به گزارش روشنفکر
محققان دریافتند که طوری از قارچ سرچماقی (با نام علمی Cordyceps militaris) حاوی یک ترکیب است که میتواند برای دعوا به سلولهای سرطان منفعت گیری شود. این قارچ یک آفت کشنده و انگل کرمهای ابریشم (کاترپیلارها) محسوب میشود، بااینحال امکان پذیر برای درمان مؤثر تومورها در انسان سودمند باشد.
بر پایه گزارش Gizmodo، قارچ Cordyceps militaris که در طب سنتی چین نیز از آن منفعت گیری میشود ترکیب خاصی به نام کوردیسپین (Cordycepin) تشکیل میکند که دارای خواص ضدالتهابی است و این چنین در درمان سرطانها کاربرد دارد. اکنون محققان دانشکده داروسازی دانشگاه ناتینگهام انگلیس در پژوهش جدیدی به چگونگی منفعت گیری از کوردیسپین برای دعوا به سرطان پرداختهاند.
منفعت گیری از قارچ برای دعوا به سلولهای سرطانی
محققان ابتدا بازدید کردند که چطور کوردیسپین فعالیت هزاران ژن را در سلول تحول میدهد. بر پایه تجزیهوتحلیلها، آنها اشکار کردند که این ترکیب عمدتاً با مسدودکردن مسیرهایی که رشد سلول را کنترل میکنند، کار میکند. محققان این چنین متابولیک خاصی را اشکار کردند که به گمان زیادً مسئول این تاثییر است: «کوردیسپین تری فسفات.» این محصول جانبی همانند مولکول آدنوزین تریفسفات (ATP) است، «سوختی» که سلولها برای انجام ماموریت های خود از آن منفعت گیری میکنند.
به حرف های محققان کوردیسپین یا مواد مصنوعی مشتقشده از آن میتواند برای سرکوب رشد سلولهای سرطانی منفعت گیری شود. «کورنلیا دی مور» (Cornelia de Moor)، نویسنده مهم این پژوهش میگوید:
«ما چندین سال است که در حال تحقیق درمورد اثرات کوردیسپین بر طیف وسیعی از بیماریها بودهایم و به فهمیدن چگونگی منفعت گیری از آن به گفتن یک درمان مؤثر نزدیکتر شدهایم. دادههای ما قبول میکند که کوردیسپین نقطه اغاز خوبی برای داروهای تازه سرطان است.»
مشتقات کوردیسپین نیز اکنون در آزمایشات انسانی به گفتن یک درمان سرطان مورد آزمایش قرار گرفتهاند که نتایج امیدوارکنندهای در مرحله های اولیه داشته است. به این علت امکان پذیر زمان بسیاری طول نکشد تا قارچ C. militaris با ظاهر وحشتناکش برای بشریت به یک داروی شفابخش تبدیل شود.
یافتههای این پژوهش در FEBS Letters انتشار شده است.
دسته بندی مطالب