سهام عدل سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدل در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا آخر سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدل می باشند با آزاد سازی سهام عدل مالکیت آن بر مسئولیت افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدل باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی عمل تا از مزایای سهامشان منفعت مند شوند.
محمد باغستانی با اظهار زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدل اظهار کرده است: «سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری مرکزی مکاتبات و مذاکرات ملزوم را برای دریافت کل سود از شرکتهای اندوخته پذیر انجام خواهد داد تا بتوانیم تا آخر سال باقیمانده سود این گروه از سهامداران را نیز دریافت و به حساب آنها واریز کنیم.»
واریز مرحله دوم سود سهام عدل به حرف های مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه قرار است تا آخر سال برای صاحبان این سهام واریز بشود.
واریز سود سهام عدل از جمله موضوعات مورد دقت سهام داران است، واریز این سود در دو مرحله انجام میبشود که مرحله نخست آن در پاییز هر سال واریز میبشود و مرحله دوم هم به روزهای پایانی سال تعلق اشکار میکند.
در این بین، اما با دقت به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ این سوال در ذهن صاحبان سهام عدل نقش بسته است که چه وقتی سود مرحله دوم به حساب شان واریز خواهد شد.
نوشته مهمی که مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به تازگی درمورد آن توضیح داده است.
محمد باغستانی با اظهار زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدل اظهار کرده است: «سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری مرکزی مکاتبات و مذاکرات ملزوم را برای دریافت کل سود از شرکتهای اندوخته پذیر انجام خواهد داد تا بتوانیم تا آخر سال باقیمانده سود این گروه از سهامداران را نیز دریافت و به حساب آنها واریز کنیم.»
این چنین بر پایه اطلاعات انتشار شده درمورد جزییات واریز مطالبات جاری و سنواتی سهامداران در هفته اول دی، ۴ ناشر سود سنواتی و ۷ ناشر سود جاری صاحبان سهام خود را پرداخت کردهاند.
این چنین تا آخر هفته اول دی ماه امسال، ۷ ناشر «داروسازی دانا، داروسازی زاگرس فارمد پارس، سرما آفرین، دارویی رهآورد تامین، گروه مپنا، صنایع فروآلیاژ ایران و گسترش صنایع بهشهر (هلدینگ)»، سود جاری ۴۴۶ هزار و ۳۲۱ سهامدار که شامل ۴۳۱ میلیارد و ۷۰۹ میلیون تومان میبشود را توسط سمات و از طریق سامانه سجام واریز کردهاند./ اقتصادنیوز
سود سهام عدل در مرحله دوم چه مقدار است؟
در مرحله نخست واریز سود سهام عدل، دارندگان سبد سهام عدل ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۶۸۱ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۷۳۶ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان سود دریافت کردند.
اما بازدیدها مشخص می کند در سالهای تازه سود سهام عدل در مرحله دوم به نسبت مرحله اول زیاد تر بوده است. در سال قبل سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علیالحساب دریافت کردند، در حالیکه در مرحله دوم سهامداران به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷، ۷۲۱ و یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود گرفتند و اگر امسال نیز رویه این چنین باشد سهامداران در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ سود بیشتری نسبت به مرحله نخست دریافت خواهند کرد.
سود سهام عدل متوفیان چه شد؟
درخصوص انتقال سهام عدل متوفیان به وراث آنها روز ۱۵ آبان امسال و بعد از ۱۸ سال دولت سامانهای را با نام «میراث» راه اندازی کرد. در صورتی که وراث متوفیان سهام عدل تا اغاز اسفندماه امسال مدارک خود را در سامانه میراث ثبت کنند، میتوانند همه سود سنوات سالهای قبل را دریافت کنند.
بر پایه آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدل از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدل میتواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت)، فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
تعداد متوفی دارنده سهام عدل ۳.۷ میلیون نفر اظهار شده که که سود این سهامداران ذخیره شده و سپس از انحصار ورثه و انتقال قهری سهام به وراث، این سود برای ذینفعان واریز خواهد شد./اقتصاد آنلاین
پرداخت سود سالهای قبل وراث متوفیان سهام عدل
مطابق اظهار شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار، وراث متوفیان سهام عدل در صورتی که مدارک خود را تا اغاز اسفند امسال در سامانه میراث به ثبت برسانند می توانند سود سال های قبل را دریافت کنند.
از روز ۲۳ آذرماه مرحله اول از واریز سود سهام عدل انجام شد و قرار است سود مرحله دوم تا آخر سال جاری پرداخت بشود.
افرادی که سهام ۵۳۲ هزار تومانی دارند ۷۳۶ هزار تومان دریافت کردند. افرادی هم که سهام یک میلیون تومانی داشتند، یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان به حسابشان واریز شد.
درخصوص انتقال سهام عدل متوفیان به وراث آنها روز ۱۵ آبان امسال و بعد از ۱۸ سال دولت سامانهای را با نام «میراث» راه اندازی کرد.
اشخاص دارای سجام بورس سپس از ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته به نشانی ddn.csdiran.ir میتوانند از طریق گزینه «امور سهام عدل متوفی» با ورود کد ملی و تاریخ تولد افراد متوفی عمل به استعلام حالت سهام عدل آنان کنند.
در صورتی که متوفی، سهامدار عدل می بود، وراث مطابق با جدول زمانبندی و تاریخ نقل شده در درگاه یکپارچه ذینفعان به یکی از شعب سراسر سرزمین کارگزاریهای بورسی یا یکی از شعب سراسر سرزمین بانکهای ملت، ملی، پارسیان و تجارت مراجعه کنند تا کار ثبت پرونده و تقسیم دارایی متوفی بین وراث انجام بشود.
اخیرا شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، با انتشار کردن اطلاعیهای از افزایش زمان بندی انتقال سهام عدل متوفیان به وراث خبر داد.
بر این مبنا سامانه میراث برای متوفیان سالهای ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ سهام عدل بازگشایی شده تا فرایند انتقال سهام به وراث تسریع یابد.
بر پایه این اطلاعیه، همه فرایند ثبت نام در سامانه میراث در شعب شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان بوده و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.
بر پایه آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدل از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدل میتواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت، فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
در این اطلاعیه آمده است، در صورتی که وراث متوفیان سهام عدل تا اغاز اسفندماه امسال مدارک خود را در سامانه میراث ثبت کنند، میتوانند همه سود سنوات سالهای قبل را دریافت کنند.
منبع