به گزارش روشنفکر
ناسا اخیراً اظهار کرده است که دستهای تازه از ماموریتهای فضایی را در آینده نزدیک جستوجو میکند که تا پیش از این وجود نداشتند. تا بحال دو برنامه برای قرارگیری در بین کلاس تازه از ماموریتهای فضایی ناسا نظر شده است.
کلاس تازه ماموریتهای فضایی ناسا شامل چه مواردی است؟
ناسا مجموعهای عظیم از فضاپیماها را در منظومه شمسی و حتی فراتر از آن در اختیار دارد که از مثالهای دارای سرنشین تا کاوشگرهای تماماً رباتیک را شامل خواهد شد. ماموریتهایی که در آنها از این چنین فضاپیماهایی منفعت گیری میشود هم طیف وسیعی دارند و از ماموریتهای پرچمدار تا برنامههای کلاس دیسکاوری را در برمیگیرند. اکنون ناسا اظهار کرده که دسته جدیدی از ماموریتها را برای پرکردن خلاء بین برنامههای پرچمدار و ماموریتهای کوچکتر تحت گفتن پروب اکسپلورر (Probe Explorer) به وجود اورده است.
تا بحال دو ماموریت برای افزوده شدن به دسته تازه برنامههای ناسا نظر شدهاند که شامل ماهواره پیشرفته تصویربرداری با اشعه ایکس و ماموریت کاوشگر فروسرخ دور خواهد شد. این چنین ناسا در نظر دارد تا بهزودی، ایدههای خلاقانه فرد دیگر را هم به ماموریتهای این سری اضافه نماید که به گمان زیادً به یکی از بزرگترین دستههای ماموریت فضایی تبدیل میشود. شایانذکر است که دو پروژه اشاره شده، تا این مدت به مرحله اجرایی نرسیدند و ناسا بودجه ۵ میلیون دلاری را برای مطالعه زیاد تر آنها در طی ۱۲ ماه تعلق داده است. بعد از برسیهای نهایی، گمان اجرایی شدن آنها در بازه وقتی بین سالهای ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۲ وجود دارد.
ماهواره تصویربرداری پیشرفته با اشعه ایکس، میتواند عکسهایی با رزولوشن زیاد بالا را برای منفعت گیریهای تحقیقاتی در اختیار دانشمندان و اخترشناسان قرار دهد. مقصد مهم از راهاندازی این چنین ماهوارهای، مطالعه دقیقتر سیاهچالههای عظیم و نحوه شکلگیری کهکشانها است. ماموریت دیگر که برای ۵ سال درنظر گرفته شده، یک تلکسوپ فضایی است که گمان ارسال آن تا سال ۲۰۳۲ به فضا وجود دارد. این تلسکوپ ۱.۸ متر طول دارد و میتواند طیف فروسرخ دور را دریافت کند. مقصد از گسترش آن، برسی اکوسیستمهای کهکشانی، منشاء شکلگیری اتمسفرهای سیارهای و قیاس ترکیبات کهکشانهای غباری گفتن شده است.
شایانذکر است که برنامه کاوشگرهای ناسا، قدیمیترین مطرح درحال اجرای این سازمان بهشمار میرود که دسته پروب اکسپلورر هم قسمت کوچکی از آن محسوب میشود. یکی از اهداف مهم برنامه مذکور، فراهم ساختن راهکارهایی با هزینه پایین برای دسترسی مداوم به فضا است. در دهههای تازه، پیروزیهای بزرگی از این برنامه حاصل شده است که از بین آنها میتوان به کشف کمربند تشعشعی وان آلن اشاره کرد.
دسته بندی مطالب