به نقل از “روشنفکر”، تیم ملی فوتبال ایران در یک بازی سخت، پراسترس و شوق انگیز در نهایت صعود کرد، مسابقهای که میتوانست در نود دقیقه به آخر برسد و تلفاتی هم نداشته باشد، اما مهدی طارمی بازی با ژاپن را از دست داد و ایران هم با ضربات پنالتی به مرحله بعدی صعود کرد.
بازیکنان ایران در این مسابقه کارکرد فنی بدی نداشتند، اما از لحاظ اشتباهات فردی و تصمیمات شوقزده شرایطی را رقم زدند که کیفیت فنی آنها در نیمه نخست به طور کامل زیر سوال برود و نیمه دوم و زمانهای اضافه را با شرایط متفاوت به میدان بروند.
در ادامه کارکرد فردی بازیکنان ایران را در روبه رو سوریه بازدید می کنیم:
علیرضا بیرانوند:
علی بیرو نیمه اول با خیالی آسوده و بدون عکس العمل خاصی کار او را به آخر رساند، اما اشتباهی که در نیمه دوم انجام داد کارکرد خودش و تیم را تحت تاثییر قرار داد، خروج با تردید و ریسک در قدم برداشتن به سمت مهاجم تازهنفس حریف خطای پنالتی را به سود سوریه خبرداد، در زمانهای اضافه نیمه دوم بیرانوند روی یک خروج نادرست بازهم داشت کار دست تیم میداد و خوششانس بودیم که به گل تبدیل نشد و بخت با علیرضا یار می بود تا در ضربات پنالتی آخر مسابقه ستاره ایران برای صعود به مرحله سپس باشد.
شجاع خلیلزاده:
به غیر از صحنه پنالتی که نادرست در دفع توپ داشت در همه دقایق مسابقه به اختصاصی در زمانهای اضافه کارکرد بسیارای اراعه کرد، شجاع در زمان اضافه دوم با گرفتگی عضلات به بازی در ادامه گفت، اما در کورس هایی که با علاءالدین بازیکن تازه داخل سوریه داشت به خوبی او را عمل کرد، در روز ضعیف بازیکنان ایران او روز خوبی را پشت سر گذاشت.
روزبه چشمی:
وجود روزبه در پست غیرتخصصی یک عیب بزرگ دارد و او وقتی که تیم جلوتر از محوطه بازی میکند روی توپهایی که پشت سر او انداخته میبشود ضعف بزرگی دارد، او در صحنه پنالتی سوریه به نادرست آفساید را پر کرد و پوشش خوبی هم برای این توپ انجام داد، اما در نیمه اول او تا وسط زمین پیشروی میکرد و گاها در پست هافبک دفاعی قرار میگرفت تا قدوس بتواند یک پست جلوتر به مهاجمان پشتیبانی کند.
احسان حاجصفی:
روز نسبتا خوب کاپیتان تیم ملی او در کورس هایی که با بازیکنان کناری سوریه داشت کارکرد مساعد داشت و نادرست تاثیرگذاری انجام نداد و یکی از مهرههای موفق دفاعی ایران می بود اما در کارهای هجومی به غیر از یک ضربه که به چارچوب زد کار خاصی انجام نداد.
احسان آخرین پنالتی ایران را بهزیبایی به گل تبدیل کرد.
رامین رضاییان:
باز هم رامین آن بازیکنی که انتظارش را میکشیم نبوده است، نفوذهایی که زهر ندارد، اما دفاع تیم ملی را خالی میکند، اخراج مهدی طارمی برای پوشش جای خالی رامین به چشم آمد، باید شعاع حرکتی رامین و زوجسازی در کنار زمین تغیرات تاکتیکی اشکار کند تا از توانمندیهای این بازیکن زیاد تر منفعتبرداری بشود.
سعید عزتاللهی:
فعالترین بازیکن دفاعی ایران و با تعداد بسیاری از قطع توپ، توپربایی و بازپسگیری توپ اما هم چنان سعید در پوشش فضاهای خالی زمین ضعف بزرگی دارد و نتوانسته به خوبی حفرههای میانه میدان و روبه رو خط دفاعی را پر کند و از این نقطه تیم ملی صدمه بسیاری دید.
سامان قدوس:
تا وقتی که بازی در دست ایران است کارکرد مساعد دارد، اما وقتی که توپ در اختیار حریف قرار میگیرد سامان رسما با تاکتیک تیم ملی بیگانه است، احتمالا برای او فقط ماموریت های هجومی شرح داده شده که در وقتی که توپ دست ایران نیست بدون پلن خاصی برای پرس و دفاع قدم برمیدارد، سامان در بازیهای آینده باید کیفیت بازی با فلسطین را اراعه کند.
مهدی قایدی:
قایدی آنچه باید را اراعه کرد، خلق موقعیت گلزنی، پاس طلایی برای مهدی طارمی اما بازیکنان ایران در نیمه نخست قدردان زمانها نبودند تا کارکرد هجومی خوبشان تبدیل به آمار گلزنی و پاس گل بشود، قایدی در تفکرات امیر قلعهنویی خاصیت هجومی دارد و وقتی که تیم ملی به پرس و دفاع شدیدتر نیاز دارد او معاوضه خواهد شد.
علیرضا جهانبخش:
برخلاف دیدارهای قبل که روی او برای برگشت به عقب و انتقال سریع توپ به خط دعوا با قدمهای بلند حساب باز میکردیم او در این مسابقه ۲ پاس کلیدی برای سردار فراهم کرد اما منفعت گیری مناسبی از پاسهای او نشد، علیرضا امروز زیاد تر متمایل به مرکز زمین بازی کرد تا کنارهها.
مهدی طارمی:
طارمی در بازی امروز شوق زده می بود، تحت تاثییر دو گلی که در بازی قبل به ثمر رسانده می بود تلاش داشت لیدر خط دعوا باشد و پای دیگر بازیکنان ایران را هم به گلزنی باز کند و همین نوشته علتشد تا در چند صحنه گلزنی تصمیم به ارسال پاس بگیرد و با تمارض به جستوجو گرفتن پنالتی باشد تا دیگر بازیکنان ایران هم موفق به گلزنی شوند، او در صحنه اخراج تقصیر کار نبوده است و احتمالا ایران را از یک گل قطعی نجات داد بعد اخراج در کارکرد نسبتا خوب او اثری ندارد.
سردار آزمون:
سردار بدشانس می بود و کمدقت، او چند مرتبه در موقعیت گلزنی قرار گرفت و علاوه بر آن در صحنههایی از مسابقه مقداری عجولانه تصمیم گرفت و میتوانست با یک پاس ساده ایران را در موقعیت گلزنی قرار دهد، آزمون امروز با بازیکنی که کارکرد فوق الاده برای ایران دارد فاصله داشت و در حد یک ستاره نبوده است.
امید ابراهیمی:
به جرئت میتوان او گفت که وجود ابراهیمی در این مسابقه برای ایران یک نعمت می بود، او همانند یک بازیکن جوان و تازهنفس دوید و به گفتن بازیکنی باتجربه بهخوبی تیم را رهبری کرد تا در زمانهای اضافه مسابقه تحت تاثییر جو ورزشگاه و ده نفره شدن اوضاع تیم خرابتر نشود، او در این مسابقه نظم بیشتری به خط هافبک تیم داد.
علی قلیزاده:
هافبک تکنیکی ایران از زمان حضورش تلاش داشت با عبور از بازیکنان حریف خلق موقعیت کند اما برتری عددی و فیزیک مناسب بازیکنان سوریه کار را برای او سخت کرده می بود، یک موقعیت خوب گلزنی توسط او از دست رفت، اگر آن توپ گل میشد قلیزاده معاوضه طلایی امیر قلعهنویی نام میگرفت.
محمد محبی:
یکی از ضعیفترین نمایشهای محبی در تیم ملی، کارکرد ضعیف در کورسهای هجومی بدون حتی یک دوئل موفق، کارت زرد بیمورد و دست به عصا شدن در کارهای دفاعی، محبی در این مسابقه معاوضه مناسبی نبوده است و کمکی به تیم ملی نکرد.
کریم انصاریفرد:
مهاجم باتجربه ایران برای کنترل بازی در خط دعوا و امید به ضدحملات در تک موقعیتها به میدان آمد و زمان چندانی اشکار نکرد، او در جریان بازی فقط در نقش یک لیدر و بازیکنی که به عقب بازمیگشت و پرس میکرد دیده شد و عملکردش قابل قضاوت نخواهد می بود.
مهدی ترابی:
دقایق زیاد کوتاهی به میدان رفت و یک پنالتی در آخر مسابقه به گل تبدیل کرد.
منبع