حساسیت به طرد شدن چیست؟ + استراتژی‌های مقابله با ترس از طرد شدن


به گزارش روشنفکر

«آیا من به قدر کافی، خواستنی هستم؟ اگر به آن میهمانی دعوت نشوم، چطور سرم را بالا بگیرم؟ اگر یکی در این جمع از من خوب نگوید، دیگران درمورد‌ام چه فکر می‌کنند؟» اگر این جملات برایتان آشنا می باشند و در هر تعامل و مناسبت اجتماعی مدام در ذهن‌تان چرخ می‌خورند، شما حساسیت به طرد شدن دارید و در حال از دست دادن زمان‌های شاد زندگی هستید.

اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید، به گمان زیادً شما هم جزو آدم‌هایی هستید که حساسیت بالایی نسبت به طرد شدن دارند؛ آدم‌هایی که در هر تعامل و مناسبت اجتماعی، مدام نگرانند که نکند فرد روبه رو، از آن‌ها به هر دلیلی خوششان نیاید و دست رد به سینه‌شان بزند. همین هراس جهت می‌شود تا خود واقعی‌شان را مخفی کنند و همیشه تلاش در راضی نگهداشتن دیگران داشته باشند. آن‌ها برای هراس‌شان، موقعیت‌های اجتماعی و پیشرفت را از دست خواهند داد و در نهایت تنهاتر هم خواهد شد. چرا این اتفاق می‌افتد؟ چه افرادی زیاد تر با این حالت روبه رو خواهد شد؟ چطور باید این هراس را افت داد یا از بین برد؟ چطور با طرد شدن کنار بیاییم؟

اگر شما هم کنجکاوید که زیاد تر درمورد حساسیت به طرد، علائم، عوامل تشکیل کننده، تأثیرات و راه حلهای مقابله با آن بدانید، این مقاله از «چطور» را از دست ندهید.

علائم و نشانه‌های حساسیت به طرد

چطور بفهمیم که نسبت به طرد شدن، حساسیت بسیاری داریم یا عادی حرکت می‌کنیم؟ اگر علائم زیر را توانایی می‌کنید، به گمان زیاد، نسبت به طرد شدن حساسیت بسیاری دارید:

  • درد عاطفی: توانایی درد عاطفی شدید با کوچک‌ترین نشانه‌ای حاکی از گمان طرد شدن
  • گریز از ریسک‌ها: اجتناب از امتحان کردن چیزهای تازه یا ریسک کردن به علت هراس از ناکامی یا طرد شدن
  • اضطراب اجتماعی: اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی یا فعالیت‌هایی که در آن‌ها امکان طرد شدن وجود دارد.
  • فکر کردن بیشتر از حد: فکر بیشتر از حد به تعامل‌های اجتماعی و تشریح تعامل با دیگران، جستجوی نشانه‌های طرد شدن حتی اگر گمان زیاد مقداری را تشخیص دهند.
  • تحول مکرر خلق و خو: گمان طرد شدن، امکان پذیر تبدیل تحول سریع خلق و خو شود. این اتفاق، هر شخصی را که دخیل ماجرا باشد، گیج و مضطرب می‌کند.
  • نیاز دائمی به مطمعن خاطر: خواست دائمی برای کسب مطمعن خاطر از سوی دوستان، خانواده یا همکاران، برای مطمعن از این که دوست داشته می‌شوید یا مورد قیمت هستید.

هراس از طرد شدن امکان پذیر بخشی از اختلال اضطراب اجتماعی باشد. فردی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی است، دائما دلواپس است که دیگران او را تماشا و قضاوت می‌کنند. این هراس می‌تواند بر کار، تحصیل، زندگی روزمره و روابط او تأثیر بگذارد. اگر حساسیت به طرد در فرد به علت اختلال اضطراب اجتماعی باشد، امکان پذیر در وجود دیگران، علائم زیر را داشته باشد:

  • افزایش ضربان قلب
  • سرخ شدن، عرق کردن یا لرزیدن
  • خالی شدن کامل ذهن
  • حس تهوع
  • سختی در برقراری ربط چشمی
  • سختی در سخن بگویید با دیگران در موقعیت‌های اجتماعی
  • خشک و سفت ایستادن
  • اجتناب از اماکن و موقعیت‌هایی که الزام وجود افراد دیگر است

دلایل تشکیل حساسیت به طرد

پژوهش‌ها نشان خواهند داد که طرد شدن دارای پیامدهای متعدد عاطفی، روان‌اجتماعی و بین‌فردی است. هر نوع طرد شدن، به علت تمایل به اجتناب از آن، واکنشی شدید تشکیل می‌کند و بر رفتارهای فردی تأثیر می‌گذارد.

یک متخصص سلامت روان درمورد تأثیر عمیق طرد شدن می‌گوید: «بشر برای غریزه ذاتی خود، می‌خواهد دوستی‌ها و روابطی شکل دهد. بعد مقداری هراس و نگرانی بابت بعد زده شدن یا دوست نداشته شدن از سمت دیگران، کاملاً طبیعی است.»

اما هراس بیشتر از حد از طرد شدن امکان پذیر حاصل مجموعه‌ای از هراس‌های عمیق‌تر باشد که از دوران کودکی و ربط با والدین در سنین ابتدایی زندگی نشأت می‌گیرد. فهمیدن آدمی از روابط و دنیای حوالی، در دوران کودکی اغاز می‌شود. یعنی وقتی که کودک می‌آموزد که چطور باید دقت و محبت اطرافیان را جلب کند. اگر در این دوره، کودک والدینی داشته باشد که از نظر عاطفی در دسترس نباشند یا غیر قابل پیش‌بینی حرکت کنند، حس طرد شدن اشکار خواهد کرد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری روشنفکر بخوانید.

طرد شدن در دوران بعد از کودکی نیز هم چنان می‌تواند روی افراد تأثیر بگذارد. اگر طرد شدن با تأثیر روی مطمعن به نفس یا عزت نفس همراه شود، امکان پذیر نسبت به ازمایش ها شبیه هراس اشکار کنیم.

سه عامل حساسیت به طرد شدن

به طور کلی، سه عامل در تشکیل حساسیت زیاد به طرد دخیل است:

۱- تجارب کودکی: اگر کودکی دائماً در معرض انتقاد، قضاوت‌های سخت یا عدم حمایتکافی عزیزانش باشد، امکان پذیر نسبت به طرد حساس شود. روبه رو با بداخلاقی یا محرومیت از سمت همتایان نیز تأثیر شبیهی دارد.

۲- عرصه ژنتیکی: برخی افراد ذاتاً حساسیت بیشتری نسبت به محیط و عواطف دارند. این علتمی‌شود تا طرد شدن، تأثیر عمیق‌تری بر آن‌ها داشته باشد.

۳- مشکلات سلامت روان: افراد مبتلا به اضطراب، افسردگی، اختلال افتدقت – بیش فعالی (ADHD) و اوتیسم، حساسیت بیشتری به طرد شدن دارند؛ به خصوص اگر در فهمیدن تعامل‌های اجتماعی مشکل داشته باشند.

۴- تجارب زندگی: توانایی مداوم طرد یا ناکامی، علتایجاد چرخه‌ای می‌شود که در آن، هراس از طرد تبدیل اجتناب شده و به حس انزوا یا طرد زیاد تر دامن می‌زند.

افراد حساس به طرد چه رفتارهایی دارند؟

یک پژوهش روی ۵۹۰ کودک چینی نشان دادن که حساسیت به طرد می‌تواند گمان درون‌ریزی و درونی‌کردن مسائل را افزایش دهد؛ این چنین، تبدیل مشکلات تکاملی در طول زمان شود. این یعنی چه؟

اگر از طرد شدن بترسیم، گمان دارد که حس کنیم خودمان مشکلی داریم؛ برای مثال، دوست‌داشتنی یا مورد قیمت نیستیم. این حس، مطمعن به نفس را افت می‌دهد و ما را نسبت به نشان دادن صدمه‌پذیری‌هایمان به دیگران هراسان می‌کند. چرا که می‌ترسیم این کار، تبدیل طرد شود. در نتیجه، احساسات‌مان را سرکوب می‌کنیم.

رفتارهایی که محصول حساسیت به طرد شدن است

حساسیت بالا نسبت به طرد شدن، رفتارهایی را در افراد شکل می‌دهد تا بتوانند با آن‌ها هراس خود را نهان یا جبران کنند. این رفتارها عبارت هستند از:

حرکت دور از اصالت

اکثر افرادی که از طرد شدن می‌ترسند، رفتاری نمایشی و محاسبه‌شده دارند. هنگامی فردی می‌ترسد که در صورت نشان دادن شخصیت واقعی خود طرد شود، تلاش می‌کند نقاب به چهره بزند. همین نوشته جهت می‌شود تا شخصیتی غیر اصیل و ساختگی از خود به دیگران نمایش دهد؛ شخصیتی که تمایل به روبه رو با چالش‌های زندگی ندارد.

قبول طلبی

اهمیت به عزیزان و نزدیکان طبیعی است؛ اما افرادی که هراس شدید از طرد شدن دارند، طبق معمولً در این عرصه، بیشتر از حد عادی تلاش می‌کنند. نه گفتن برای آن‌ها دشوار است، حتی اگر برای بله گفتن متحمل سختی بسیاری شوند.

اگر فردی تأییدطلب هستید، امکان پذیر زیاد به خودتان سختی بیاورید. این حرکت، تبدیل فرسودگی روح‌تان می‌شود. تأییدطلبی بیشتر از حد امکان پذیر برخی‌ها را به سوء منفعت گیری از شما نیز ترغیب کند.

حرکت انفعالی

آدم‌هایی که هراس شدید از طرد شدن دارند، به شدت از تعارض و مشاجره اجتناب می‌کنند. برای مثال، امکان پذیر در جایی نتوانند خواست خودشان را نقل کنند یا برای برآورده‌شدن نیازشان تلاش نکنند. آن‌ها طبق معمولً نیازهای‌شان را سرکوب کرده یا وانمود می‌کنند که آن مسائل برایشان اهمیتی ندارند.

حساسیت به طردشدگی علتمی‌شود که نتوانید بهترین نسخه خودتان باشید. خارج شدن از نقطه امن، برای هر فردی سخت است اما هراس از طرد شدن، آدمی را به کلی فلج می‌کند. طبیعتاً چسبیدن به وضع حاضر امنیت به همراه دارد، حتی اگر از موقعیت جاری‌تان رضایت نداشته باشید.

حرکت کنایه‌آمیز

افرادی که نسبت به طرد شدن حساس می باشند، در نشان دادن خود واقعی‌شان حس راحتی نمی‌کنند؛ با این حال، نمی توانند نیازهایشان را به طور کلی هم در نظر نگیرند. همین نوشته تبدیل رفتارهای منفعل – پرخاشگرانه می‌شود. امکان پذیر کارها را عقب بیندازند، بگویند فراموش کرده‌اند که به تعهدی عمل کنند، غر بزنند و تمرکز درستی روی ماموریت های شخصی و پروژه‌های کاری نگذارند.

پیامدهای حساسیت به طرد بر زندگی و سلامت روان

حساسیت زیاد به طرد شدن علتمی‌شود تا فردی متزلزل، بی‌خاصیت و درمانده به نظر برسیم. تعریق، لرزیدن، پیچیدن به خود، اجتناب از تماس چشمی و حتی از دست دادن توانایی برقراری ربط موثر هم به علت همین هراس است.

  • افزایش اضطراب و گمان افسردگی: هراس از پذیرفته نشدن یا باور به این که همیشه مورد قضاوت قرار دارید، چرخه‌ای از افکار منفی را تشکیل می‌کند. نگرانی دائمی بابت طرد شدن، گمان اضطراب و افسردگی را افزایش می‌دهد.
  • کناره‌گیری اجتماعی: تعامل های اجتماعی به نگه داری سلامت روان پشتیبانی می‌کنند اما هراس زیاد از طرد شدن علتمی‌شود تا از مناسبت‌ها و تعامل اجتماعی دوری کنید. این کناره‌گیری به حس تنهایی منجر می‌شود که اضطراب و افسردگی را عمیق‌تر می‌کند.
  • مشکلات ارتباطی: افراد حساس به طرد، طبق معمولً عمل های مثبت یا خنثی را منفی برداشت می‌کنند. به همین علت، همیشه حس می‌کنند که در میانه درگیری و تعارض‌ها قرار دارند. نیاز همیشگی آن‌ها به مطمعن خاطر، به دوستان، شرکای عاطفی و اعضای خانواده‌شان سختی می‌آورد و در نهایت، فکر آن‌ها درمورد طرد شدن را به حقیقت بدل می‌کند و دیگران از او فاصله می‌گیرند.
  • افت عزت نفس: فکر مکرر طرد شدن، عزت نفس را افت می‌دهد. هنگامی که هر دست رد یا کم‌ترین گمان طرد شدن را به دل می‌گیرید، باور خود مبنی بر دوست‌داشتنی نبودن را قوت می‌بخشید که این نوشته بر افت مطمعن به نفس اثرگذار است.
  • تأثیرات رفتاری: هراس از طرد شدن علتمی‌شود تا از موقعیت‌هایی که گمان طرد شدن در آن‌ها وجود دارد، اجتناب کنیم. همین نوشته، فضای رشد شخصی و حرفه‌ای را محدود می‌کند. امکان پذیر ما از زمان‌های تازه، رویدادهای اجتماعی و چالش‌ها دوری کنیم.

عکس العمل دیگران به افرادی که از طرد شدن می‌هراسند

اما دیگران چطور به حرکت فردی که از طرد شدن هراس دارد، عکس العمل نشان خواهند داد؟

طرد کردن

حساسیت به طرد تبدیل تحکیم فکر خود در رابطه با طرد شدن می‌شود! یک باور رایج روانشناسی این است که مطمعن به نفس، جذابیت را افزایش می‌دهد. نداشتن مطمعن به خود که در دل هراس از طردشدگی است، گمان طرد شدن در حقیقت را افزایش می‌دهد. در این رابطه، خوب است اشاره کنیم که پژوهش‌ها نشان خواهند داد مطمعن به نفس در دستیابی به پیروزی مالی، به اندازه هوش مهم است.

دستکاری ذهنی

برخی آدم‌ها، از ناامنی‌های دیگران تغذیه می‌کنند. افرادی که هراس شدید از طرد شدن دارند، زیاد تر در معرض دستکاری روانی می باشند.

فریبکاران حرفه‌ای طبق معمولً زیاد دلنشین، خوش مشرب و حمایتکننده به نظر می‌رسند. آن‌ها دقیقاً می‌دانند که باید چه رفتارهایی نشان دهند تا مطمعن دیگران را جلب کنند. آن‌ها این چنین می‌دانند که چطور باید افرادی را که هراس از طرد دارند، تشنه نگه دارند و طوری حرکت می‌کنند که گویی امکان پذیر هر لحظه از زندگی آن فرد محو شوند. یقیناً فرد فریبکار، طبق معمولً همیشه هم در انتها، شخص روبه رو را رها می‌کند؛ یقیناً بعد از این که به مقصد خودش رسید.

قطع امید کردن

اکثر مردم، مودب، صادق و صریح می باشند. آن‌ها به جای فریب دادن فردی که هراس از طرد شدن دارد، تلاش می‌کنند به او پشتیبانی کنند. برای مثال، اگر به رفتارهای دوستان و اعضای خانواده‌تان دقت کنید، فهمید می‌شوید که شما را ترغیب می‌کنند که قاطعیت بیشتری داشته باشید، سخن دل خود را به آن‌ها بگویید یا تلاش کنید تا احساسات حقیقی خود را کشف کنید.

اما این رفتارها امکان پذیر برای افرادی که هراس از طرد شدن دارند، تهدیدآمیز به نظر برسند. همین قضیه منجر می‌شود که نزدیکان فرد حس کنند باید با این فرد، با نهایت احتیاط برخورد کنند و بترسند که حالت او را بدتر از قبل کنند. در گذر زمان گمان دارد که این فرایند، آن‌ها را نومید و خشمگین کند. در نتیجه، از شما می‌خواهند به رفتارهای خود زیاد تر دقت کنید یا از شما فاصله می‌گیرند.

مقابله با هراس شدید از طرد شدن

خوشبختانه، استراتژی‌های مقابله‌ای بسیاری برای مدیریت و افت شدت جواب عاطفی در روبه رو با طرد شدن وجود دارد. راه حلهای زیر را امتحان کنید و موارد مشابه‌تر با شرایط خود را به کار بگیرید.

با هراس‌هایتان روبه رو، و نسبت به آن‌ها آگاه شوید

امکان پذیر همیشه ندانیم که چه چیزی علتبرخی رفتارهایمان می‌شود و با رفتارمان، دیگران را بعد بزنیم یا وابسته به نظر برسیم؛ بدون این که بدانیم منشأ این رفتارها هراس از طردشدگی است. بعضی اوقات اوقات امکان پذیر، این عدم آگاهی ناشی از اجتناب به عمد برای روبه رو با احساسات منفی باشد. این رویکرد در نهایت، نتیجه‌ای جز افزایش حس هراس و حساسیت ما ندارد.

با نگاهی به قبل و روابط خود می‌توانیم آگاهی‌مان از این رفتارها را افزایش دهیم. این روبه رو پشتیبانی می‌کند تا عواقب واقعی هراس‌مان را استنباط کرده و فهمید شویم که آن‌چنان ترسناک نیستند. این نوشته، مطمعن به توانایی خود در موفق‌شدن را نیز افزایش می‌دهد.

تمرینات ذهن‌آگاهی و مدیتیشن نیز آگاهی شما را نسبت به افکار و احساسات‌تان افزایش خواهند داد تا در برابر عکس العمل‌های احساسی خود درمانده نشوید. زندگی در لحظه حال، تمایل به فکر کردن بیشتر از حد یا نگرانی از طرد شدن در آینده را افت می‌دهد.

توانایی‌های کنترل بر عواطف را تحکیم کنید

به توانایی شناسایی و کنترل عواطف و رفتارها، خود تنظیم‌گری می‌گوییم. خود تنظیمی، نقش مهمی در تسلط بر هراس از رها شدن دارد. شناسایی افکار منفی که تبدیل این هراس خواهد شد، شما را به برداشتن قدم‌هایی برای تحول نحوه فکرتان ترغیب می‌کنند.

برای مدیریت احساسات شدید، تکنیک‌های موثری یاد بگیرید تا بتوانید در زمان‌های الزامی، درد عاطفی خود را کنترل کنید. این کار می‌تواند شامل تنفس عمیق، آرام‌سازی پیشرونده عضلانی یا فعالیت‌های اسایش‌قسمت باشد.

منتقد درونی خود را زیر سوال ببرید

هنگامی حس هراس از رها شدن به سراغ‌مان می‌آید، خوب است از خودمان بپرسیم که آیا این هراس منشأ منطقی و حقیقی دارد یا از انتقادهای درونی نشأت می‌گیرد.

اگر این حس از منتقد درونی‌تان سرچشمه می‌گیرد، تلاش کنید فهمیدن کنید که چرا این چنین ترسی دارد. خودگویی منفی، نوعی مکانیزم مقابله‌ای برای محافظت از ماست. اما بهتر است راه‌های سالم‌تری برای محافظت از خود اشکار کنیم. این کار به کمتر شدن تأثیر منتقد درونی‌مان پشتیبانی کرده و آن را به دوست یا حمایتگری درونی تبدیل می‌کند.

ربط‌تان با حقیقت را از دست ندهید

هنگامی پر از حس هراس باشید، به راحتی ربط با دنیای خارج از ذهن‌تان را از دست می‌دهید و غرق افکار سمی می‌شوید. برای این که در ذهن‌تان محصور نشوید، باید یک سری قدم‌های آگاهانه بردارید.

با دوستان، همکاران و همسایه‌های خود ربط بگیرید. از خانه بیرون بروید. هوای تازه را استشمام کنید و بدن‌تان را تکان کنید. همه این کارها پشتیبانی می‌کنند تا از ذهن‌تان بیرون بیایید.

تحکیم عزت نفس

فعالیت‌هایی انجام دهید که به شما حس لیاقت و پیروزی دهند. پیروزی‌هایتان را جشن بگیرید حتی اگر کوچک باشند و از جملات تأکیدی مثبت برای تحکیم حس خود ارزشمندی منفعت گیری کنید.

نقاط قوت و دستاوردهایتان را به خود یادآوری کنید تا مطمعن به نفس‌تان افزایش یابد و تأثیر فرضیه‌های ذهنی مبنی بر گمان طرد شدن افت اشکار کند.

یک حلقه ارتباطی قوی راه اندازی دهید

تشکیل ربط با افراد فهمیده و حمایتکننده، یک حلقه ارتباطی امن برایتان تشکیل می‌کند. دانستن این که افرادی وجود دارند که شما را می‌پذیرند و برایتان قیمت قائلند، تأثیر فرضیه‌های ذهنی مبنی بر گمان طرد شدن را افت می‌دهد. با افرادی معاشرت کنید که بتوانید احساسات و تجاربتان را با آن‌ها به راحتی در بین بگذارید.

تاب‌آوری را تمرین کنید

تاب‌آوری به معنی این است که بتوانید بعد از یک ناکامی (یا بعد زده شدن)، روحیه خود را تحکیم کنید؛ قوت و مثبت‌نگری خود را تجدید کرده و راه‌تان را از سر بگیرید. چطور می‌توان تاب‌آوری را افزایش داد؟

  • افزایش مطمعن به توانمندیهای شخصی
  • برخورداری از حلقه حمایتی قوی
  • مراقبت و رسیدگی به خود
  • مقصد‌گذاری تازه
  • تلاش در راستای تحکیم توانایی‌ها

مفهوم طرد شدن را بازتعریف کنید

به جای این که طرد شدن را نوعی ناکامی شخصی در نظر بگیرید، به آن به چشم بخشی طبیعی از زندگی و فرصتی برای رشد نگاه کنید. هر طرد کردنی به شخصیت شما مربوط نمی‌شود و نمی‌تواند تعریف‌کننده شما باشد.

درمان رفتاری – شناختی

مشاوران و روانشناسان متخصص به شما پشتیبانی می‌کنند تا ریشه هراس خود از طرد شدن را اشکار کرده و راه حلهای مقابله‌ای مشابه با شرایط زندگی‌تان را فرا بگیرید. در این بین، درمان رفتاری – شناختی یا CBT برای حساسیت به طرد زیاد موثر تشخیص داده شده است. CBT به شما یاد می‌دهد که باورهای منفی نسبت به طرد را شناسایی کرده و به چالش بکشید و با عکس العمل‌های مثبت و متعادل‌تر جانشین کنید.

سوال‌های متداول درمورد حساسیت به طرد شدن

۱. چه چیزی علتهراس شدید از طرد می‌شود؟

برخی افراد حساسیت بیشتری نسبت به طرد شدن دارند. این نوشته می‌تواند به علت عوامل زیر باشد:

  • تجارب کودکی
  • اضطراب اجتماعی
  • سابقه اضطراب شدید و افسردگی
  • عزت نفس پایین
  • توانایی‌های ارتباطی ضعیف
  • مشکل در تنظیم هیجانات و احساسات
  • مشکلات سلامت روان همانند ADHD و اتیسم
  • حساسیت‌های ذاتی از بدو تولد

۲. چطور بفهمم که نسبت به طرد شدن بیشتر از حد حساس هستم؟

به وجود چند علامت در حرکت خود دقت کنید:

  • نگرانی دائم از این که دیگران چه فکری درمورد شما می‌کنند
  • فکر بیشتر از حد به تعامل های و اعمال دیگران در روبه رو شما
  • تلاش بیشتر از حد برای جلب رضایت دیگران
  • اجتناب از موقعیت‌هایی که در آن‌ها، گمان طرد وجود دارد
  • اجتناب از اشتراک‌گذاری افکار و نظرات از هراس مخالفت دیگران

۳. آیا حساسیت به طرد قابل درمان است؟

طبق معمولُ خیر اما با یادگیری استراتژی‌های مقابله‌ای سالم و دریافت حمایتدیگران، تا حد بسیاری قابل کنترل است. در این بین، درمان رفتاری – شناختی با تحول الگوهای فکری و افت شدت عکس العمل‌دهی به گمان طرد شدن، زیاد موثر است. تمرینات ذهن‌آگاهی و تحکیم عزت نفس به بهبود این حالت پشتیبانی می‌کنند.

۴. چطور بدون هراس از طرد شدن، با دیگران سخن بگویید کنم؟

به طور مرتب، با دیگران سخن بگویید کنید. به خود یادآوری کنید که همه با این چنین هراس‌هایی دست به گریبانند و هر مکالمه، فرصتی برای یادگیری است که علتتقویت توانایی‌ها و مطمعن به نفس شما می‌شود.

۵. حساسیت به طرد، چه وقتی تبدیل به مشکل جدی می‌شود؟

حساسیت به طرد امکان پذیر با مشکلات سلامت روان، همانند اضطراب و افسردگی در ربط باشد. اگر این هراس، بر توانایی شما برای کارکرد عادی و روزمره تأثیر بگذارد و جهت پریشانی شما شود، بهتر است با یک متخصص روان سخن بگویید کنید.

۶. آیا برخی افراد زیاد تر در معرض حساسیت به طرد می باشند؟

بله، عواملی همانند ژنتیک، تجارب منفی در کودکی، تجارب متعدد طرد شدن و مشکلات سلامت روان همانند ADHD و اوتیسم، افراد را زیاد تر در معرض حساسیت به طرد قرار می‌دهد.

آیا شما هراس بسیاری از طرد شدن دارید؟

طرد شدن، شامل نشدن و خواستنی نبودن، برای هر فردی توانایی‌های دردناکی می باشند. با این حال، این اتفاقی طبیعی در روال زندگی است که اکثر افراد، با مقداری تحمل از آن گذر می‌کنند. اما برای برخی آدم‌ها، طرد شدن یک بن‌بست در زندگی است که آن‌ها را از نظر اجتماعی، فلج می‌کند.

آیا شما با این مشکل دست به گریبان بوده‌اید؟ اگر جواب‌تان مثبت است، از چه وقتی با این حساسیت روبه رو شدید؟ در واقع، علت این حساسیت خود را چه می‌دانید؟ به نظرتان، این هراس شدید چه خسران‌هایی به شما زده است و اگر وجود نداشت، زندگی‌تان چه تغییراتی می‌کرد؟ لطفاً در تکه نظرات، برایمان بنویسید که چه راهکاری برای مقابله با هراس‌تان از طرد شدن، در پیش خواهید گرفت.

منبع های: verywellmind , medicalnewstoday ,calm

 

برای از بین بردن احساس افسردگی چه کاری انجام دهیم؟


در افسردگی غم به لایه‌های عمیق زندگی نفوذ کرده و اختلالاتی در احساسات و حرکت شما به‌وجود می‌آورد. اگر حس افسردگی دارید، حتما با پشتیبانی یک روانشناس متخصص مشکل را ریشه‌یابی کنید و برای حل آن راهکار بگیرید.برای ربط با مشاور متخصص افسردگی روی دکمه زیر کلیک کنید.

هشدار! این نوشته فقط جنبه آموزشی دارد و برای منفعت گیری از آن ملزوم است با پزشک یا متخصص وابسته مشورت کنید. اطلاعات زیاد تر


فروشگاه چطور - مجموعه صوتی زبان بدن


به پشتیبانی زبان بدن، ناگفته‌ها را بگویید و بشنوید




دسته بندی مطالب

اخبار فناوری

اخبار پزشکی

خبرهای ورزشی

اخبار فرهنگی

خبرهای اقتصادی

اخبار کسب وکار ها



منبع