سریال «چرخ گردون» ؛ چرخی که قرار است نشاط آفرین باشد
همین که سیمای ملی در این دوران سخت به تکاپوی تشکیل سریال های طنز توسط کاربلدهای این قسمت افتاده و دست پُری را برای این نوع سریال ها ( تشکیل نود قسمتی) در نظر گرفته است را باید به فال نیک گرفت.
گویا قرار است این سریال یک کار نمایشی نود قسمتی باشد ؛ بعد باید جذب تماشاگر و ربط با مخاطب به گونه ای باشد تا مسئولین تلویزیون را برای ادامه تشکیل دو فصل بعدی آن مجاب سازد.
قصه مهم سریال چرخ گردون بنا به اطلاعاتی که از داستان این سریال از قول دست اندرکاران آن در رسانه ها انتشار شده است داستان دو رقیب به نام کریم آشی و غلام عدسی است، که قرار است عرصه رقابت و رفاقت آنها در یک پارک ، قصههای شیرینی را رقم بزند.
مخاطب تا بحال دو تکه از این سریال را زیاد تر ندیده است و تا این مدت چهره غلام عدسی که به گمان قوی باید نقش آن را علیرضا خمسه بازی کند به تماشاگر رونمایی نشده است تا ناظر رفاقت ها و رقابت ها و کل کل های آنان در پارک برای جذب مشتری باشد اما آنچه که مسلم است این سریال قرار است خنده و اوقات خوشی را برای مردم در فصل زمستان فراهم سازد و با دقت به سابقه جواد مزدآبادی در تشکیل کارهای طنز، باید چشم به راه سریالی سرزنده و شاد با رویکرد مضامین اجتماعی باشیم چرا که گویا همه ماجراهای داستان این سریال در پارک می گذرد و با دقت به این که پارک مکانی عمومی برای وجود همه اقشار جامعه می باشد بی شک ، باید ناظر حل قصه های اجتماعی آدم های حاضر در پارک با محوریت کریم آشی و غلام عدسی باشیم.
با نگاهی به فیلم های پرفروش این روزهای طنز سینمای ایران که رکورد تازه ای را در باب فروش های چند صد میلیارد تومانی به ثبت رساندند ؛ دیگر سلیقه مخاطب همچون قبل راضی به طنزهای معمولی نیست و بی شک ، انتظار کیفیت بالاتری را از تولیدات کمدی و طنز دارد و دیگر شوخی های بی مزه ، سطحی ، سخیف و گاها خارج از عرف ، او را راضی نمی کند و حتما این سلیقه رو به افزایش نیز مورد دقت دست اندرکاران تلویزیون هم بوده است و اینجاست که مخاطب از تولیدات طنز بویژه سریالی که قرار است نود قسمتی باشد انتظار بیشتری به لحاظ کیفیت کارگردانی ، دکوپاژ ، میزانسن ، فیلمبرداری ، بازی ، صدا ، لباس ، نمود های بصری و میدانی … و این چنین پرهیز از طنزهای سخیف و دوری از ابتذال و بی مزه گی را دارد. در این بین صد یقیناً وجود تهیه کننده که قلب تپنده سریال است حائز اهمیت است. لذا وجود سعید مرادی تهیه کننده این سریال که از زمره تهیه کنندگان کاربلد ، خوش اخلاق و با رزومه قابل قبول است ، حتما نقطه قوتی برای این سریال خواهد می بود. این درحالی است که با نگاهی به تولیدات قبل طنز جواد مزدآبادی که طبق معمول طنزهای آبرومند و نجیبانه ای را راهی تلویزیون کرده و مدام در همه این تولیدات نیز ، هیچگاه ، نگاه نقادانه خود را فراموش نکرده ؛ نوید تماشای سریالی تازه ای را برای مخاطب دارد.
احتمالا نوشتن از سریالی که تنها دو تکه از آن پخش شده است کار منطقی نباشد ؛ اما باید اذعان کرد همین که سیمای ملی دراین دوران سخت به تکاپوی تشکیل سریال طنز توسط کاربلدهای این قسمت افتاده و دست پُری برای این نوع سریال ها دارد را باید به فال نیک گرفت.
مجید معافی
منبع