گوشت ۱۲۰ هزار تومان گران شد

علیرضا پیمان‌پاک قائم مقام تجارت و تنظیم بازار وزیر جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی درمورد حالت دام و بازار گوشت اظهار داشت: به واسطه یکی دو سال خشکسالی پشت هم و این چنین افزایش هزینه دامدار به علت حذف ارز ترجیحی که بالاخره یک قانون می بود و یک تکلیف می بود برای دولت در سال قبل، مقداری او گفت و گو حوزه دام سبک سرزمین لطمه خورد. او گفت و گو ذخیره‌های تشکیل سرزمین، به نوعی می‌بشود او گفت؛ آن پشتوانه دامی سرزمین به واسطه اراعه زیاد تر دام و خصوصا دام‌های مولد به کشتارگاه دچار صدمه شد.

وی در جواب به این سوال که جمعیت دامی سرزمین چه مقدار شده و چه مقدار کاسته شده است؟ افزود: آن جمعیت دامی اعداد و رقم های مقداری در حوزه جهاد خصوصاً در حوزه دام سبک که حوزه پراکنده‌ای است عددی نیست که بشود روی آن زیاد اصرار کرد. دوستان روی این او گفت و گو آمار و رقم های همانند حوزه مرغ و دام سنگین کار می‌کنند، اما مسئله مهم اینجاست، سالانه ۱۱ میلیون رأس دام سبک در کشتارگاه‌های ما اراعه می‌شد، در سال ۱۴۰۰ این عدد مطابق آمار مرکز آمار می‌رسد به ۱۶ میلیون و در سال ۱۴۰۱، ۱۷ میلیون یعنی شما میانگین را بگیرید نزدیک به ۱۱ تا ۱۲ میلیون اضافه دام اراعه شده در دو سال قبل و این یعنی از آن ذخایر دامی ما کاسته شده است.

قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار سال جاری تصریح کرد: به همان سطح سال ۱۳۹۹ دارد می‌رسد، یعنی تقریبا میانگین ماهانه ۹۰۰ هزار رأس ما دام سبک را در کشتارگاه اراعه می‌کردیم، غیر از آذر و دی که من توضیح می‌دهم این عدد، عدد کاهشی بوده است.

پیمان‌پاک اصرار کرد: ما باید برنامه ریزی کنیم برای ترمیم تشکیل، زنجیره‌های تشکیل و افزایش تشکیل. با اهمیت ترین فاکتور در افزایش و گسترش تشکیل، فراهم به موقع نهاده است. برنامه‌ای که ما امسال داشتیم یک اراعه به موقع جو انجام شد، واردات در کنار این که ما تشکیل زیاد خوبی داشتیم در حوزه جو داخلی، بیشتر از ۹۰ درصد افزایش واردات جو داشتیم، امسال نسبت به سال قبل و این قضیه علتشد که جو با قیمتی نزدیک به سه تا چهار هزار تومان زیر قیمت مصوب در بازارگاه اراعه بشود، یعنی اگر قیمت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان می بود، ما بین ۶ و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان اراعه جو را داشتیم.

وی تصریح کرد: الان هم ما نزدیک به ۴۰۰ هزار تن جو مازاد در بازارگاه داریم، در کنارش ۶۰۰ هزار تن ذخایر حمایتامور دام، یعنی هیچ نگرانی بابت نهاده دامی نداریم.

چرا گوشت ۱۲۰ هزار تومان گران شد؟

قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی در جواب به این سوال که دو ماه پیش تا الان افزایش قیمت نزدیک به ۱۲۰ هزار تومان بعد برای چیست؟ او گفت: یک مسئله که وجود دارد، این افزایش به عبارتی نهاده که جذابیت را برای تشکیل افزایش می‌داد، در کنار این که قیمت‌ها هم مقداری دلنشین شده می بود، دامدار رغبت داشت برای این که دامش را نگه دارد. آذر ماه و دی ماه فصلی است برای او گفت و گو زایش، پرواربندی و این یک نوید خوبی را به ما می‌دهد که دام اراعه نشد در کشتارگاه‌ها و این دام رفت برای تشکیل، مطابق آماری که مرکز آمار داده بیشتر از ۲۵ درصد ما زایش و پرواربندی داشتیم در این سه ماه اخیرمان نسبت به سال قبل. ۲۵ درصد افزایش داشتیم، این یعنی در فصل بهار و ان شاء الله تابستان سال آینده ما ۲۵ درصد افزایش اراعه گوشت داریم نسبت به امسال و این خودش تنظیم می‌کند و آثار مثبتی دارد برای افت قیمت.

وی تصریح کرد: تا تقریبا می‌بشود او گفت اواسط آذر ماه، آن تثبیت قیمت به واسطه وارداتی که انجام می‌دادیم کنترل شده می بود. این واردات را اشاره کنم، چون یک مقدار در فضای مجازی دوستان بعضا سخن‌های غیرکارشناسی می‌زنند، این واردات جمعا ۵درصد کل تشکیل دام سرزمین نمی‌بشود، اما به طوری برنامه ریزی می‌کنیم که بتواند کنترل و تنظیم گری کند.

پیمان‌پاک گفت: ما طی یک ماه تازه به علت این که بالاخره این گوشت از کشورهای مختلفی می‌آید، تعطیلات ژانویه و خصوصاً در شش ماه دوم سال ما به علت سرما از یک سری از کشورهای خاص، از نیم‌کره جنوبی می‌توانیم این دام را تامین کنیم و از حوزه اوراسیا ما به علت سرمای هوا و مشکلات به عبارتی لجستیکی کمتر می‌توانیم دام داخل کنیم.

او گفت: تعطیلات ژانویه علتشد که هم کشتارگاه‌ها تعطیل بودند و هم او گفت و گو لجستیک هوایی دچار مشکل بوده، علت تعدد سفرهای تعطیلات ژانویه، این علتشد که یک افت وارداتی داشته باشیم، این افت واردات در کنار مساله عدم اراعه کشتارگاه علتیک جهش قیمتی شد که از یکی دو هفته قبل که این افزایش واردات صورت گرفت شما ناظر بودید که هم قیمت تثبیت شد و هم در یک هفته قبل یک عدد کوچک ۲۰ هزار تومان هر کیلو دام زنده افت قیمت داشته، تقریبا ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان هم گوشت گرم افت داشته و این قیمت نزولی است تا اسفند ماه؛ که از نیمه دوم اسفند آن اراعه داخلی مان افزایش بیشتری اشکار کند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصادی، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و تکنولوژی را در وب سایت خبری روشنفکر بخوانید.

قیمت تعادلی گوشت اشکار شد

وی در جواب به این سوال که قیمت تعادلی چند است در گوشت قرمز؟ او گفت: آن قیمت تعادلی که معاونت امور دام به ما داده، نزدیک به ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.

پیمان‌پاک تصریح کرد: ما این قیمت را طوری کنترل کنیم که دامدار هم برایش صرفه اقتصادی داشته باشد. اگر ما قیمت تعادلی مان، قیمت درستی باشد، هم اراعه به موقع انجام می‌بشود، هم اراعه زیاد می‌بشود، این مشکلی که ما به واسطه افتدام در ۹ اول امسال ناظر بودیم اتفاق نمی‌افتد.

وی در جواب به این سوال که کی به این قیمت ۴۰۰ تا ۴۲۰ می‌رسید؟ او گفت: این برنامه‌ای که ما داریم برای او گفت و گو تشکیل داخل که ان شاء الله شکل بگیرد در کنار استمرار واردات، ان شاء الله پیش بینی می‌کنیم همین روال نزولی را می‌رویم جلو تا اواخر سال و اغاز سال آینده به آن او گفت و گو برسیم.

قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: ان شاء الله روی لاشه ۴۲۰ هزار تومان ما بتوانیم به آن قیمت تعادلی برسیم. یک کار دیگر هم که ما کردیم برای این که واقعاً خیال هموطنان راحت باشد و بتوانیم به یک ارامش بازار برسیم، او گفت و گو افزایش اراعه گوشت گوساله منجمد است. به عبارتی؛ برزیلی است که این را ما تقریبا امسال با این که ما این کالا را بردیم تالار ۲، اما تلاش کردیم روی قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان با اراعه زیاد این قیمت را کنترل کنیم.

پیمان‌پاک او گفت: این قضیه علتمی‌بشود که مجموعه‌هایی که مصارف بسیاری دارند همانند مجموعه‌های پرمصرف همانند پادگان ها، مجموعه‌های دانشگاهی، بیمارستانی حتی برخی رستوران‌ها و اصناف از بازار گوشت گرم خارج شوند. این خروج آن‌ها از بازار گوشت گرم پشتیبانی می‌کند به کنترل مصرف خانوار. برنامه‌ای که ما ریختیم تا آخر سال ۳۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی داخل می‌بشود، الان هشت هزار تن گوشت در سردخانه‌های حمایتامور دام است، دارد توزیع می‌بشود، ۱۵ هزار تن گوشت منجمد در گمرکات سرزمین است، آزمایش ها دارد انجام می‌بشود برای ترخیص و ۲۰ هزار تن هم در مسیر است. یعنی تا ماه مبارک رمضان بیشتر از ۳۵ هزار تن گوشت منجمد برزیلی هم داخل بازار می‌بشود؛ و این یک کمکی است برای پشتیبانی و آن کنترل بازار و تشکیل اعتدال که در شب عید و ماه مبارک رمضان هم ما با افتگرفتار نباشیم.

وی متذکر شد: گوشت گرم گوسفندی و گوساله مان، روزانه ۲۰۰ تن برنامه ریزی کردیم به طور میانگین برای اراعه آن. دستوری که عرض کردم آقای معاون اول دادند و بانک مرکزی هم ارز آن را تامین کرده است ما تلاش می‌کنیم به ۳۰۰ تن برسد. این با تنوع مبادی صورت گرفته است. الان از هفت تا هشت سرزمین دنیا گوشت گرم داخل می‌بشود؛ مغولستان، شرق اروپا، استرالیا، کنیا، ارمنستان، یک مقداری گرجستان و روسیه، الان هم از این هفته با زحماتی که دوستان در دامپزشکی کشیدند برای اولین بار آفریقای جنوبی هم که به نوعی از نظر دامپزشکی شرایط زیاد خوبی دارد، با تشکیل کانال‌های مالی و او گفت و گو‌های تجاری ما از این هفته ان شاء الله گوشت گرم را از آفریقای جنوبی هم داخل می‌کنیم و آن سبدمان را افزایش می‌دهیم در واردات گوشت گرم.

وی در جواب به این سوال که از پاکستان هم دام زنده داخل می‌بشود؟ گفت: پاکستان؛ دام زنده است و به عبارتی گوشت گرم است، آن جا می‌آید قرنطینه می‌بشود به طور پیله وری می‌آید، کشتار می‌بشود، آن جا مصرف ارزی ما نداریم، در ازای صادراتی که پیله وران می‌کنند ما روزانه آن جا هم اراعه گوشت گرم را داریم که الآن هم الحمدلله مشکلی نیست، یک سری دوستان هم دلواپس بودند، مرز بسته باشد، امروز هم هیچ مشکلی ندارد، روال برقرار است و ما همین مسیر را افزایش می‌دهیم و آن جا اصرار داریم، چون در ازای صادرات کالاهای پیله وری است، این افزایش پشتیبانی به معیشت مردم سیستان و بلوچستان هم می‌کند در عین حال که کنترل بازار را هم دارد. الان گوشت گرمی که به طور پیله وری می‌آید بدون مصرف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ دارد به هفت تا هشت استان با قیمت وکیومی یعنی گوساله بدون استخوان و بدون خس دارد ۳۵۰ هزار تومان اراعه می‌بشود.

پیمان‌پاک متذکر شد: گوشت گوسفندی لاشه ۲۸۰ هزار تومان اراعه می‌بشود به مردم. در تهران اراعه می‌بشود، در استان یزد اراعه می‌بشود، استان اصفهان است منتها اصفهان به علت حجم زیاد جمعیت و گسترده یک مقداری احتمالا کمتر دیده بشود. در استان قم، البرز، زنجان، خراسان رضوی هم همین طور، ان شاء الله این حجم افزایش اشکار می‌کند و این اراعه را انجام می‌دهیم. یک مسئله مهم اینجا وجود دارد، استان تهران خودش واردکننده دام است، ما روزانه ۱۲ هزار راس گوسفند باید بکشیم در استان تهران، هنگامی این واردات به طور منسجم اینجا اراعه می‌بشود، این گوسفند بعد می‌زند در استان‌ها و علتمی‌بشود خود استان‌های تولیدکننده دام هم یک تعادلی در دام زنده شان و در نتیجه در قیمت گوشتشان به وجود بیاید./خبرآنلاین



منبع