به گزارش روشنفکر
آزمایش جدیدی مشخص می کند که اسبها با منفعت گیری از استراتژیهای زیرکانه، قواعد بازی را نادیده میگیرند تا با کمترین تلاش، بیشترین پاداش را به دست آورند.
اسبها در آزمایشی که به تازگی انجام شد، سطحی از هوش را نشان دادند که فراتر از انتظارات محققان می بود. این حیوانات بهطور استراتژیک قوانین بازی را نادیده گرفتند تا بیشترین تعداد خوراکیها را با کمترین تلاش به دست آورند.
«کری ایجیچی» دانشمند اسبشناسی دانشگاه ناتینگهام ترنت در انگلستان میگوید: «اسبها نابغه نیستند. آنها طبق معمولً بهگفتن حیواناتی با هوش متوسط شناخته خواهد شد، اما این مطالعه مشخص می کند که آنها فراتر از حد انتظار می باشند و در واقع از نظر شناختی گسترش یافتهتر از چیزی می باشند که قبلاً در رابطه آنها نقل شده است.»
هوش شگفتانگیز اسبها در بازی؛ قوانین را زیر پا میگذارند تا پاداش بیشتری بگیرند
تحقیقات زیاد مقداری در رابطه یادگیری اسبها انجام شده است، با این حال برخی از مطالعات نشان دادهاند که آنها توانایی فهمیدن نتایج تصمیمات خود را دارند. محققان دانشگاه ناتینگهام ترنت به سرپرستی لوییز ایوانز نشان دادهاند که اسبها میتوانند برنامهریزی کنند، موضوعی که تعداد بسیاری از عاشقان اسب امکان پذیر پیش از این گمان زده باشند.
در این آزمایش، ۲۰ اسب شرکت کردند. به اسبها برای لمس کردن هدفی به شکل یک کارت، پاداش داده شد. اما وقتی که این مقصد در کنار یک چراغ روشن ظاهر میشد، پاداشی به آنها تعلق نمیگرفت. چراغ روشن بهگفتن یک سیگنال «توقف» عمل میکرد. با این حال، اسبها هم چنان مقصد را لمس میکردند و به محض خاموش شدن چراغ، پاداش خود را میگرفتند.
امکان پذیر این حرکت به گفتن ناتوانی در فهمیدن بازی برداشت شود، اما ایوانز و تیم او توضیح خواهند داد که امکان پذیر دلایل فرد دیگر نیز وجود داشته باشد. این دلایل شامل فهمیدن اما نداشتن کنترل رفتاری برای توقف (نشانهای از بیصبری)، زمان طویلتر برای یادگیری سیگنال دوم نسبت به وقتی که در اختیار داشتند، یا منفعت گیری از یک استراتژی «هزینه-منفعت» هوشمندانه باشد.
برای اختلاف بین این گزینهها، محققان مواردی را به آزمایش اضافه کردند: هر بار که اسبها به نادرست در وجود چراغ روشن کارت را لمس میکردند، به زمان ۱۰ ثانیه از دریافت پاداش محروم میشدند.
ایوانز میگوید: «ما انتظار داشتیم که کارکرد اسبها با معارفه این زمان انتظار بهبود یابد، اما از این که چه مقدار به شدت و به طور چشمگیری بهبود یافتند، شگفتزده شدیم.»
محققان بر این باورند که اسبها در ابتدا به طور غیرتمایزی مقصد را لمس میکردند چون بدون نیاز به برسی اهمیت چراغ، پاداشهای منظمی دریافت میکردند. اما به محض اعمال هزینه زیاد تر، آنها تاکتیک خود را تحول دادند، که نشان دهنده توانایی برنامهریزی آینده است.
این یافتهها مشخص می کند که اسبها قادر به پیشبینی وقایع آینده و تحول حرکت خود برای رسیدن به اهداف می باشند: در این مورد، کسب خوراکیهای زیاد تر با تلاش کمتر.
دسته بندی مطالب