پیری در انسان


به گزارش روشنفکر

پیشروی یک انسان در طول زندگی‌اش امکان پذیر به‌گفتن روال تدریجی تغییرات از تخمک به گور درنظر گرفته شود. اما اگر یک روز صبح از خواب بیدار شوید، در آینه نگاه کنید و به این فکر کنید که یک دفعه زیاد دچار پیری شده‌اید، امکان پذیر چیزهایی را درنظر نگرفته باشید.

بر پایه تحقیقات تازه درمورد تغییرات مولکولی مرتبط با افزایش سن، انسان‌ها دو حرکت شدید رو به جلو را توانایی می‌کنند؛ یکی در سن متوسط ​​۴۴ سالگی و فرد دیگر در سن متوسط ​​۶۰ سالگی.

«مایکل اسنایدر»، ژنتیک‌شناس دانشگاه استنفورد و نویسنده ارشد این مطالعه، می‌گوید: «ما کم کم درحال تحول نیستیم، بلکه تغییرات واقعاً چشمگیری نیز وجود دارد. به‌نظر می‌رسد که اواسط دهه ۴۰، همانند اغاز دهه ۶۰، زمان تغییرات دیدنی است.»

بازدید متغییرها در نمونه مورد مطالعه

پیری پیچیده است و با خطرات فزاینده بیماری‌های گوناگون همراه است. اسنایدر و همکارانش به منظور افت و درمان بهتر این بیماری‌ها، زیست‌شناسی پیری را بازدید کرده‌اند تا بهتر بفهمند چه تغییراتی و چطور رخ خواهند داد.
برای این منظور، آنها گروهی متشکل از ۱۰۸ بزرگسال را ردیابی کرده‌اند که طی چندین سال، هر چند ماه یک‌بار مثالهای بیولوژیکی اهدا می‌کنند.

ادامه مطلب
فضاپیمای جوتو دومین پرواز خود را با زمین انجام داد_روشنفکر
آخرین مطالب

محققان فهمید شدند که در برخی از شرایط، همانند آلزایمر و بیماری‌های قلبی عروقی، خطر کم کم و با گذشت زمان افزایش نمی‌یابد، بلکه بعد از یک سن خاص به شدت افزایش می‌یابد. آنها می‌خواستند نگاهی دقیق‌تر به نشانگرهای زیستی پیری بیندازند تا ببینند آیا می‌توانند تغییرات مرتبط را شناسایی کنند یا خیر.

به این علت با منفعت گیری از مثالهای خود، انواع مختلفی از مولکول‌های زیستی را ردیابی کرده‌اند. مولکول‌های گوناگون مورد مطالعه شامل آر‌ان‌ای، پروتئین‌ها، لیپیدها و گونه‌های میکروبیوم روده، پوست، بینی و دهان می باشند که در کل ۱۳۵۲۳۹ ویژگی بیولوژیکی را شامل می‌شود.

ادامه مطلب
افت وزن فرایند پیر شدن مغز را تا ۹ ماه کند می‌کند

هر شرکت‌کننده به‌طور متوسط ​​۴۷ نمونه را در ۶۲۶ روز ارسال کرد. این حجم از داده‌ها تبدیل بیشتر از ۲۴۶ میلیارد داده شد که محققان آنها را پردازش کردند و به جستوجو الگوهای تغییرات گشتند.

چه وقتی پیری اوج می‌گیرد؟

اسنایدر و همکارانش فهمید شدند که تحول زیاد راحتی در بسیاری انواع گوناگون مولکول‌ها در بدن انسان در دو مرحله مجزا وجود دارد. نزدیک به ۸۱ درصد از همه مولکول‌های مورد مطالعه آنها تغییراتی را در طی یک یا هر دوی این مرحله های نشان دادند. تغییرات در اواسط دهه ۴۰ و مجدد در اغاز دهه ۶۰ با نمایه‌های مقداری متفاوت به اوج خود رسید.

اوج‌گیری پیری در دهه ۴۰ تغییراتی را در مولکول‌های مربوط به متابولیسم لیپیدها، کافئین و الکل، بیماری‌های قلبی عروقی و اختلال در کارکرد پوست و عضله نشان داد. اغاز دهه ۶۰ نیز با متابولیسم کربوهیدرات و کافئین، بیماری‌های قلبی عروقی، پوست و ماهیچه، سیستم ایمنی و کارکرد کلیه مرتبط می بود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری روشنفکر بخوانید.

اولین اوج‌گیری پیری، اواسط دهه ۴۰، طبق معمولً وقتی است که زنان اغاز به یائسگی یا پیش از یائسگی می‌کنند. اما محققان این اتفاق را به‌گفتن یک عامل مهم رد کردند. چون مردان نیز در همان سن دچار تغییرات مولکولی قابل توجهی شدند.

ادامه مطلب
خطر در کمین اپل؛ دولت آمریکا می‌خواهد انحصار اپ استور را بشکند
روند چشمگیر پیری

«شیائوتائو شن»، متابولومیست و نویسنده اول مطالعه، توضیح می‌دهد که اگرچه یائسگی یا پیش از یائسگی امکان پذیر در تغییرات زنان در اواسط ۴۰ سالگی نقش داشته باشد، به گمان زیادً عوامل مهم فرد دیگر نیز بر این تغییرات در مردان و زنان تأثیر می‌گذارد. شناسایی و بازدید این عوامل باید در برتری تحقیقات آتی قرار گیرد.

محققان خاطرنشان می‌کنند که گروه مطالعه آنها زیاد کوچک است و مثالهای زیستی محدودی را از افراد بین ۲۵ تا ۷۰ سال مورد آزمایش قرار می‌دهد. تحقیقات آینده می‌تواند به بازدید زیاد تر این اتفاق پشتیبانی کند تا فهمیدن بهتری از چگونگی تحول بدن انسان در طول زمان داشته باشد.

دسته بندی مطالب

اخبار فناوری

اخبار پزشکی

خبرهای ورزشی

اخبار فرهنگی

خبرهای اقتصادی

اخبار کسب وکار ها