مهم است که مواظب مصرف قند خود باشید و تلاش کنید مصرف قندهای اضافه شده در رژیم غذایی خود را محدود کنید.
انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می کند که زنان مصرف قند افزوده روزانه خود را به بیشتر از ۱۰۰ کالری (نزدیک به ۲۵ گرم یا ۶ قاشق چای خوری) و مردان به حداکثر ۱۵۰ کالری (نزدیک به ۳۷.۵ گرم یا ۹ قاشق چای خوری) محدود کنند.
در مواقعی خوردن بیشتر از حد قند پیشنهاد شده روزانه، عوارض جانبی بسیاری نخواهد داشت، اما تحقیقات نشان داده است که مصرف مداوم قند می تواند عوارض جدی برای بدن داشته باشد. برای مثال، قند اضافه شده با افزایش خطر التهاب مزمن مرتبط است.
تحقیقات این چنین نشان می دهد که مصرف بیشتر از حد قند در طول زمان می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی همانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. علاوه بر همه اینها، مصرف قند بیشتر از حد نیز می تواند بر میکروبیوم روده شما تأثیر منفی بگذارد که می تواند اثرات پیش التهابی نیز داشته باشد.
در اینجا علامت هایی وجود دارد که نشان می دهد امکان پذیر در رژیم غذایی خود شکر اضافه شده بیشتر از حد مصرف کنید.
مدام هوس قند می کنید
اگر فهمید شدید که مدام هوس خوردن غذاها یا نوشیدنی های شیرین می کنید، این امکان پذیر نشانه ای از مصرف بیشتر از حد شکر باشد. او می گوید که این به این علت است که مصرف زیاد قند می تواند تبدیل چرخه هوس غذایی و مصرف بیشتر از حد به علت افزایش و سقوط ناگهانی قند خون شود.
با مصرف غذاهای سرشار از قند و فاقد مواد مغذی دیگر همانند فیبر یا پروتئین، قند خون شما سریع تر افزایش و افت مییابد.
شاخص گلیسمی می تواند به توضیح آن پشتیبانی کند؛ اگر یک ماده غذایی دارای رتبه گلیسمی بالایی باشد، به این معنی است که با شدت بالایی توسط بدن شما جذب می شود و علتافزایش سریع قند خون می شود که تبدیل هوس زیاد تر می شود. این غذاها شامل مواردی همانند آب نبات، نوشابه، دونات، کلوچه، و غیره است.
اگر غذایی دارای رتبه گلیسمی پایینی باشد، به این معنی است که حاوی فیبر است تا به بدن شما پشتیبانی کند آن را آهستهتر جذب کند و به این علت عکس العمل قند خون متعادلتری تشکیل میکند؛ این غذاها شامل سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و غیره است.
خوردن غذاهای پر قند (با گلیسمی بالا) امکان پذیر قند خون شما را افزایش دهد و ولع بیشتری در شما تشکیل کند.
سطح انرژی شما در نوسان است
یکی دیگر از علائمی که امکان پذیر سپس از خوردن قند زیاد توانایی کنید، نوسانات در سطح انرژی شما است که می تواند ناشی از افزایش سریع سطح قند خون باشد.
رژیم غذایی سرشار از قند میتواند تبدیل افزایش انرژی و سقوط ناگهانی آن شود و اگر نوسانات انرژی مکرر، حس بیش فعالی و سپس خستگی ناگهانی را توانایی میکنید، میتواند به علت مصرف بیشتر از حد قند باشد.
اگر زیاد تر این حالت را توانایی میکنید، میتوانید قند خون خود را با همراه کردن یک کربوهیدرات پر فیبر (یک غلات کامل یا میوه) با مقداری پروتئین، متعادلتر کنید. پروتئین هضم را کند می کند و به تثبیت قند خون سپس از غذا یا بین وعده پشتیبانی می کند.
امکان پذیر مشکلات دندانی داشته باشید
اگر با سلامت دهان و دندان خود مشکل دارید، امکان پذیر قند تقصیر کار مهم آن باشد.
شکر عامل مهم پوسیدگی و حفرههای دندان است، به این علت اگر مکرراً با مشکلات دندانی روبه رو میشوید، میتواند نشانهای از مصرف بیشتر از حد قند باشد.
تحقیقات انجام شده توسط Frontiers in Oral Health نشان می دهد که مصرف بیشتر از حد قند، علت شماره یک پوسیدگی های دندان است. سازمان بهداشت جهانی میگوید که شکر در پوسیدگی های دندانی تقصیر کار است و وقتی که باکتریهای دهان قند را میگیرند و آن را متابولیزه میکنند، تشکیل خواهد شد که اسیدی تشکیل میکند که مینای دندان را ضعیف میکند.
امکان پذیر وزن شما افزایش یافته باشد
اگر به طور منظم بیشتر از حد قند مصرف می کنید، امکان پذیر فهمید افزایش وزن خود شده باشید.
قند بالا میتواند متابولیسم را مختل کند و به اکوسیستم میکروبیوم روده ما صدمه رساند.
روده سالم به تنظیم سطح گلوکز و انسولین خون پشتیبانی میکند. با خوردن بیشتر از حد شکر، آن اکوسیستم را ناچار می کنید بیشتر از حد کار کند و انتظار دارید قند بیشتری برای نگه داری اعتدال این اعتدال وجود داشته باشد.
در واقع هر چه قند بیشتری بخورید، بدن شما زیاد تر فکر می کند که به آن نیاز دارد.
کورتنی دی آنجلو، متخصص تغذیه می گوید: «قند زیاد تر شما را زیاد تر گرسنه می کند و امکان پذیر تبدیل افزایش وزن شود.»
این چنین مهم است که دقت داشته باشید که خوردن غذاهای حاوی قند زیاد تر علتاحساس رضایت شما نمی شود یا مواد مغذی مورد نیاز بدن را به شما نمی دهد.
شکر افزوده منبع کالری خالی است، به این معنی که فقط کالری را تامین می کند و مواد مغذی مفیدی ندارد. محصولاتی که شکر اضافه دارند کالری بیشتری دارند و از نظر کیفیت مواد مغذی پایین تری دارند که هنگامی زیاد تر مصرف شوند می تواند تبدیل افزایش وزن شود.
امکان پذیر درد مزمن را توانایی کنید
متأسفانه، مصرف بیشتر از حد غذاها و نوشیدنی های شیرین می تواند تبدیل درد مزمن شود.
یک گزارش انتشار شده در مجله پزشکی بالینی نشان می دهد که چربی و قند بیشتر از حد در بیماران مبتلا به استئوآرتریت امکان پذیر تبدیل افزایش درد مزمن آنها شود؛ در حالی که گزارش فرد دیگر که در Frontiers in Nutrition انتشار شده است، می گوید که شکر اضافه شده «همدست التهاب» در بدن است و به این علت می تواند به تشکیل درد مزمن پشتیبانی کند.
فراموش نکنید که درد و سفتی مزمن عضلات شما امکان پذیر نتیجه مصرف بیشتر از حد شکر اضافه شده باشد. این به علت التهابی است که شکر افزوده در بدن تشکیل می کند چون یک عنصر زیاد التهابی است.
امکان پذیر دائماً حس گرسنگی و سیری نداشته باشید
غذاهای شیرین به علت تشکیل حس گرسنگی در شما شناخته شده اند، به این علت مهم است که فهمید شوید سپس از غذا چه مقدار حس سیری می کنید.
شکر طبق معمولً کالری بالایی دارد، به این علت هنگامی خوردن آن همه شد، بدن شما امکان پذیر حس سیری کند اما فقط برای زمان کوتاهی این حالت ادامه دارد. همانطور که بدن شما قند را میسوزاند، اعتصاب غذا را تشدید میکند و علتمیشود که به بین قولهای اجباری رو بیاورید، مواد غذایی بی ارزشی بخورید و در نهایت قند بیشتری مصرف کنید.
مقادیر زیاد قند این چنین می تواند با هورمونی به نام لپتین در بدن ما تداخل تشکیل کند که به تنظیم گرسنگی معروف است. افت سطح لپتین طبق معمولً تبدیل گرسنگی زیاد تر و افزایش اشتها می شود.
اگر به طور خاص صبحانه هایی با قند بالا می خورید، قبل از ناهار حس گرسنگی بیشتری خواهید کرد.
از آنجایی که شما در طول شب چیزی نخوردهاید، بدن شما از کربوهیدراتهایی که در صبح میخورید به شدت منفعت گیری میکند که میتواند در اواسط صبح حس گرسنگی بیشتری در شما تشکیل کند.
برای مبارزه با این مشکل، یک کربوهیدرات با فیبر بالا در وعده صبحانه همانند بلغور جو دوسر یا نان تست غلات کامل انتخاب کنید و آن را با پروتئین هایی همانند تخم مرغ یا ماست یونانی همراه کنید. فیبر و پروتئین به شما پشتیبانی می کند سپس از صبحانه زمان بیشتری سیر بمانید.
امکان پذیر سختی خون بالا داشته باشید
در نهایت، خوردن بیشتر از حد قند امکان پذیر به افزایش سطح سختی خون در برخی افراد منجر شود. به گفتن مثال، یک مطالعه انتشار شده در Nutrients نشان داد که ربط قوی بین افزایش مصرف قند افزوده و سطوح بالاتر سختی خون در شرکت کنندگان بین ۶۵ تا ۸۰ سال وجود دارد.
اگر فهمید افزایش سختی خون خود شده اید، امکان پذیر قند اضافه شده بیشتر از حدی مصرف کنید. شکر اضافه شده علتافزایش اسید اوریک در بدن می شود که به نوبه خود مانع از تشکیل اکسید نیتریک می شود. اکسید نیتریک (NO) برای نگه داری خون الزامی است. رگها انعطافپذیر می باشند و وقتی که NO در بدن افت یابد، سختی خون هم افزایش مییابد./ ایسنا
منبع