به گزارش روشنفکر
مطابق پژوهشی تازه، مصرف منظم مقادیر متوسط قهوه و کافئین میتواند تاثییر محافظتی در برابر ابتلا به «چندبیماری کاردیومتابولیک» (Cardiometabolic multimorbidity) داشته باشد. چندبیماری کاردیومتابولیک یا CM ابتلای همزمان به حداقل دو بیماری کاردیومتابولیک همانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ است.
بر پایه گزارش CNN، محققان دانشگاه سوچو چین میگویند مصرف قهوه و کافئین امکان پذیر نقش محافظتی مهمی در برابر تشکیل CM ایفا کند. به حرف های محققان، مصرف ۳ فنجان قهوه یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم کافئین در روز امکان پذیر به افت خطر ابتلا به چندبیماری کاردیومتابولیک در افرادی که سابقه بیماریهای قلبی نداشتهاند، پشتیبانی کند.
افت ابتلا به بیماریهای قلبی با مصرف قهوه
محققان در پژوهش خود دادههای نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر را تجزیهوتحلیل کردند. این افراد ابتدا به CM مبتلا نبودهاند. در این دادهها، اطلاعاتی همانند مقدار مصرف کافئین از طریق قهوه، چای سیاه یا چای سبز و سابقه CM قید شده می بود.
بر پایه دادههای محققان، مصرف متوسط کافئین با افت خطر ابتلا به چندبیماری کاردیومتابولیک همراه است. این خطر با مصرف ۳ فنجان در روز ۴۸.۱ درصد و با مصرف روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم کافئین ۴۰.۷ درصد افت مییابد. این قیاس نسبت به افرادی انجام شده که کمتر از یک فنجان قهوه مینوشیدند.
محققان دانشگاه سوچو میگویند:
«این یافتهها مشخص می کند ترویج مصرف متوسط قهوه یا کافئین بهگفتن عادت غذایی برای افراد سالم امکان پذیر مزایای گستردهای در پیشگیری از CM داشته باشد.»
این پژوهش دادههای آماری بالایی دارد اما تا این مدت نمیتواند به سؤالاتی درمورد ربط دقیق کافئین و سلامت قلب جواب دهد. به حرف های محققانی که در این پژوهش شرکت نکردهاند، این دادهها رابطه کافئین، چای و قهوه را با افت خطر CM نشان خواهند داد اما نباید بین این دو عامل استنباط علت و معلولی بکنیم؛ چراکه امکان پذیر عوامل فرد دیگر علت بهبود سلامت قلب بوده باشند. برای مثال، احتمالا افرادی که زیاد تر کافئین مصرف میکنند، غذای سالمتری میخورند یا فعالیت بدنی بیشتری دارند
یافتههای این پژوهش در ژورنال Clinical Endocrinology & Metabolism انتشار شده است.
دسته بندی مطالب