسیت داشته باشند که میتواند تبدیل عکس العملهای آلرژیک شود.
- عوارض گوارشی: برخی گیاهان امکان پذیر علتایجاد مشکلات گوارشی همانند تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست شوند.
- تداخل با آزمایشهای پزشکی: برخی گیاهان امکان پذیر نتایج آزمایشهای پزشکی را تحت تأثیر قرار دهند.
گیاهان دارویی میتوانند در درمان اسید معده زیاد سودمند باشند، اما باید با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف شوند. قبل از منفعت گیری از هرگونه گیاه دارویی، حتماً با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا از ایمنی و اثربخشی آن یقین شوید. به یاد داشته باشید که خوددرمانی میتواند عواقب جدی به جستوجو داشته باشد.
به روز رسانی: شهریور ۱۴۰۳ – طلا عظیمی
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع