انتقال سهام عدل متوفیان به وراث توسط سامانه میراث انجام می بشود. نحوه ثبت نام سهام
عدل ۱۴۰۲ و تکمیل فرم مطرح ساماندهی سهام عدل، برای بازماندگان، از طریق سامانه سهام عدل، امکان پذیر می باشد آخرین اخبار درمورد ثبت نام تازه و قیمت سهام عدل را در خبر آزاد بخوانید.
معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی: آخر اسفند علاوه بر واریز سود سهام عدل، سود وراث سهام عدل نیز واریز خواهد شد
کپی مدارک انتقال سهام عدل متوفیان به وراث، فقط برای احزار هویت است
معاون حقوقی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه خبرداد: برای انتقال سهام عدل متوفیان به وراث، اطلاعات از ثبت احوال دریافت میبشود و کپی مدارک فقط برای احراز هویت متقاضیان است.
فرزانه پشتیبانی در او مباحثه با خبرنگار پایگاه خبری بازار اندوخته ایران (سنا)، اظهار داشت: اراعه مدارک هویتی یا کپی مدارک، فقط برای احراز هویت ابتدایی وراث متوفیان سهام عدل است.
وی با اصرار بر این مسئله که متوفیان سهام عدل باید فقط به بانکهای منتخب و شرکتهای کارگزاری مراجعه کنند، افزود: چون در زیاد تر موارد در گواهی حصر وراثت، کد ملی و مخصوصا تاریخ تولد وراث درج نشده و سرویس ثبت احوال هم با دریافت کد ملی و تاریخ تولد، مشخصات افراد را اراعه میکند، به این علت در فرایند انجام انتقال سهام متوفی به وراث، فقط یک مدرک برای احراز هویت متوفی ملزوم است و حتی کپی مدارک هم از وراث دریافت نمیبشود.
پشتیبانی با گفتن این که نگاه ما در فرایند انتقال سهام عدل متوفیان به وراث آنها، حمایتی و تسریع در امور است، او گفت: اگر متقاضیان به جای اراعه اصل مدارک هویتی، فقط کپی مدارک را هم اراعه دهند، کار پذیرفتن متقاضیان انجام میبشود.
وی در انتها افزود: متقاضیان انتقال سهام عدل متوفیان به وراث، باید اطلاعات صحیح و دقیق را فقط از منبع های رسمی خبری جستوجو کنند و تحت تاثییر افراد و منبع های خبری غیر رسمی قرار نگیرند./ سنا
محمود حسنلو او گفت: فرآیند تقسیم ارث متوفیان سهام عدل بین وراث از طریق سامانه «میراث» در شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام خواهد شد.
وی اظهار کرد: انتقال سهام توسط یکی از وراث یا نماینده آنها که در سجام احراز هویت شده، از طریق مراجعه به یکی از شعب سراسر کارگزاریهای بورسی یا یکی از شعب بانکهای ملی، تجارت، پارسیان و ملت انجام میبشود.
حسنلو خاطرنشان کرد: همه فرآیند اجرای این عمل، رایگان بوده و ملزوم نیست وراث هیچگونه مبلغی را پرداخت کنند.
معاون فناوری و گسترش نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اصرار کرد: این چنین هر یک از وراث میتوانند به طور جداگانه و با مراجعه به درگاه ذی نفعان بازار اندوخته به آدرس https://ddn.csdiran.ir نسبت به پرونده خود آگاهی اشکار کنند.
وی خبرداد: به محض راه اندازی پرونده در یکی از شعب، حالت پرونده همه وراث در سایت https://ddn.csdiran.ir قابل مشاهده خواهد می بود.
حسنلو با گفتن این که پیشنهاد ما به وراث این است که راه اندازی پرونده و عمل برای تقسیم ارث را به روزهای پایانی سال موکول نکنند، او گفت: در آخر سال فرآیند توزیع سود سهام عدل را خواهیم داشت، اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدل متوفیان حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به آخر برسد، سود سهام عدل امسال و سالهای قبل به حساب آنها پرداخت خواهد شد.
ملزوم به ذکر است؛ با راهاندازی سامانه «میراث» در ۱۵ آبان ماه سال جاری از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه که با وجود مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس رونمایی شد، انتقال سهام عدل متوفیان به وراث تسهیل شد.
گفتنی است؛ یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته به آدرس «ddn.csdiran.ir» داخل شوند و در قدم بعدی با ورود به قسمت «امور سهام عدل متوفی» و با داخل کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در قسمت «استعلام نوبت راه اندازی پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن راه اندازی پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی ملزوم را کسب کرده، بعد از آن در صورت تائید زمان راه اندازی پرونده میتوانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کنند و در آخر نیز بعد از راه اندازی پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق قسمت «استعلام حالت پرونده» در درگاه یکپارچه برای همه وراث، قابل مشاهده خواهد می بود.
اقتصادنیوز نوشت: سود سهام عدل و چگونگی واریز آن مدام یکی از مهم ترین موضوعات برای صاحبان این سهام بوده است. در این بین برخی از دارندگان سهام عدل در چند سال تازه فوت کرده اند. همین قضیه علتشده تا حالت سهام آن ها بلاتکلیف و نامشخص باشد. موضوعی که علتشده تا سازمان بورس اوراق بهادار هم به آن ورود کند.
در واقع به علت قیمت روزانه سهام عدل برخی از وارثان به جستوجو انتقال آن می باشند. مطابق اظهار رییس سازمان بورس و اوراق بهادار این انتقال اغاز شده است.
اما مسئله اینجاست که اکنون روال این انتقال به چه ترتیبی است؟ و متقاضیان باید چه مراحلی آن انجام بدهند؟
مطابق حرف های مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) دسترسی وراث متوفیان دارنده سهام عدل به سامانه میراث که مربوط به انتقال سهام عدل متوفیان است افزایش یافت.
محمد باغستانی در این باره توضیح داده است: «به نظر میرسد وراث هر چه سریعتر ثبت نام خود را در این سامانه انجام بدهند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی بتواند مرحله های انتقال سهام و واریز سود سالهای قبل متوفیان سهام عدل را تا آخر امسال عملیاتی کند.»
در این بین برخی افراد هم از دریافت سود سهام عدل جامانده اند که رییس سمات هم درمورد حالت این جاماندگان گفتن کرده است: «بیشتر از یک میلیون سهامدار سهام عدل با مشکل شماره شبای معتبر روبرو می باشند. این افراد میتوانند با ثبت نام و یا ابراز رسانی اطلاعات خود در سامانه سجام در فرایند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.»
آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی حکایت از آن دارد که بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدل از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند. بر پایه آنچه مسئولان اظهار کرده اند. یکی از وراث متوفیان سهام عدل میتواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (بانک ملی، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
منبع