هوش مصنوعی می‌تواند شخصیت افراد را تقلید کند


به گزارش روشنفکر

پژوهشی تازه نشان داده مصاحبه‌ای ۲ ساعته با هوش مصنوعی برای پیروی شخصیت افراد و آشنایی با علایق و قیمت‌های آنها کفایت می‌کند.

مطابق مقاله جدیدی که پژوهشگران دانشگاه استنفورد و قسمت دیپ‌مایند شرکت گوگل انتشار کرده‌اند، یک مدل هوش مصنوعی می‌تواند فقط طی ۲ ساعت، از شخصیت افراد الگوبرداری و پیروی کند. طی زمان حرف های‌شده، اطلاعات گوناگونی از فرد خواسته می‌شود که شامل خاطرات، افکار و نظرات درمورد موضوعات گوناگون است. برای این چنین مدلی هوش مصنوعی مقلد نام برازنده‌ای به نظر می‌رسد که در روبه رو هوش مصنوعی مولد قرار می‌گیرد.

هزار نفر با سن، جنسیت، نژاد، سطح سواد و سوگیری سیاسی متفاوت در پژوهش تازه که یکی از دانشجویان دکترای دانشگاه استنفورد آن را هدایت کرده است. به هر فرد ۱۰۰ دلار پرداخت شد تا با هوش مصنوعی مصاحبه کند و مدلی از شخصیت آنها ساخته شد. در ادامه مجموعه‌ای از سوال‌ها و نظرسنجی‌ها انجام شد تا هماهنگی مدل مجازی و شخصیت حقیقی فرد سنجیده شود. نتایج مشخص می کند هوش مصنوعی توانسته به‌صورت میانگین تا ۸۵ درصد انتخاب‌های افراد را به‌درستی پیش‌بینی کند.

1732399638 963 هوش مصنوعی می‌تواند شخصیت افراد را پیروی کند روشنفکر.webp

در این مقاله، عبارت «عوامل همانند‌سازی» برای شخصیت‌های مجازی مقلد منفعت گیری شده است و می‌توان از آنها برای آسان‌ترکردن اموری همانند مطالعات اجتماعی و پژوهش‌هایی که منفعت گیری از افراد حقیقی در آنها غیراخلاقی، گران‌قیمت یا غیرعملی است، منفعت گرفت. یقیناً این دسته از مدل‌های هوش مصنوعی با ابزارهای رایج جاری مقداری تفاوت دارند؛ چون مقصد از خلق آنها آسان‌ترکردن کارها و انجام سریع تر آنها برای کاربران نیست. این چنین مدل‌هایی به‌منظور یادگیری الگوهای شخصیتی و پیروی از آنها تشکیل خواهند شد که به گمان زیادً می‌توانند در آینده نزدیک برای پیش‌بینی حرکت کاربران در شبکه‌های اجتماعی هم منفعت گیری شوند.

ادامه مطلب
شواهد جدید نشان می دهد بیماران بعد از ایست قلبی تجربه مرگ را به یاد می آورند
آخرین مطالب

آیا هوش مصنوعی مقلد می‌تواند خطرناک باشد؟

بدون شک ساختن نسخه تقلیدشده از شخصیت افراد می‌تواند نگرانی‌های بسیاری پدید بیاورد؛ مخصوصاً اگر نسخه‌های مجازی بدون رضایت اشخاص و از روی داده‌های آنها ساخته شود. این چنین ابزارهایی می‌توانند عرصه را برای ساخت محتوای جعلی و دیپ‌فیک با شباهت زیاد نزدیک به نسخه‌های واقعی بسازند و موجی از اطلاعات و اخبار جعلی را در رسانه‌ها انتشار کنند. ناگفته نماند تست‌های منفعت گیری‌شده برای بازدید شباهت هوش مصنوعی با شخصیت حقیقی افراد چندان پیچیده نبوده و از مثالهای رایج و ساده در علوم اجتماعی محسوب می‌شود؛ درنتیجه فعلاً جای نگرانی چندانی نیست.

ادامه مطلب
یوتوب برچسب‌گذاری روی محتواهای خلق‌شده با هوش مصنوعی را اجباری می‌کند

دسته بندی مطالب

اخبار فناوری

اخبار پزشکی

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری روشنفکر بخوانید.

خبرهای ورزشی

اخبار فرهنگی

خبرهای اقتصادی

اخبار کسب وکار ها