واریز سود مرحله دوم سهام عدل هم در نیمه دوم اسفند انجام خواهد شد. مبلغ سود مرحله دوم سهام عدل برای افراد گوناگون متفاوت است. در صورتی که فرآیند تقسیم سود سهام عدل وراث حداکثر تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ به آخر برسد، گروهی از صاحبان سهام عدل در ماه پایانی سال دو سود جداگانه دریافت میکنند.آخرین اخبار درمورد ثبت نام تازه و قیمت سهام عدل را در خبر آزاد بخوانید.
والدین متولدین ۱۴۰۱ برای ثبت نام سهام عدل نوزادان عمل کنند
وزیر اقتصاد در حاشیه دولت او گفت: والدین کودکان متولد ۱۴۰۱ حداکثر تا آخر اسفندماه، ثبت نام سهام نوزادان خود را در پنجره ملی الکترونیک خدمات دولت انجام بدهند.
به نقل از پایگاه خبر رسانی دولت به نقل از شادا، سید احسان خاندوزی امروز (چهارشنبه ۱۶ اسفندماه) در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران از واریز منبع های ملزوم برای خرید سهام عدل نوزادان متولد سال ۱۴۰۱ از سوی سازمان برنامه و بودجه خبر داد و اظهار داشت: سازمان بورس و اوراق بهادار برای واریز این سهام کاملاً آماده است.
وزیر اقتصاد خطاب به والدین متولدین ۱۴۰۱ او گفت: از آنها خواست می کنیم که حداکثر تا آخر اسفند ماه سال جاری به پنجره ملی الکترونیک خدمات دولت مراجعه کنند و ثبت نام خود را انجام بدهند.
او همین طور گفت: به محض ثبت نام مرحله های به شکل کاملاً خودکار و الکترونیک برای تخصیص یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان سهام عدل برای متولدین سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.
خاندوزی با پافشاری بر این که این زمان اظهار شده تنها برای نوزادان متولدین سال ۱۴۰۱ خواهد می بود، تصریح کرد: سهام متولدین سال ۱۴۰۲ در سال ۱۴۰۳ تخصیص می یابد و ثبت نام آن ها نیز انجام خواهد شد.
سهامداران عدل بخوانند
وزیر اقتصاد و دارایی او گفت: از همه والدین نوزادان سال ۱۴۰۱ خواست میکنیم حداکثر تا آخر اسفندماه امسال به پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک مراجعه و ثبتنام کنند .
به محض ثبتنام پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک، مرحله های به طور خودکار طی شده و ۱.۵ میلیون تومان سهام برای نوزادان متولد سال ۱۴۰۱ منظور میشود.
خاندوزی صبح چهارشنبه – ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ – در حاشیه جلسه هیئت دولت او گفت: با واریز منبع های ملزوم برای خرید سهام نوزادان متولد سال ۱۴۰۱ توسط سازمان برنامه و بودجه ، سازمان بورس و اوراق بهادار کاملا آماده است از این رو از کلیه والدین این نوزادان خواست میکنیم حداکثر تا آخر اسفند ۱۴۰۲ به پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک مراجعه و ثبتنام کنند.
او همین طور گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ به والدین نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ زمان داده میشود تا با مراجعه و ثبتنام به سامانه پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک عمل کنند. به محض ثبتنام، مرحله های به طور خودکار انجام شده و ۱.۵ میلیون تومان سهام برای نوزادان سال ۱۴۰۱ منظور میشود.
تکلیف انتقال سهام عدل متوفیان اشکار شد!
سرانجام با فراهم شدن سامانه میراث یعنی همان سامانه انتقال سهام عدل متوفیان به وراث تکلیف انتقال این سهام هم اشکار شد.
بنابر اظهار مسئولان، وراث متوفیان سهام عدل حداکثر تا روز ۱۷ اسفندفرصت دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث که فرآیند آن رایگان است، در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدل سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.
بر این مبنا یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته به آدرس «ddn.csdiran.ir» داخل شود و در قدم بعدی با ورود به قسمت «امور سهام عدل متوفی» و با داخل کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در قسمت «استعلام نوبت راه اندازی پرونده» نسبت به زمان فرا رسیدن راه اندازی پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی ملزوم را کسب کرده، بعد از آن در صورت تائید زمان راه اندازی پرونده میتواند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کند و در آخر نیز بعد از راه اندازی پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق قسمت «استعلام حالت پرونده» در درگاه یکپارچه برای همه وراث، قابل مشاهده خواهد می بود.
بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاریهای منتخب «معامله های آرتان، گسترش فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، گسترش اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، اندوختهگذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین اندوخته، سودمند، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» از جمله قسمتهایی می باشند که بنابر اظهار مسئولان سازمان بورس عمل های مربوط به انتقال سهام عدل به وراث را رایگان انجام خواهد داد.
برای انتقال سهام عدل متوفیان به وراث مدارک زیر مورد نیاز است:
عکس کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
اصل یا عکس برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه همه وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جانشین کارت ملی باشد)
اصل یا عکس برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اراعه اصل یا عکس برابر با اصل وصیت نامه نیز الزامی است.
اما بنابر اظهار مسئولان شرکت سپردهگذاری مرکزی برای واریز سود سهام متوفیان به حساب وراث در سال ۱۴۰۲ وراث باید سریع تر عمل های وابسته را انجام بدهند در همین جهت محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی او گفت: وراث متوفیان سهام عدل حداکثر تا روز ۱۷ اسفندماه زمان دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدل سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.
پیش از این هم باغستانی در رابطه با واریز سود سهام عدل متوفیان به وراث اظهار کرد: اگر وراث سجامی بوده و شماره شبای معتبر بانکی داشته باشند، سود آنها همزمان با مرحله دوم پرداخت سود سهام عدل کارکرد سال ۱۴۰۱ به حساب این افراد واریز میشود.
باغستانی در جواب به این سوال که سود افرادی که تا زمان مقرر (۱۷ اسفند) نتوانند فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان را طی کنند، چه خواهد شد؟ فرمود: سهامداران نباید دلواپس باشند، چون سود آنها در مرحله های بعدی پرداخت سود سهام عدل به حسابشان واریز خواهد شد.
در ادامه مهدی حاجیوند، دستیار اختصاصی و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدل او گفت: مسئله مهم این که برای دریافت سود (سهام عدل و متوفیان) هیچ لینک و پیامکی برای افراد ارسال نخواهد شد و افراد هم باید در این عرصه هوشیار باشند.
در نهایت بنابر اظهار سازمان بورس، همه خدمات مربوط به انتقال سهام عدل متوفیان به وراث از طریق سامانه «میراث» در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب به طور رایگان است و نیازی به پرداخت هیچگونه وجهی نخواهد می بود.
معارفه سایت میراث سهام عدل
سایت میراث سهام عدل در جهت تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان از سوی سازمان سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار در اختیار وراث متوفیان قرار می گیرد تا از این طریق بتوانند تکلیف دارایی سهام عدل متوفی را اشکار کنند. با اظهار آمار دقیق در خصوص تعداد افراد دارای سهام عدل که از سال ۱۳۸۴ درگذشته اند و نیز تعداد افرادی که در سامانه سجام ثبت نام کرده اند، می توان پیش بینی نمود که نزدیک به ۱۵ میلیون نفر دغدغه دریافت و انتقال سهام عدل متوفیان خود را دارند.
در واقع با بازدید فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان به وراث یک زمان بزرگی برای کلیه کارگزاران شراکت کننده در مطرح انتقال هوشمند و مکانیزه دارایی متوفیان به وجود می آید.
به این علت، کارگزاران می توانند در جهت جذب مشتریان تازه برنامه ریزی ملزوم را برای منفعت مندی از این زمان های تشکیل شده انجام بدهند. در واقع با اظهار زمانبندی مراجعه وراث به سامانه میراث سهام عدل از سوی سازمان اوراق بهادار، داوطلبان می توانند به طور الکترونیکی نسبت به تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارای متوفیان سهام عدل عمل کنند.
سامانه میراث سهام عدل همان درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته می باشد. به این علت، داوطلبان می توانند برای اظهار خواست انتقال سهام عدل متوفیان خود و نیز تسهیم و انتقال دارایی سهام عدل متوفیان به وراث به آدرس سایت مزبور ddn.csdiran.ir مراجعه نمایند و با درج اطلاعات ملزوم به امکانات اختصاصی به امور سهام عدل متوفی دسترسی داشته باشند.
امکانات سایت میراث سهام عدل
برای منفعت گیری از امکانات سایت میراث سهام عدل ملزوم است داوطلبان اطلاعات هویتی خود را در سامانه ذینفعان بازار اندوخته جهت راه اندازی پرونده داخل نمایند تا بتوانند از این طریق به سایت تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان در اوقات لزوم دسترسی داشته باشند. این چنین، برای خبر از آخرین اخبار انتشار شده در خصوص متقاضیان می توانند به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی بورس و اوراق بهادار به نشانی www.csdiran.ir مراجعه کنند.
با ورود به سایت میراث سهام عدل داوطلبان می توانند خواست خود را مبنی بر دریافت و انتقال سهام عدل متوفیان جهت ورود به بازار اندوخته از طریق شرکت های کارگزار اظهار نمایند تا بعد از پیگیری های موردنیاز از سوی سازمان مرکزی بورس و اوراق بهادار خواست تسهیم سهام عدل متوفیان به وراث تایید شود و مرحله های انتقال در بازه وقتی تعیین شده صورت گیرد. انتقال سهام مکانیزه از سوی متوفیان به وراث بدون توافق بین طرفین و تنها بنا به دلایلی همانند فوت شخص به طور قهری انجام می شود.
کلیه مرحله های مربوط به تسهیم سهام عدل متوفیان بر روی سایت ذینفعان بازار اندوخته به طور الکترونیکی انجام می شود. لذا، داوطلبان می توانند تنها با اراعه خواست خود مبنی بر تقسیم سهام عدل متوفی با درج اطلاعاتی همانند زمان فوت متوفی از مهلت زمان مراجعه به دفاتر کارگزاری جهت راه اندازی پرونده و اراعه مدارک موردنیاز مطلع شوند.
منبع