تدوین بسته "ماندگاری پرستاران"/ افزایش 46 درصدی تعرفه پرستاران در صورت تصویب دولت


به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس عبادی امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت اظهار کرد: دنیا با ۶ میلیون افتپرستار روبه رو است و در این چنین شرایطی با جابجایی پرستاران روبرو می‌شویم.

او گفت: در همین جهت در معاونت پرستاری بسته ماندگاری گروه پرستاری در حال تدوین است که بر ترقی حالت معیشت و کرامت همکاران تمرکز دارد به طور مثال، پیشنهاداتی از جمله اصلاح فرمول محاسبه اضافه کار در آن اراعه شده است. بهبود اسکان همکاران پرستار نیز در این بسته در حال پیگیری است که شامل مسکن ملی و پانسیون‌های پرستاری است که ساخت پانسیون در ۳۱ منطقه اغاز شده است؛ در این بسته این چنین تسهیلاتی برای ادامه تحصیل همکاران پرستار در نظر گرفته شده که ترقی شغلی داشته باشند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تصویب افزایش ۴۶ درصدی تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در سال ۱۴۰۳ در شورای عالی بیمه او گفت: در صورت تصویب افزایش ۴۶ درصد تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در هیئت دولت، تعرفه خدمات پرستاری نیز به این مقدار افزایش می‌یابد.

تعرفه‌های پرستاری علتافزایش پرداخت از جیب مردم شد؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت در جواب به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر این‌که “اکنون تعرفه خدمات پرستاری در برخی از خدمات سرپایی، علتافزایش پرداخت از جیب مردم در حوزه درمان شده است؛ در عین حال در صورت تصویب رشد ۴۶ درصدی تعرفه‌ها، به علت ثابت ماندن سهم سازمان‌های بیمه، مقدار پرداختی مردم زیاد تر نیز خواهد شد؛ برای جلوگیری از افزایش پرداختی مردم چه تدبیری اندیشیده شده؟” او گفت: اگر به این نوشته از منظر حالت پرداختی مردم نگاه بشود مطالبه درستی را نقل کردید اما این نوشته (افت پرداخت از جیب مردم) را باید بیمه‌ها جستوجو کنند و پیگیر باشند. در دنیا به این صورت است که اگر بتوانیم خدمت درمانی‌ای را با نیروهای پرستاری به طور ارزان‌تر به بیماران اراعه کنیم، بهتر از این است که همان خدمت را توسط متخصصان که خدمات گران‌تری دارند اراعه کنیم به این علت در خدماتی که هم پرستار و هم پزشک می‌توانند آن‌ها را اراعه کنند، صندوق‌های بیمه باید به خدمات مقرون به صرفه‌تر دقت کنند. یکی از اهداف تعرفه گذاری خدمات پرستاری این می بود که بتوانیم اقتصاد درمان را ترمیم کنیم.

جواب به گله های‌های پرستاران از نحوه اجرای قانون

عبادی این چنین در جواب به سوال دیگر تسنیم مبنی بر این که چرا پرستاران از نحوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و مقدار کارانه دریافتی خود گله های دارند؟ فرمود: مقداری تأخیر در پرداخت تعرفه پرستاران وجود دارد و در عین حال مقادیری که در نظر گرفته شده امکان پذیر با شرایط اقتصادی مشابه نباشد در این راستا در تلاش هستیم که تعداد بسته‌های خدمتی پرستاری و قیمت نسبی خدمات پرستاری را افزایش دهیم؛ در این عرصه سازمان‌های بیمه‌گر باید به ما پشتیبانی کنند.

کارانه پرستاران ۳ برابر شده است

او گفت: تا قبل از اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، میانگین دریافتی کارانه پرستاران از ۸۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان می بود اما بعد از اجرای آن به ۳ میلیون تومان رسیده است. یقیناً مقدار تعرفه پرداختی در تناسب با مقدار ضریب اشغال تخت در بیمارستان‌‌ها و قسمت‌ها و سطح مراقبتی است که پرستاران انجام خواهند داد به این علت امکان پذیر در برخی از بیمارستان‌ها به علت این که بیمار کم است، احصای درآمد کمتر و درنتیجه کارانه پرستاران آن کمتر باشد؛ در این عرصه نیز نظر کرده‌ایم که ضرایب خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۳ اصلاح بشود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری روشنفکر بخوانید.

پافشاری برنامه هفتم گسترش به بیمه‌ها برای پوشش خدمات پرستاری درمنزل

عبادی با گفتن این‌که متولدین دهه ۶۰ در حال گذر از میانسالی می باشند و تا ۲۰ سال آینده به دوره سالمندی داخل خواهد شد؛ تصریح کرد: در ۲۰ سال آینده با جمعیت بزرگی از سالمندان روبه رو می‌شویم و انتظار می‌رود که امید به زندگی افزایش یابد و پیرو آن، سن افراد بالاتر برود و در سنین بالاتر بیماری‌های مزمن نیز افزایش یابد. در این عرصه وزارت بهداشت مسئولیت‌هایی از جمله پرورش نیروی انسانی در حوزه پرستاری دارد که رشته پرستاری سالمندی در حال پرورش است. در عین حال ایده بانک زمان در برخی کشورها در حال اجراست که می‌تواند در سرزمین ما نیز اجرا بشود؛ در بانک زمان، شهروندان می‌توانند مراقبت یک یا چند سالمند را برعهده بگیرند و بر پایه وقتی که به این مراقبت تعلق خواهند داد دولت در زمان سالمندی به آن‌ها خدمات اراعه کند.

او همین طور گفت: بیماران مزمن و سالمندان ترجیح خواهند داد در منزل خود خدمات درمانی را دریافت کنند و در همین جهت برنامه‌هایی از جمله پرورش پرستار در رشته پرستاری سالمندی و پیگیری تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات پرستاری در منزل را در دستور کار خود قرار داده‌‌ایم؛ خوشبختانه در قانون هفتم گسترش بیمه‌ها مکلف شدند که خدمات پرستاری در منزل را تحت پوشش قرار دهند.

پرورش سالانه ۱۰۵۰۰ نیروی پرستاری در سرزمین

معاون پرستاری وزارت بهداشت با گفتن این‌که رشد پرورش نیروی انسانی در حوزه پرستاری زیاد خوب بوده است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۰ نزدیک به ۳۰۰۰ نفر پرستار فارغ‌التحصیل می‌شدند اما در سال جاری بیشتر از ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر پرستار در سال پرورش می‌کنیم.

آخرین حالت افتپرستاران در ایران

وی با اشاره به افتپرستار نیز فرمود:‌ اکنون به ازای هر تخت بیمارستانی به طور میانگین ۱.۲۵ نفر پرستار داریم که استاندارد آن ۱.۸ است و به این علت سرانه پرستار به ازای تخت بیمارستانی باید افزایش یابد؛ بخشی از از بین بردن کمبودهای نیروی انسانی با پرورش نیروی تازه و یک قسمت دیگر با افزایش نگهداشت پرستاران حاصل می‌بشود.

رشد حالت حوزه پرستاری بعد از پیروزی انقلاب

وی با گفتن این‌که تعداد مراکز عالی آموزش پرستاری از ۳۰ مرکز در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب به ۲۱۰ مرکز در ۶۷ دانشگاه و دانشکده پزشکی رسیده است؛ او گفت: در سال‌های قبل از انقلاب سالانه کمتر از ۱۰۰۰ نفر پذیرفتن پرستاری داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۲ فقط در کارشناسی پرستاری به ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است و در تحصیلات تکمیلی شامل ۱۳ رشته کارشناسی ارشد ۱۰۰۰ نفر و در دکترای تخصصی ۱۱۵ نفر پرورش خواهد شد.

چند پرستار در دولت سیزدهم جذب شدند؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به حالت استخدامی پرستاران نیز خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم در سه نوبت جذب گروه‌های پرستاری را داشتیم که در نوبت اول در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۹ هزار نفر به‌کارگیری شدند، این چنین بر پایه قانون تبدیل حالت ایثارگران ۲۰۵۰۰ نفر از پرستاران جذب شدند؛ درعین حال از مجموع ۲۵ هزار نفر ظرفیت استخدامی سال جاری، نزدیک به ۵۰ درصد مربوط به گروه‌های پرستاری است که فرآیندهای گزینش و مصاحبه‌های آن‌ها در حال پایان است و در تلاش هستیم که تا قبل از آخر سال همه این افراد در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به‌کارگیری شوند.

انتهای مطلب/



منبع