سهام عدل سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدل در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا آخر سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدل می باشند با آزاد سازی سهام عدل مالکیت آن بر مسئولیت افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدل باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی عمل تا از مزایای سهامشان منفعت مند شوند.
به نقل از نبض بورس، در آخر معامله های امروز بازار سهام، قیمت سهام عدل به ۱۴ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۸۷۸ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی ۴۵ هزار و ۱۹۲ تومان معادل ۰.۳ درصد افزایش یافت. با احتساب این نوشته، قیمت ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدل به ۸ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۹۲۶ تومان رسیده است.
پرداخت سود سالهای قبل وراث متوفیان سهام عدل
مطابق اظهار شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار، وراث متوفیان سهام عدل در صورتی که مدارک خود را تا اغاز اسفند امسال در سامانه میراث به ثبت برسانند می توانند سود سال های قبل را دریافت کنند.
از روز ۲۳ آذرماه مرحله اول از واریز سود سهام عدل انجام شد و قرار است سود مرحله دوم تا آخر سال جاری پرداخت بشود.
افرادی که سهام ۵۳۲ هزار تومانی دارند ۷۳۶ هزار تومان دریافت کردند. افرادی هم که سهام یک میلیون تومانی داشتند، یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان به حسابشان واریز شد.
درخصوص انتقال سهام عدل متوفیان به وراث آنها روز ۱۵ آبان امسال و بعد از ۱۸ سال دولت سامانهای را با نام «میراث» راه اندازی کرد.
اشخاص دارای سجام بورس سپس از ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته به نشانی ddn.csdiran.ir میتوانند از طریق گزینه «امور سهام عدل متوفی» با ورود کد ملی و تاریخ تولد افراد متوفی عمل به استعلام حالت سهام عدل آنان کنند.
در صورتی که متوفی، سهامدار عدل می بود، وراث مطابق با جدول زمانبندی و تاریخ نقل شده در درگاه یکپارچه ذینفعان به یکی از شعب سراسر سرزمین کارگزاریهای بورسی یا یکی از شعب سراسر سرزمین بانکهای ملت، ملی، پارسیان و تجارت مراجعه کنند تا کار ثبت پرونده و تقسیم دارایی متوفی بین وراث انجام بشود.
اخیرا شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، با انتشار کردن اطلاعیهای از افزایش زمان بندی انتقال سهام عدل متوفیان به وراث خبر داد.
بر این مبنا سامانه میراث برای متوفیان سالهای ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ سهام عدل بازگشایی شده تا فرایند انتقال سهام به وراث تسریع یابد.
بر پایه این اطلاعیه، همه فرایند ثبت نام در سامانه میراث در شعب شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان بوده و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.
بر پایه آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدل از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدل میتواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت، فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
در این اطلاعیه آمده است، در صورتی که وراث متوفیان سهام عدل تا اغاز اسفندماه امسال مدارک خود را در سامانه میراث ثبت کنند، میتوانند همه سود سنوات سالهای قبل را دریافت کنند./ایسنا
جاماندگان سهام عدل بخوانند
باغستانی او گفت: سهامداران سهام عدالتی که هم چنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو می باشند میتوانند با ثبت نام و یا بروزرسانی اطلاعات خود در سامانه «سجام» در فرایند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، احمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه او گفت: با استقبال سهامداران، تعداد ثبت نامکنندگان در سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» از رقم ۴۵ میلیون سهامدار عبور کرده است. آمارها از افزایش دو برابری تعداد ثبت نامکنندگان در سامانه «سجام» در پاییز امسال نسبت به زمان شبیه فصل قبل از آن حکایت دارد. به طوریکه بیشتر از ۴۰۰ هزار سهامدار در سومین فصل سال در این سامانه ثبت نام کردند.
وی با گفتن این که زمانبندی انتقال سهام عدل متوفیان به وراث نیز افزایش یافته است، او گفت: سامانه «میراث» برای وراث متوفیان سالهای ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ سهام عدل بازگشایی شده تا فرایند انتقال سهام به آنها تسریع یابد.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اصرار کرد: همه فرایند ثبت نام در سامانه «میراث» در شعب شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان بوده و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.
سهام عدل | ابراز رسانی اطلاعات خود در سامانه «سجام»
وی درمورد آخرین آمار واریز سود سهام عدل او گفت: بیشتر از یک میلیون سهامدار سهام عدل هم چنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو می باشند که این افراد میتوانند با ثبت نام و یا ابراز رسانی اطلاعات خود در سامانه «سجام» در فرایند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
وی در خصوص زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدل افزود: سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری مرکزی مکاتبات و مذاکرات ملزوم را برای دریافت کل سود از شرکتهای اندوخته پذیر انجام خواهد داد تا بتوانیم تا آخر سال باقیمانده سود این گروه از سهامداران را نیز دریافت و به حساب آنها واریز کنیم.
بر پایه آخرین اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی، بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدل از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدل میتواند با مراجعه به ۶۰۰۰ شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری یا بانکهای منتخب (بانک ملی، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
منبع