واریز سود مرحله دوم سهام عدل هم در نیمه دوم اسفند انجام خواهد شد. مبلغ سود مرحله دوم سهام عدل برای افراد گوناگون متفاوت است. در صورتی که فرآیند تقسیم سود سهام عدل وراث حداکثر تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ به آخر برسد، گروهی از صاحبان سهام عدل در ماه پایانی سال دو سود سهام عدل جداگانه دریافت میکنند.آخرین اخبار درمورد ثبت نام تازه و قیمت سهام عدل را در خبر آزاد بخوانید.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران فرمود: در کنار منفعت گیری از ظرفیتهای نظارت مردمی و سوت زنی در رابطه تخلفات و فساد، عمل مهمتر و ریشه ای برای برخورد با مفاسد این می بود که یک بخشی از فرایندهای فعالیت اقتصادی برای مثال یک بخشی از فرآیند تسهیلات بانکی یا فرآیند های گمرکی و مالیات ستانی عرصه و بستر مساعد برای رشوه و امضاهای طلایی و رانت هایی همانند این بودند، تلاشی که امروز در ذیل سامانه مدیریت ریسک فساد رونمایی شد این است که فرآیندهایی که علت فساد می باشند در دستگاه اقتصادی سرزمین شناسایی، دلایل این که چطور علتفساد می شود احصا و روش هایی که علتمی شود عرصه و بستر خشکانده شود در روبه رو فساد به کار گرفته شود.
او گفت: سود سهام عدل ۳۰ درصد نسبت به مبلغی که در پاییز واریز شد کمتر است. رقم دقیق را رئیس سازمان بورس اظهار خواهند کرد. امیدواریم تا ۲۵ اسفند سازمان بورس سود را به حساب همه دارندگان سهام عدل واریز کند.
خاندوزی در رابطه واگذاری سهام خودروسازان نیز او گفت: دولت به طور مستقیم در یک شرکت ۶ درصد و در شرکت دیگر ۱۷ درصد سهام خودروسازی دارد، بقیه سهام ها به شکل تودلی وجود دارد. آنچه برتری ما است این است که در حوزه مدیریت همه قسمت های صنعتی از جمله صنعت ماشین از ظرفیتهای قسمت غیردولتی که مدیریت چابک تر و منفعت ور است منفعت گیری کنیم.
وزیر اقتصاد او گفت: سپس از این که مانع ها سهام مرتفع شد در رابطه واگذاری سهام هم عمل خواهد شد. چون در وثیقه برخی بانک ها بوده باید از ذیل وزارت صنعت آن را خارج کنند یا وثیقه جدیدی به بانک ها بدهند که سهام خودروسازان آزاد شود. برتری ما ابتدا تحول مدیریت و سپس مالکیت است./ اقتصاد آنلاین
زمان واریز سود مرحله دوم سهام عدل اظهار شد
سخنگوی اقتصادی دولت او گفت: مدام تلاش کردیم که سود سهام عدل را سریعتر از دولتهای قبل پرداخت کنیم و انشالله مرحله دوم سود سهام عدل تا ۲۵ اسفندماه پرداخت میشود.
به نقل از خبرگزاری ایمنا، سید احسان خاندوزی در نشست خبری خود اظهار کرد: مدام تلاش کردیم که سود سهام عدل را سریعتر از دولتهای قبل پرداخت کنیم و انشاالله مرحله دوم سود سهام عدل تا ۲۵ اسفندماه پرداخت میشود.
سخنگوی اقتصادی دولت درمورد ارامش در تصمیم گیریها و تأثیر آن بر بازار اندوخته اظهار کرد: ارامش چشم اندازهای سیاستهای اقتصادی برای اندوخته گذاران و به اختصاصی صنایع بورسی حائز اهمیت است؛ دولت در مصوبهای که امسال در خصوص خوراک پتروشیمیها داشت خود را تا چند سال آینده محدود کرد تا برای فعالان اقتصادی پیش بینی پذیر شود؛ مصوبات و بودجههای سنواتی در حوزه عوارض صادرات مواد خام و نیمه خام متأسفانه مستمرا در مقام تحول می بود اما امسال در ۱۴۰۲ تلاش کردیم سپس از نشست شورای او گفت وگوی و دولت و قسمت خصوصی عوارض صادراتی را اصلاح کردیم به دولت رفته و امیدواریم فردا نتیجه مصوبه دولت در این خصوص را اظهار کنم./ایمنا
اما برای فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان به وراث چه مدارکی ملزوم است؟
عکس کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
اصل یا عکس برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه همه وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جانشین کارت ملی باشد)
اصل یا عکس برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اراعه اصل یا عکس برابر با اصل وصیت نامه نیز الزامی است.
همانطور که اظهار شده برای طی کردن مرحله های فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان، وراث نیازمند این می باشند که به یکی از شعب بانکهای منتخب و کارگزاریهای اشکار شده مراجعه کنند تا فرآیند به شکل رایگان انجام شود. در همین جهت مهدی حاجیوند مشاور و دستیار اختصاصی رئیس سازمان بورس در امور سهام عدل به باشگاه خبرنگاران جوان او گفت: باید بر این مسئله اصرار کرد که وراثی که از طریق بازار اندوخته (شعب کارگزاریها و شعب بانکهای منتخب) عمل به انحصار وراثت سهام عدل کنند فرآیند برای آنها رایگان خواهد می بود.
او در ادامه فرمود: افراد باید به کارگزاریهای منتخب جهت انتقال سهام عدل متوفیان به وراث مراجعه کنند؛ به عبارتی با دقت به مسئلهای که در ابتدا نقل شد همه کارگزاریها فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان به وراث را انجام نمیدهند و تنها ۴۴ کارگزاری این عمل را انجام خواهند داد.
انتقال سهام عدل متوفیان به وراث در کارگزاریهای منتخب
حاجیوند در ادامه اظهار کرد: اگر برخی کارگزاریها فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان به وراث را انجام نمیدهند به این علت است که جزئی از این ۴۴ کارگزاری نیستند بنابر این افراد باید دقت کنند که به کارگزاریهای منتخب مراجعه کنند و کارگزاریهای منتخب این عمل را انجام میدهد.
پیش از این هم اظهار شده می بود کارگزاریهای منتخب «معامله های آرتان، گسترش فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، گسترش اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، اندوختهگذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین اندوخته، سودمند، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» می باشند.
اما یکی از موارد حائز اهمیت در او گفت و گو انتقال سهام عدل متوفیان به وراث به قضیه سود تقسیمی بازمیگردد که در این رابطه محمود حسنلو معاون فناوری و گسترش نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی نقل کرده می بود: در آخر سال فرآیند توزیع سود سهام عدل را خواهیم داشت، اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدل متوفیان حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به آخر برسد، سود سهام عدل امسال و سالهای قبل به حساب وراث پرداخت خواهد شد.
۱۰ اسفند آخرین زمان برای دریافت سود سهام عدل متوفیان در سال ۱۴۰۲
تعیین زمان ۱۰ اسفند برای انجام فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان به وراث؛ محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در او مباحثه با باشگاه خبرنگاران جوان در جواب به این سوال که گمان تمدید زمان زیاد تر از ۱۰ اسفند برای وراث جهت طی کردن فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان و دریافت سود قبل از آخر سال وجود دارد؟ او گفت: با دقت به این که فرآیند ثبت و تقسیم ارث وراث زمان بر است، متاسفانه امکان تمدید زمان فوق وجود ندارد.
او در رابطه با واریز سود سهام عدل متوفیان به وراث هم اظهار کرد: اگر وراث سجامی بوده و شماره شبای معتبر بانکی داشته باشند، سود آنها همزمان با مرحله دوم پرداخت سود سهام عدل کارکرد سال ۱۴۰۱ به حساب این افراد واریز میشود.
باغستانی در جواب به این سوال که سود افرادی که تا ۱۰ اسفندماه نتوانند فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان را طی کنند، چه خواهد شد؟ فرمود: سهامداران نباید دلواپس باشند، چون سود آنها در مرحله های بعدی پرداخت سود سهام عدل به حسابشان واریز خواهد شد.
گفتنی است، بنابر آمار اعلامی بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدل از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که وراث آنها میتوانند فرآیند انتقال سهام عدل را انجام بدهند./باشگاه خبرنگاران جوان
منبع