به گزارش روشنفکر
دلنشین است بدانید تقریبا از هر ۲هزار نفر ۱ نفر در طول عمر خود (طبق معمول بین سنین ۱۰ تا ۳۰ سالگی) جراحی آپاندیس را انجام میدهد؛ بعد عمل آپاندیس زیاد شایع است. منتها آیا با انجام عمل آپاندیس همهچیز به آخر میرسد؟ خیر. مراقبتهای سپس از عمل آپاندیس به روال بهبود این بیماری و جلوگیری از عوارض احتمالی عمل پشتیبانی میکند. در ادامه، شرایط سپس از عمل آپاندیس، عوارض سپس از عمل آپاندیس، خطرات و عوارض و یقیناً قضیه حالت تهوع سپس از عمل آپاندیس را بازدید میکنیم.
شرایط بیمار سپس از عمل آپاندیس
سپس از عمل آپاندیس، ابتدا گیج و سست خواهید می بود و امکان پذیر که نتوانید درست و آشکار فکر کنید؛ ولی بهمرور زمان هوشیاریتان افزایش مییابد. اگر حس تهوع یا درد دارید، باید به پزشک خبر دهید. برای بازدید عوارض احتمالی، علائم حیاتی بهدقت بازدید خواهد شد و در صورت لزوم، به شما داروهای مسکن داده میشود. هنگامی به هوش هستید و سختی خون، نبض و تنفس پایدار شدهاند، به اتاقی در بیمارستان منتقل میشوید تا روال بهبودی اغاز شود.
سپس از عمل آپاندیس تا چند روز بعد از برگشت به خانه حس ضعف و خستگی خواهید داشت که طبیعی است. امکان پذیر شکمتان هم متورم و دردناک باشد. جراحی آپاندیس عمل رایجی است که طبق معمول بهطور اورژانسی و به ۲ صورت انجام میشود:
- جراحی باز؛
- لاپاروسکوپی.
-
بعد از جراحی بهشیوه لاپاروسکوپی
لاپاروسکوپی در قیاس با جراحی باز کمتر تهاجمی است؛ به این علت، بهبودی بعد از آن سریع تر و آسانتر است. در برخی موارد، حتی امکان پذیر بیمار مستقیم از اتاق ریکاوری مرخص شود. به شما اجازه داده میشود در چند ساعت بعد از جراحی، مایعات شفاف و خالص (بدون هرگونه ذرات جامد) بنوشید و در صورت تحمل بدن، خوردن غذاهای جامد را اغاز کنید.
پیشنهاد میشود چند ساعت بعد از جراحی لاپاروسکوپی بلند شوید و راه بروید. هنگامی به این مرحله رسیدید، بعد از دریافت دستوراتی درمورد مراقبت از محل زخم، از بیمارستان مرخص میشوید. اگر جراحی لاپاروسکوپی انجام داده باشید، امکان پذیر که نزدیک به ۲۴ ساعت در شانهتان حس درد کنید. احتمالا حالت تهوع و استفراغ نیز داشته باشید و دچار اسهال، یبوست، گاز معده یا سردرد شوید. طبق معمول این مشکلات بعد از چند روز رفع خواهد شد.
-
بعد از جراحی بهشیوه باز
بهبودی بعد از جراحی باز زمان بیشتری میبرد و امکان پذیر چند روز در بیمارستان بمانید. دستکم در شب اول برای دریافت مایعات و دارو به سرم وصل خواهید می بود. امکان پذیر از لوله پلاستیکی باریکی که از بینی داخل معده میشود برای خروج مایعات معده و هوای بلعیدهشده منفعت گیری شود. هنگامی رودهها مجدد بتوانند بهصورت طبیعی کار کنند، این لوله برداشته میشود.
صبح سپس از جراحی، پزشکتان شما را تشویق میکند بلند شوید و راه بروید و تا پیش از مرخصی چند بار در روز از تخت بلند شوید. به گمان زیاد هنگامی برای نخستین بار از تخت بلند میشوید به مسکن نیاز دارید، چون عضلات شکمی بریده شدهاند و بهبود آنها طول میکشد.
زمان ملزوم برای بهبودی کامل سپس از عمل آپاندیس
زمان بهبودیِ سپس از عمل آپاندیس متغیر است و به نوع جراحی (لاپاروسکوپی یا جراحی باز)، نوع بیهوشی، شدت عفونت، پارگی یا عدمپارگی آپاندیس و عوارضی که امکان پذیر بعد از جراحی به وجود همراه شوند بستگی دارد. امکان پذیر جراحی آپاندیس لاپاروسکوپی بهصورت سرپایی انجام شود و بیمار بلافاصله مرخص شود، در حالی که در جراحی باز بیمار باید یک شب یا زیاد تر در بیمارستان بماند. به گمان زیاد ظرف ۱ تا ۳ هفته سپس از عمل آپاندیس لاپاروسکوپی به کار یا زندگی عادی خود برمیگردید. منتها در جراحی باز امکان پذیر این روال ۲ تا ۴ هفته طول بکشد.
بهحرف های کالج جراحان آمریکا، اگر آپاندیس پاره نشده باشد، طبق معمول بیمار بعد از ۱ یا ۲ روز بستری در بیمارستان میتواند به خانه برود. منتها اگر آپاندیس پاره شده باشد، بیمار باید زمان بیشتری در بیمارستان بماند. در این حالت، بیمار آنتیبیوتیک قوی دریافت میکند و از نظر نشانههای عوارض عمل آپاندیس تحتنظر قرار میگیرد.
بعد از چند روز میتوان فعالیتهای عادی را از سر گرفت، ولی بهبودی کامل ۴ تا ۶ هفته طول میکشد و در طول این زمان باید از فعالیتهای شدید پرهیز کرد. همه دستورات پزشک درمورد مراقبت از زخم، حمامکردن و ازسرگیری فعالیتهای عادی و ورزش را انجام دهید. حتما برای پیگیری روال درمان، ۲ تا ۳ هفته بعد از جراحی یا هر وقتی که پزشک پیشنهاد کرده است به پزشک خود مراجعه کنید.
نکات ملزوم برای بهبودی بعد از عمل آپاندیس
طبق معمول پزشک پیش از رفتن به خانه نکاتی را برای بهبود سریع تر و افت خطر عفونت به بیمار میگوید. شدت بهبودی هرکس با دیگران متفاوت است. با انجام پیشنهادهای زیر با بیشترین شدت ممکن بهبود خواهید یافت:
۱. فعالیت بدنی
- از پزشک سوال کنید چه وقتی میتوانید رابطه جنسی داشته باشید؛
- هر زمان حس خستگی کردید، استراحت کنید. خواب کافی به بهبودی شما پشتیبانی میکند؛
- به گمان زیاد ۱ تا ۳ هفته سپس میتوانید به سر کارتان بروید. اگر جراحی باز انجام دادهاید، این زمان میتواند ۳ تا ۴ هفته باشد؛
- تا وقتی که پزشک به شما اجازه نداده است، از انجام فعالیتهای شدیدی همانند دوچرخهسواری، دویدن، وزنهبرداری یا ورزشهای هوازی بپرهیزید؛
- تلاش کنید هر روز پیادهروی کنید. هر روز مقداری زیاد تر از روز قبل پیادهروی کنید و بهمرور زمان مقدار پیادهرویتان را افزایش دهید. راهرفتن علتتقویت گردش خون میشود و به جلوگیری از ذاتالریه و یبوست پشتیبانی میکند؛
- در چند روز اولِ بعد از لاپاروسکوپی، حرکتدادن پاها و بالاتنه (برای نمونه با مقداری راهرفتن) میتواند سودمند باشد. تحرک جهت افزایش حرکات لوله گوارش میشود و این حرکات به خروج گازهای حبسشده پشتیبانی میکنند؛
- ۳ تا ۵ روز بعد از جراحی لاپاروسکوپی و ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از جراحی باز از بلندکردن اشیای سنگینتر از ۴٫۵۳ کیلوگرم خودداری کنید. یعنی چیزهایی همانند بچه، کیسه سنگین خریدهای خانه، چمدان یا کولهپشتی سنگین و جاروبرقی را بلند نکنید؛
- وقتی میتوانید رانندگی کنید که دیگر داروی مسکن مصرف نمیکنید و میتوانید بهشدت پاهایتان را روی پدال گاز و ترمز جابهجا کنید. این چنین، باید بتوانید مدتی طویل بدون حس ناراحتی بنشینید، چون حتی اگر ملزوم نیست مسیری طویل را رانندگی کنید، امکان پذیر که در ترافیک دچار شوید.
۲. رژیم غذایی سپس از عمل آپاندیس

- مایعات زیاد بنوشید (مگر این که پزشک شما را منع کرده باشد)؛
- اگر معدهتان غمگین است، از غذاهای ملایم و کمچربی همانند برنج ساده، مرغ کبابی، نان تُست و ماست منفعت گیری کنید؛
- در چند روز اولِ بعد از لاپاروسکوپی امکان پذیر که دچار درد شکمی ناشی از گاز دیاکسیدکربنی شوید که تا این مدت در شکم باقی مانده است. جرعهجرعه نوشیدن آب گرم و لیمو یا چای نعناع میتواند به تسکین درد ناشی از تجمع گاز پشتیبانی کند؛
- احتمالا بعد از جراحی اجابت مزاجتان همانند قبل نباشد. این کاملا طبیعی است. از یبوست و فشارآوردن در زمان اجابتمزاج بپرهیزید. احتمالا ملزوم باشد هر روز مکمل فیبر مصرف کنید. اگر بعد از چند روز اجابت مزاج نداشتید، از پزشک درمورد مصرف ملین ملایم سؤال کنید؛
- میتوانید رژیم غذایی معمولتان را داشته باشید. منتها دقت کنید در جراحی باز، تا وقتی که لوله برداشته نشده است، نمیتوانید چیزی بخورید و بنوشید. در این زمان میتوانید با جرعههای کوچکی از مایعات خالص اغاز کنید. اگر مصرف مایعات خالص مشکلی تشکیل نکند، میتوانید خوردن غذاهای نرم را اغاز کنید و در نهایت رژیم غذایی معمول خود را از سر بگیرید.
۳. مراقبتهای دارویی سپس از عمل آپاندیس
- اگر آسپرین یا داروی رقیقکننده خون فرد دیگر مصرف میکنید، از پزشک سوال کنید چه وقتی میتوانید مجدد مصرف آن را اغاز کنید؛
- از پزشک سوال کنید چه وقتی میتوانید مصرف داروهای خود را از سر بگیرید. پزشک درمورد مصرف داروهای تازه نیز دستورات ملزوم را میدهد؛
- در صورت پارگی آپاندیس باید آنتیبیوتیک مصرف کنید. آنتیبیوتیک را مطابق دستور پزشک مصرف کنید و وقتی که حس کردید حالتان بهتر شده است، مصرف آن را متوقف نکنید. حتما باید دوره مصرف آنتیبیوتیک را کامل کنید.
-
داروهای مسکن و مدیریت درد
در زمان ترک بیمارستان، دستوراتی درمورد چگونگی مدیریت درد و نسخهای نیز برای داروهای مسکن مخدر همانند اُفردیکانتین (اُفردیکدون) یا Percocet (اکسیکدون با استامینوفن) دریافت خواهید کرد.
- دو یا چند داروی مسکن را باهم مصرف نکنید، مگر این که پزشک تجویز کرده باشد. تعداد بسیاری از داروهای مسکن دارای استامینوفناند و مقدار زیاد استامینوفن زیان اور است؛
- داروهای مسکن را مطابق دستور پزشک مصرف کنید. اگر پزشک داروی مسکنی تجویز نکرده است، از داروهای بدون نسخهای همانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن منفعت گیری کنید. همه دستورات روی برچسب دارو را مطالعه و اجرا کنید.
گرچه داروهای مخدر (Narcotic) مسکنهای زیاد مؤثریاند، داروهای اعتیادآور می باشند و فقط باید در شرایط الزامی مصرف شوند؛ چون عوارضی همانند حالت تهوع، یبوست، احتباس ادرار، اختلال در تواناییهای تفکر و کارکرد تنفسی ضعیف در پی خواهند داشت.
-
اگر داروی مسکن جهت حالت تهوع و استفراغ شده است:
- از پزشک بخواهید داروی مسکن فرد دیگر برایتان تجویز کند؛
- دارو را بعد از غذا مصرف کنید (مگر این که پزشک این کار را منع کرده باشد).
امکان پذیر پزشک برای رفعکردن مشکل یبوست، داروی نرمکننده مدفوع را تجویز کند و برای افت گمان انسداد روده افزایش مصرف آب را پیشنهاد کند. از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی بدون نسخه همانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز میتوانید برای درمان درد بعد از جراحی منفعت گیری کنید. برای تعداد بسیاری از بیماران، مصرف این داروها کافی است. تعداد بسیاری از پزشکان پیشنهاد میکنند که این دو دارو به تناوب مصرف شوند.
۴. مراقبتهای محل زخم
- پیش از لمسکردن ناحیه نزدیک محل برش، دستها را با آب گرم و صابون بشویید؛
- اگر نوارچسبهایی روی محل برش است، ۱ هفته یا تا وقتی که نیفتادهاند آنها را برندارید؛
- از پوشیدن لباسهای تنگی که امکان پذیر با محل برش سایش داشته باشند و جهت ناراحتی شوند بپرهیزید؛
- پیش از سرفه یا حرکتکردن برای افت سختی روی محل برش، بالشی را روی شکم نگه دارید و آن را سختی دهید؛
- اگر جراحی باز داشتهاید، در محل برش بخیههایی خواهید داشت. بعد از ۷ تا ۱۰ روز پزشک این بخیهها را میکشد؛
- پانسمان را ازنظر نشانههای عفونت بازدید کنید. این نشانهها میتواند شامل خروج مایعی غلیظ با بویی تند یا قرمزی و درد در محل برش باشد.
- ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از جراحی میتوانید محل برش را با آب گرم و صابون بشویید، مگر این که پزشک شما را منع کرده باشد. با ضربات آهسته محل را خشک کنید؛
- محل برش را تمیز و خشک نگه دارید. اگر محل برش ترشح میکند یا با لباس اصطکاک دارد، میتوانید آن را با گاز پانسمان بپوشانید. هر روز پانسمان را عوض کنید؛
- ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از جراحی میتوانید دوش بگیرید (مگر این که در محل برش لوله تخلیه داشته باشید). محل برش جراحی را خشک کنید. در ۲ هفته اول یا تا وقتی که پزشک اجازه نداده است، از وان حمام منفعت گیری نکنید. اگر در محل برش لوله تخلیه دارید به دستورات پزشک عمل کنید.
-
قراردادن پانسمان در داخل زخم
اگر آپاندیس پاره شده باشد، پانسمانی را داخل زخم قرار خواهند داد. پانسمان را مطابق دستور پزشک عوض کنید:

-
- ابتدا امکان پذیر که معاوضه پانسمان ازردهکننده باشد. مصرف مسکن نزدیک به نیم ساعت پیش از معاوضه پانسمان میتواند سودمند باشد.
- اگر پانسمان به زخم میچسبد، نزدیک به ۱۰ دقیقه پیش از برداشتن، آن را با آب گرم خیس کنید. میتوانید این کار را زیر دوش یا با قراردادن حوله مرطوب روی پانسمان انجام دهید.
- گاز قدیمی را بردارید و محل برش را با آب بشویید. بهآرامی و با ضربات ملایم روی زخم را خشک کنید.
- اندازه برش اشکار میکند که باید چه مقدار گاز پانسمان داخل آن قرار دهید. گاز را یک بار تا کنید، نه چند بار تا قلمبه نشود و به زخم صدمه نرساند. بهدقت گاز را داخل زخم بگذارید. باید کنارههای زخم از تماس محافظت شوند. میتوانید با گوشپاککن گاز را به داخل هل دهید.
- پد گاز پانسمان را روی زخم بگذارید و آن را با چسب بچسبانید.
- احتمالا با اغاز بهبودی فهمید خروج مایع خاکستری مایل به سبزی از زخم شوید. این طبیعی است و مشخص می کند که زخم در حال بهبودی است.
اگر برشهای جراحی با چسبهای بخیه استریاستریپ (Steri-Strip) بسته شدهاند، این چسبها را تا وقتی که بیفتند (طبق معمول بعد از چند روز) یا بهدست دکتر برداشته شوند خشک نگه دارید. اگر بخیه داشته باشید، در مراجعه پیگیری بعد از عمل کشیده خواهند شد.
چه وقتی میتوانیم زندگی عادی را از سر بگیریم؟
چند روز بعد از جراحی نباید به خودتان سختی بیاورید. زیاد تر افراد میتوانند بعد از نزدیک به یک هفته (یا کمتر، در صورت انجام جراحی لاپاروسکوپی) فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرند. منتها پیشنهاد میشود یک هفته یا زیاد تر از انجام فعالیتهای شدید و ورزش سپس از عمل آپاندیس بپرهیزید.
سپس از عمل آپاندیس، باید تا ۲ روز از رانندگی، نوشیدن الکل و کار با ماشینآلات پرهیز کنید. باید از تصمیمگیریهای مهم نیز خودداری کنید، چون داروی بیهوشی جهت میشود تا چند روز نتوانید درست و آشکار فکر کنید. پزشک درمورد محدودیت فعالیت و زمان بهبودی موردانتظار با شما سخن بگویید میکند. محدودیت فعالیت طبق معمول تا ۱۴ روز بعد از جراحی وجود دارد.
زیاد تر کودکان، در صورتی که دچار پارگی آپاندیس نشده باشند، ظرف یک هفته سپس از عمل آپاندیس میتوانند به مدرسه برگردند. منتها اگر دچار پارگی آپاندیس شده باشند، این زمان به ۲ هفته افزایش مییابد.
عوارض جانبی و خطرات سپس از عمل آپاندیس
هر عمل جراحی خطرات و عوارضی دارد. خطرات کلی همه جراحیها، یعنی عفونت و عکس العمل به داروهای بیهوشی، در این جراحی نیز وجود دارد. جراح باید به درستی خطرات جراحی آپاندیس را پیش از انجام آن برای بیمار توضیح دهد. خطرات احتمالی سپس از عمل آپاندیس عبارتاند از:
۱. انسداد روده
برآورد میشود که ۳ درصد افراد دچار این عارضه بعد از جراحی خواهد شد. انسداد روده از عبور مدفوع، گاز و مایع از رودهها جلوگیری میکند. این انسداد در صورت درماننشدن امکان پذیر به عوارض شدیدی منجر شود.
۲. زایمان زودرس
جراحی آپاندیس در طول بارداری در نزدیک به ۸ تا ۱۰ درصد موارد به زایمان زودرس منجر میشود. اگر آپاندیس پاره شود، این گمان افزایش مییابد. مقدار ازدسترفتن جنینِ ناشی از این جراحی تقریبا ۲ درصد است.
۳. عفونت زخم
عفونت زخم رایجترین عارضه جراحی آپاندیس است. این عارضه در ۱٫۹ درصد از افرادی که جراحی لاپاروسکوپی انجام دادهاند و ۴٫۳ درصد از افرادی که جراحی باز انجام دادهاند تشکیل میشود. امکان پذیر که ورم چرکی یا آبسه نیز در ناحیه آپاندیس برداشتهشده یا برش جراحی راه اندازی شود.
۴. دیگر خطرات
دیگر عوارض میتواند شامل ایلئوس (نبوده است حرکات لوله گوارش)، صدمههای ناشی از جراحی به اندامها یا ساختارهای مجاور همانند روده کوچک، حالب یا مثانه، قانقاریای روده و پریتونیت یا التهاب صفاق (عفونت در حفره صفاقی) باشد. جراحی آپاندیس میتواند خطر فتق برشی، آپاندیسیت استامپ (stump appendicitis، عفونتهای ناشی از یک تکه باقیمانده از آپاندیس) و نشت در لبه روده بزرگ را نیز تشکیل کند.
کمتر از یک درصد از افرادی که جراحی آپاندیس انجام خواهند داد، دچار عوارض زیر خواهد شد:
گرچه ابراز این عوارض نادر است، اگر درمورد علائم خود نگرانیهایی دارید، باید فورا با پزشک تماس بگیرید.
اگر بعد از ترک بیمارستان، دچار درد شکم، تب، لرز یا خونریزی مقعدی شدید، فورا با جراح خود تماس بگیرید.
پژوهشها مشخص می کند جراحی آپاندیس باز و لاپاروسکوپی نرخ پایینی از عوارضِ بعد از جراحیِ طویل مدت را دارند. زمان بهبودی و خطر عوارض به شدت آپاندیسیت و پارگی یا عدمپارگی آپاندیس بستگی دارد.
عوارض سپس از عمل آپاندیس
اکثر بیماران بعد از جراحی آپاندیس بهشدت بهبود مییابند، اما در برخی موارد امکان پذیر عوارضی رخ دهد. این عوارض به دو دسته کلی تقسیم خواهد شد: عوارض شایع و عوارض نادر.
۱. عوارض شایع
این عوارض طبق معمولً خفیف می باشند و با مراقبت مناسب رفع خواهد شد:
- درد در محل جراحی: طبیعی است که تا چند روز بعد از عمل، در ناحیه شکم یا محل برش حس درد داشته باشید. این درد طبق معمولً با داروهای مسکن تجویزشده توسط پزشک کنترل میشود.
- عفونت محل زخم: قرمزی، تورم یا ترشح از محل برش امکان پذیر نشانه عفونت باشد. این مشکل با آنتیبیوتیک و مراقبت مناسب درمان میشود.
- نفخ یا مشکلات گوارشی: برخی بیماران امکان پذیر بعد از جراحی دچار نفخ، یبوست یا اسهال موقت شوند. این علائم طبق معمولً با رژیم غذایی مناسب و هیدراتاسیون بهبود مییابند.
- خستگی و ضعف: بدن بعد از جراحی نیاز به زمان برای بازیابی انرژی دارد، به این علت حس خستگی در روزهای اول طبیعی است.
۲. عوارض نادر اما جدی
این عوارض کمتر شایع می باشند، اما نیاز به دقت سریع پزشکی دارند:
- عفونت داخل شکمی: اگر آپاندیس قبل از جراحی پاره شده باشد، امکان پذیر آبسه یا عفونت در حفره شکمی تشکیل شود. علائم آن شامل تب بالا، درد شدید شکمی و حس ناخوشی عمومی است.
- انسداد روده: در موارد نادر، بافت اسکار ناشی از جراحی امکان پذیر علتانسداد روده شود که با علائمی همانند تهوع، استفراغ و عدم دفع مدفوع همراه است.
- خونریزی داخلی: این عارضه زیاد نادر است، اما امکان پذیر با علائمی همانند ضعف شدید، سرگیجه یا افت فشارخون ظاهر شود.
- راه اندازی لخته خون: عدم تحرک بعد از جراحی میتواند خطر راه اندازی لخته خون در پاها را افزایش دهد که در صورت جابهجایی به ریهها (آمبولی ریه) خطرناک است.
با حالت تهوع سپس از عمل آپاندیس چه کنیم؟
حالت تهوع سپس از عمل آپاندیس (آپاندکتومی) میتواند به دلایل مختلفی همانند اثرات بیهوشی، داروهای مسکن، تغییرات گوارشی یا عکس العمل بدن به جراحی رخ دهد. این مشکل طبق معمولً موقتی است، اما میتواند ازردهکننده باشد. در ادامه، راهکارهایی برای مدیریت و افت حالت تهوع سپس از عمل آپاندیس اراعه شده است:
- رژیم غذایی: مایعات شفاف (آب، چای کمرنگ) و غذاهای سبک (سوپ، موز) در قولهای کوچک مصرف کنید. از غذاهای چرب یا تند پرهیز کنید.
- داروها: داروهای ضدتهوع تجویزشده را مطابق دستور پزشک مصرف کنید.
- استراحت: دراز بکشید و سر را مقداری بالا نگه دارید. از حرکات ناگهانی اجتناب کنید.
- راه حلهای طبیعی: تنفس عمیق، چای زنجبیل یا بوی نعناع میتواند پشتیبانی کند (با قبول پزشک).
- هیدراتاسیون: جرعههای کوچک آب بنوشید تا از کمآبی جلوگیری شود.
- علائم خطر: اگر تهوع شدید، استفراغ مداوم، تب بالای ۳۸ درجه، درد شدید یا عدم دفع مدفوع دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
علائم هشداردهنده که نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارند
در صورت ابراز هر یک از علائم زیر بعد از عمل آپاندیس، فوراً با پزشک یا مرکز درمانی تماس بگیرید:
- تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد
- درد شدید یا تشدیدشونده در شکم
- قرمزی، تورم یا ترشح چرکی از محل زخم
- تهوع یا استفراغ مداوم
- عدم توانایی در دفع گاز یا مدفوع
- تنگی نفس یا درد قفسه سینه
سوالات متداول درمورد عمل آپاندیس
۱. سپس از عمل آپاندیس چند روز باید استراحت کرد؟
طبق معمولً بسته به نوع جراحی (لاپاراسکوپی یا باز)، یک تا سه هفته استراحت پیشنهاد میشود. در جراحی لاپاراسکوپی، بهبودی سریع تر (هفت تا ده روز) و در جراحی باز، دو تا سه هفته زمان نیاز است. از فعالیتهای سنگین تا چهار تا شش هفته خودداری کنید و با پزشک خود مشورت کنید.
۲. استفراغ سپس از عمل آپاندیس خطرناک است؟
استفراغ خفیف در یک تا دو روز اول بعد از جراحی به علت بیهوشی یا داروهای مسکن شایع است و طبق معمولً خطرناک نیست. اما استفراغ شدید، مداوم یا همراه با تب، درد شدید شکمی یا عدم دفع مدفوع میتواند نشانه عوارضی همانند عفونت یا انسداد روده باشد. در این صورت، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
۳. علت حالت تهوع سپس از عمل آپاندیس چیست؟
حالت تهوع امکان پذیر به دلایل زیر رخ دهد:
- اثرات بیهوشی عمومی
- داروهای مسکن (همانند اوپیوئیدها)
- تغییرات موقت در کارکرد گوارش
- التهاب یا عفونت خفیف در ناحیه جراحی
این مشکل طبق معمولً طی چند روز رفع میشود، اما اگر شدید یا طویل شد، با پزشک مشورت کنید.
۴. علت استفراغ سپس از عمل آپاندیس چیست؟
استفراغ میتواند ناشی از:
- عکس العمل به بیهوشی یا داروهای مسکن
- تحریک معده به علت جراحی
- رژیم غذایی نامناسب یا خوردن سریع غذا
- عوارض نادر همانند عفونت داخل شکمی یا انسداد روده
اگر استفراغ بیشتر از بیست و چهار تا چهل و هشت ساعت ادامه یافت یا با علائم هشداردهنده همراه می بود، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
۵. پریودی سپس از عمل آپاندیس تحول میکند؟
عمل آپاندیس بهطور مستقیم بر چرخه قاعدگی تأثیر نمیگذارد، اما استرس جراحی، بیهوشی یا داروها امکان پذیر بهصورت موقت علتتأخیر یا تحول در پریودی شود. این تغییرات طبق معمولً موقتی می باشند و چرخه قاعدگی بعد از بهبودی به حالت عادی بازمیگردد. اگر تغییرات طویل یا غیرعادی می بود، با پزشک زنان مشورت کنید.
منبع های دیگر: medicinenet
دسته بندی مطالب
منبع