توحید محرمی نقل کرد؛
پژوهش، آثار سینمایی را ماندگارتر میکند
توحید محرمی داور ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران با اشاره به اهمیت پژوهش در سینما گفت فیلمهایی که بر پایه پژوهش معتبر ساخته خواهد شد، ماندگارتر می باشند.
او همین طور گفت: در این راه پژوهشی راهگشا است که سوال خوبی نقل کند و جواب خوبی به آن بدهد و مساله را حل کند یا افق جدیدی را باز کند. حال این سوال میتواند درمورد جامعه یا سینما باشد. باید از طریق پژوهش راه نو و تازهای را باز کنیم تا ایدهای نو ارایه بشود چون پژوهش مطلوب جامعه و سینما را به حالت بهتر نزدیک میکند.
محرمی یادآور شد: سینما و هنر ابزاری برای عینیت بخشی به ایدهها و دیدگاههای علوم دیگر است. یقیناً سینما برای ترقی خودش هم از این علوم منفعت میبرد اما در عین حال اهالی دیگر علوم همچون تاریخ، ادبیات، فلسفه، علوم اجتماعی و سیاسی و … نیز از این کار استقبال خواهند کرد.
وی تصریح کرد: پژوهشهای علوم انسانی و سینما میتوانند به ترقی یکدیگر پشتیبانی کنند و همافزایی داشته باشند. لازمه تحقق این کار، تشکیل برقراری او مباحثه بین صاحبنظران علوم گوناگون و سینماگران است. برای این که سوالات و جوابهای بهتری در پژوهشهای سینمایی داشته باشیم، نیازمند ربط دوسویه و صمیمانه اساتید و صاحبنظران با اهالی سینما هستیم در غیر اینصورت اندیشه به مرور در سینما تحلیل میرود و این الزام پژوهش برای سینما است تا سینما در مسیر بالندگی به حرکت خود ادامه دهد.
داور جایزه پژوهش سال سینمای ایران یادآور شد: چه بسا در سالهای آتی ناظر پژوهشهای تصویری نوینی به جای پژوهشهای مکتوب رایج مبتنی بر متن باشیم و این پژوهشها تاثیرگذارتر از پژوهشهای مبتنی بر متن خواهد می بود. فیلمهایی که بر پایه پژوهش معتبر ساخته میبشود و سوال و جواب را به عکس میکشد، ماندگارتر است و این نوع آثار سیاستهای فرهنگی و اجتماعی را تحت تاثییر قرار میدهد. حتی مطرح یک سوال خوب هم میتواند از نتایج یک پژوهش مطلوب به شکل سینمایی باشد و ذهنها را به حرکت درآورد. چه بسا جوابهای خوبی در جامعه برای این سوال میتوان اشکار کرد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: یقیناً نقل کردن سوال خوب در یک فیلم یا پژوهش، خودش نشان توانمندی و خلاقیت هنرمندانه است که جریان فرهنگی تشکیل کند. سوالات تعداد بسیاری است که سینما میتواند به آن بپردازد برای مثال از این طریق رویای ایرانی و روایت صحیح اسلامی در سینما با همکاری اساتید علوم گوناگون محقق بشود. در حوزه مطالعات سینمایی ربط اهالی سینما با اهالی علوم و فرهنگ و هنر زیاد الزامی است. تشکیل او مباحثه بین اهالی ادب و شعر و فلسفه با اهالی سینما به غنای سینما پشتیبانی میکند و از این طریق، راههای بینبر یافت میبشود و اعتلای جامعه و سینما رقم میخورد.
وی تصریح کرد: نیروهای انسانی از جمله فیلمسازان و بازیگران میتوانند از دانشکدههای ادبیات و علوم انسانی پدیدار شوند و یا مورخان و اساتید علوم سیاسی با مطرح نظریات خود به غنای فیلمها و سریالها پشتیبانی کنند و این مهم نیازمند او گفتوگوی همه جانبه است.
محرمی با گفتن این که مردم قدردان هنرمندان مورد قیمت خود می باشند، او گفت: آنچه اشاره شد نافی زحمات اهالی سینما و هنر نیست و این قشر، حافظان فرهنگ و هنر این سرزمین می باشند. هنر و سینما به جامعه وصل است. پژوهش سینما با دقت به مناسبات و قابلیتهای عکس زیاد در حوزه دانشگاهی شناخته شده نیست و راه حلهای تحقیق نیز آن را به رسمیت نمیشناسد. یقیناً در سالهای تازه اتفاقات خوبی در دانشگاهها رخ داده اما کافی نیست.
به نقل از مهر ، وی یادآور شد: فضای دانشگاهی ما مبتنی بر متن است و مبتنی بر مشاهده نیست. راه حلهای ما قدیمی است و ما هم چنان از این راه حلها منفعت گیری میکنیم. باید او مباحثه کنیم، نیازها را نقل و کاستیها را اشکار کنیم.
ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران به دبیری قادر آشنا در حال برگزاری است.
منبع