سیارک


به گزارش روشنفکر

سیارک کوچکی به نام «۲۰۲۴ PT5» با قطر تقریبی ۱۱ متر زمان کوتاهی -حدوداً ۲ ماه- اطراف زمین وجود خواهد داشت. هرچند این سیارک را نمی‌توان به‌راحتی و از هر نقطه‌ای تماشا کرد، برخی آن را «ماه دوم زمین» می‌نامند.

برخلاف ماه، همراه مهم زمین که نزدیک به ۴ میلیارد سال است دور آن می‌چرخد، این سیارک کوچک تازه فقط نزدیک به ۲ ماه – از ۷ مهر ۱۴۰۳ تا ۵ آذر – اطراف زمین پرسه خواهد زد تا به کمربند سیارکی خود بازگردد. علت وجود این چنین اجرامی اطراف زمین، اختلالات گرانشی است که خورشید تشکیل می‌کند. ۲۰۲۴ PT5 بعد از چرخش مداری ناقص خود دور زمین، به مدار متمرکز خود در چرخش به دور خورشید بازمی‌گردد و بخشی از کمربند سیارکی آرجونا باقی می‌ماند.

ادامه مطلب
قایدی ستاره بازی 106 دقیقه‌ای_روشنفکر

این سیارک متعلق به کمربند سیارکی‌ «آرجونا» است و اولین‌ بار ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ که ۵۶۸۵۰۰ کیلومتر با زمین فاصله داشت، رصدخانه آفریقای جنوبی در «ساترلند» آن را کشف کرد.

اجرام کمربند سیارکی آرجونا سنگ‌های فضایی و ذرات ریزودرشت غبار می باشند که مدار آن‌ها زیاد همانند مدار زمین در چرخش به دور خورشید است. فاصله متوسط این مدارها از خورشید نزدیک به ۱۵۰ میلیون کیلومتر است.

این سیارک را گروهی از دانشمندان در پژوهشی با گفتن «رخدادهای قمر کوچک» کشف کرد. آن‌ها که حرکت بالقوه اجسام کشف‌شده دیگر در اطراف زمین را مطالعه می‌کردند، فهمید دینامیک شگفت‌وغریب سیارک 2024 PT5 شدند. «کارلوس د لا فوئنته مارکوس»، نویسنده مهم این مطالعه و استاد دانشگاه «کامپلوتنس» مادرید، می‌گوید: «اجزای کمربند سیارکی آرجونا ازجمله سیارک تازه کشف‌شده، بخشی از جمعیت سیارک‌ها و دنباله‌های نزدیک زمین می باشند؛ وجود آن‌ها در آسمان بدیهی است.»

رخدادهای قمر کوچک می‌توانند در دو دسته طبقه‌بندی شوند: دسته اول، سیارک‌هایی می باشند که یک یا چند چرخش کامل دور زمین دارند. این درگیری گرانشی بین سیارک و زمین جهت می‌شود سیارک یک تا چند سال مهمان زمین باشد. در نوع دوم، سیارک حتی یک چرخش کامل دور زمین ندارد و فقط چند روز تا چند ماه می‌توان آن را در آسمان – و تنها از برخی مناطق – یافت.

ادامه مطلب
دست و پای مهدی طارمی را بستند!

برخی از اجرام این کمربند سیارکی می‌توانند فاصله ۴.۵ میلیون کیلومتری و با شدت نزدیک به ۳۵۴۰ کیلومتربرساعت به زمین نزدیک شوند. جای نگرانی نیست؛ این فاصله به حدی کافی زیاد است! در این شرایط، جسم موقت به قمر زمین تبدیل می‌شود اما در نظر بگیرید یک مدار کامل در چرخش به دور زمین را طی نخواهد کرد.

منجمان تا بحال دو جسم را شناسایی کرده‌اند که مدتی با گرانش زمین جفت شده‌اند و همانند ماه بر مداری دور آن گشته‌اند. این دو جسم عبارت‌اند از «۲۰۰۶ RH120» و «۲۰۲۰ CD3».

وجود سیارک‌های کوچک همانند ۲۰۲۴ PT5 نسبتاً تکراری است. این چنین اتفاق‌ای چند بار دهه رخ می‌دهد. اما وجود طویل‌تر سیارک‌ها که در دسته اول رخدادهای قمر کوچک قرار می‌گیرند، اتفاق نادری است و طبق معمولً هر ۱۰ تا ۲۰ سال یک بار رخ می‌دهد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری روشنفکر بخوانید.

متأسفانه اکثر افراد در نقاط گوناگون زمین نمی توانند ۲۰۲۴ PT5 را مشاهده کنند. برای مشاهده این سیارک نیاز به تلسکوپ و دوربین دوچشمی داریم؛ چون زیاد کوچک و کم‌نور است. اما دانشمندان تصمیم دارند به پشتیبانی تلسکوپ‌های حرفه‌ای این جسم را به‌خوبی رصد کنند تا اطلاعات کافی از آن به دست آورند.

ادامه مطلب
گسترش داروی سرطان با همکاری شرکت هوش مصنوعی

دسته بندی مطالب

اخبار فناوری

اخبار پزشکی

خبرهای ورزشی

اخبار فرهنگی

خبرهای اقتصادی

اخبار کسب وکار ها