حقوق بازنشستگان | حاجی بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درمورد افزایش حقوق بازنشستگان و اعمال همسان سازی در بودجه سال آینده، توضیحاتی اراعه کرد.هرساله اقداماتی برای افزایش حقوق بازنشستگان انجام می بشود. یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست.در ادامه خبر تازه درمورد حقوق بازنشستگان را میخوانید.
علی فرهادی، معاون برنامهریزی و گسترش منبع های وزیر آموزش و پرورش، زمان پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی و پاداش آخر خدمت فرهنگیان بازنشسته را خبرداد.
وی با اشاره به این که معلمان خرید خدمات آموزشی از ابتدای مهر حقوق دریافت نکردهاند، افزود: حداقل سه ماه از حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی تا آخر امسال پرداخت خواهد شد.
فرهادی درمورد پرداخت باقیمانده پاداش آخر خدمت فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۱، او گفت: این گروه از فرهنگیان ۳۰ درصد پاداش آخر خدمت خود را دریافت کردند و ۴۰ درصد دیگر از پاداش آنها سپس از واریز حقوق دی، برای آنها واریز خواهد شد./همشهری آنلاین
خبر خوش دولت از افزایش حقوق بازنشستگان
حمیدرضا حاجی بابایی، با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق در عرصه مقدار «افزایش حقوق و دستمزد» در سال آینده، او گفت:کمیسیون در جلسه صبح امروز خود با افزایش حقوق ۲۰ درصدی شاغلین کشوری و لشکری موافقت کرد. این در حالی است که دولت در این قسمت ۱۸ درصد را پیش بینی کرده می بود.
نماینده مردم «همدان و فامنین» در مجلس با گفتن این که کمیسیون بر پایه مصوبه خود حداقل سقف حقوق را ۱۰ و سقف معافیت مالیاتی حقوق برای سال آینده را ۱۲ میلیون تومان در نظر گرفت، در ادامه گفت: از سویی دیگر هنگامی ما معافیت مالیاتی حقوق را از ۸ میلیون به ۱۲ میلیون افزایش می دهیم این بدین معناست که حقوق های پایین مشمول یک افزایش چند درصدی هم خواهند شد.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق در عرصه تعیین و پلکانی کردن سقف مالیاتی حقوق در ادامه گفت:سقف معافیت مالیاتی حقوق برای سال آینده ۱۲ میلیون تومان در نظر گرفته شد به این علت کمیسیون مصوب کرد؛ مازاد بر سقف ۱۲ میلیون تومان تا سقف ۱۶.۵میلیون تومان، ۱۰ درصد. از ۱۶.۵ میلیون تومان تا ۲۷ میلیون تومان، ۱۵ درصد. از ۲۷ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان، ۲۰ درصد و از ۴۰ میلیون تومان به بالا ۳۰ درصد مالیات دریافت بشود.
حاجی بابایی متذکر شد؛ به این علت ۲۰ درصد افزایش حقوق برای همه شاغلین با مراعات عدل در اخذ مالیات پلکانی انجام پذیرفته است.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با اشاره به مصوبه کمیسیون در عرصه حداقل حقوق بازنشستگان اصرار کرد: کمیسیون حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده را ۹ میلیون تومان تعیین کرد و این یعنی ۹۰ درصد حقوقی که برای شاغلین با حقوق کم در نظر گرفته خواهد شد.
حاجی بابایی با اشاره به مصوبات کمیسیون در عرصه حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، او گفت:کمیسیون مصوب کرد حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری در سال آینده باید با لحاظ ۹۰ درصد شاغلین متناظر بوده و ۴۰ درصد از بابت این مابه التفاوت حقوق در سال ۱۴۰۳ عملیاتی بشود. به گفتن مثال کارمندی ۱۰ میلیون دریافتی داشته و با لحاظ ۲۰ درصد افزایش حقوق، حقوقش به ۱۲ میلیون تومان رسیده است، به این علت هنگامی فاصله حقوق شاغل با بازنشسته به گفتن مثال ۳ میلیون تومان باشد، ۴۰ درصد از این ۳ میلیون تومان را در سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد از آن در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد دیگر را در سال ۱۴۰۵ دریافت خواهد کرد. از این رو ۲۰ درصد افزایش حقوق بازنشستگان با درنظر گرفتن این شرایط، لحاظ می بشود.
او گفت: این چنین کمیسیون تلفیق مصوب کرد که مصوبه مذکور برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم لحاظ بشود، بر این مبنا کمیسیون مصوب کرد که ۱۷۰ همت از بدهی های دولت به تامین اجتماعی توسط دولت پرداخت بشود و از آن محل، منبع های اجرای قانون تامین بشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: این مسئله حائز اهمیت است که افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی توسط دولت و کارفرمایان تعیین شده و مجلس در این عرصه تعیین تکلیف نمی کند؛ مجلس در این قسمت تنها یک سیاست گذاری را برای بازنشستگان تامین اجتماعی داشته و برای این مصوبه، منبع تعیین کرده است. از این رو منبع های پیش بینی شده هم می تواند مشکل دارو و هم منبع های اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را رفع کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با گفتن این که کمیسیون تلفیق کف و سقف حقوق را تعیین کرد، در ادامه گفت:امیدواریم تصمیمات کمیسیون تلفیق در این قسمت، جهت رضایت خاطر کارمندان لشکری و کشوری و بازنشستگان بشود.
حقوق بازنشستگان | سناریوهای فراهم اعتبار در فراهم اجتماعی
هنگامی دولت قادر به تخصیص اعتبار نقدی برای مشابهسازی حقوق بازنشستگان فراهم اجتماعی باشد، ناچار است همانند دولت قبل، از مسیر تهاتر شرکتها عمل کند. در دوره قبلی، سهام دولت در شرکت مشکلاتزده هپکو به فراهم اجتماعی منتقل شد و در روبه رو فراهم اجتماعی از محل منبع های داخلی، رقم بزرگتری را صرف مشابهسازی حقوق بازنشستگان خود کرد.
مسئله قابلدقت این است که دولت عموماً شرکتهای ورشکسته و غیرسودده را با صندوق فراهم اجتماعی تهاتر میکند و تبدیل داخل آمدن سختی مضاعف به فراهم اجتماعی برای مشابهسازی حقوق بازنشستگان میبشود. این در حالی است که این صندوق در سالهای تازه به دلایل گوناگون تحتسختی بیشتری قرار گرفته و شدت ورود آن به منطقه بحرانی افزایش یافته است.
اماواگرهای مشابهسازی حقوق بازنشستگان
اگر مشابهسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در سال آینده مطابق مقصدگذاریها انجام بشود، با احتساب افزایش ۱۸ درصدی حقوق آنها در بودجه ۱۴۰۳، میتوان او گفت که مقدار رشد حقوق آنها به تورم برآوردی سال آینده نزدیک خواهد می بود.
کارشناس حوزه کار و فراهم اجتماعی، با اشاره به پیروزی پایین مشابهسازی حقوق در دوره قبل، برای اجرای این سیاست در سال آینده هم مسائلی را نقل میکند کهدروی ضریب پیروزی مطرح اثرگذار خواهد می بود.
حاج اسماعیلی، میگوید: هنگامی قوت حقوق و دستمزد در سالهای تازه کم شدن ملموسی داشته و شاغلان با مشکل معیشتی روبه رو شدهاند، رساندن حقوق بازنشستها به ۹۰ درصد شاغل همتراز کار زیاد سختی است چراکه ابتدا باید حقوق و دستمزد شاغل افزایش داده بشود.
او به پیروزی پایین مشابهسازی حقوق بازنشستگان در دولت قبل اشاره میکند و میافزاید: در دوره قبل همین مشابهسازی ۹۰ درصدی نقل شد، اما اکنون حقوق لشکری شاغل و بازنشسته با اختلاف ۲ برابری روبه رو است.
حاج اسماعیلی میگوید: دولت قصدی برای مشابهسازی حقوق بازنشستگان نداشته، اما مجلس زیر سختی عمومی، این نوشته را با همان فرایند نادرست قبلی در بودجه گنجانده است.
مسئله مهمی که این کارشناس حوزه کار بهگفتن یکی از عوامل ناکامی مشابهسازی نقل میکند، این است که در قسمت بازنشستگان خصوصی و غیردولتی، شاخص معتبری برای تعیین شاغل همتراز وجود ندارد.
او میگوید: تعیین شاغل هم سطح در قسمت دولتی با گروه و پایه و برای لشکریها با درجه مقدور است؛ اما در فراهم اجتماعی باوجود اجرای مطرح طبقهبندی مشاغل برای کمتر از ۵۰ درصد شاغلان، این چنین امکانی بهطور عام وجود ندارد.
حاج اسماعیلی، این چنین با پافشاری بر این که منبع های مشابهسازی عیب ماهیتی دارد، پافشاری میکند که دولت باید این اشکال را در قانون بودجه رفع کند.
منبع