به گزارش روشنفکر
چرا این ابرها اینگونه بهشکل موج درآمدهاند؟ به نظر میرسد که این ابرهای بلند و نازک بهسمت بالای تپه اشاره دارند؛ جایی که رصدخانه مشهوری در آنجا قرار دارد. در عکس ناسا، زاویه گسترده پانوراما این توهم را تشکیل کرده که ابرها بر فراز تپه همگرا شدهاند. این چنین آرایش عجیبی بهعلت تلاقی جریانهای موجدار هوا با چگالیهای متفاوت در جو پایینتر زمین تشکیل شده است.
این ابرهای موجدار، «اندولاتوس» (Undulatus) نام دارند که نوعی از ابرهای «آسپریتاس» یا شوریده به شمار میآیند. این ابرها در قلههایی راه اندازی خواهد شد که هوای آنجا بهاندازهکافی سرد باشد. هوای سرد علتتراکم قطرات کدر آب و راه اندازی ابر میشود.
اندولاتوس طبق معمولً وقتی راه اندازی میشود که دو جریان هوایی در بالا و پایین لایه ابر با شدتهای گوناگون و یا در جهات گوناگون حرکت کنند. این امواج طبق معمولً بهصورت عمود بر جهت باد شکل میگیرند و همانند به موجهای ایجادشده روی یک ساحل شنی که در تاثییر حرکت آب تشکیل شدهاند، به نظر میرسند.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
در این عکس، رصدخانه جهانی معروفی در بالای تپه دیده میشود: رصدخانه لاسکامپاناس از مؤسسه علوم کارنگی در بیابان آتاکاما در شیلی.
دو گنبد تلسکوپ که در عکس مشاهده میشود، تلسکوپهای ۶.۵ متری ماژلان می باشند. این تلسکوپها کهکشانها، سیارات فراخورشیدی و ستارگان دوردست را کاوش میکنند. این منظره اتفاقی و شگفتانگیز، در اواخر سپتامبر توسط عکاسی خوشذوق با دوربین تلفن همراه به ثبت رسیده است.
دسته بندی مطالب